Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

["Nic, co by nespravil bourbon se sodou."] Nejlepší Woodyho komedie. Ne nejlepší režijní počin (protože svůj obvyklý post přenechal Herbertu Rossovi), ne nejlepší film (protože tím jsou Zločiny a poklesky), ale jednoduše nejlepší Woodyho komedie. ["Co děláte dnes večer?" "Spáchám sebevraždu." "A zítra večer?"] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, ale dva režiséry napadl téměř ve stejnou dobu podobný nàpad, začít svúj film Oscarem oceněným jiným filmem. Když šel do kin tento snímek, začal Claude Lelouche právě stříhat svůj Šťastný nový rok. Zahraj to znovu, Same hýří Woodyho vtípky, u nichž se nedokážu chovat jako dáma, neb řvu smíchy jako hovado. Souboj Woodyho s fénem jsem dokonce doprovodila i slzami smíchu. Tohle nové pojetí Casablanky se mi moc lībí, již proto, že Woody je úžasný nový Bogart. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a tenhle film patří k jeho nej. Zmatkář a smolař Sam, který touží být milován dokonalou ženou, který chce být stejně úžasný a charismatický jako jeho filmový idol Humphrey Boggart. Sam, jeho černý humor, jeho svět, který si zamilujete stejně jako Allenovy filmy. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Woody a Diane se spolu setkali ještě v pár filmech a je to jedna z nejlepších voleb, co jsem kdy mohla vidět. Přesně tohle jsou filmy, kdy mně tluče srdce radostí, smutkem, kdy se směju a vzápětí jsem smutná, ale nesmírně v pohodě a spokojená. Woody zná život a ženy má prokouknuté naprosto dokonale. Bravo, mistře, bravo Diane a pochopitelně Herberte. Měla jsem díky vám báječné odpoledne. Těším se na další Allenovy perličky, bonbónky a lahůdky v podobě jeho hlášek, či dialogů....... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Ross /Apartman v Kalifornii/ natocil vyborny film, ktory ale prakticky nema dej, ide len o spolocensku konzervacku. V hlavnej roli bol Wudy Allen, svetovo znamy neurotik, ktory dobre zvladal svoju ulohu. Allen konzervuje s Diane Keaton, ale aj s dalsimi ludmi - ako konzervacka celkom schopne. Co ma zaujalo ale najviac, bola genialna Diane Keaton /Kmotr 1 -3/ a odkazy na slavne diela ako Kasablanca 1942 s istym Hampry Bogartom, ktoreho tusim W. Allen Uznaval : 95 % ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu, kdy postava Allana Felixe (Woody Allen) leží ve své posteli a kolem něj je několik knih, můžeme vidět i jednu s názvem „Without Feathers“. Jedná se o knihu, kterou napsal samotný Woody Allen. (jezurka42)
  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)

Reklama

Reklama