Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Tahle Woodyho parafráze na Casablancu je přesně ten typ filmu,který mi dokonale sedí.Inteligentní konverzační komedie s vypilovaným scénářem,skvělými herci (Diane Keaton skutečně exceluje) a plná skutečných životních pravd,které jsou někdy kruté,ale ve filmech Woodyho Allena vždycky podané s lehkostí.I když Woody Zahraj to znovu, Same nerežíroval,je to skutečně "jeho" film a z těch jeho filmů se mi víc líbila jen Annie Hallová.A to je známka kvality.95 % ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

"Predal by som kvôli nej vlastnú mamu Arabom," odtuší Allan slintajúc nad pekne stavanou blondínkou. A že nebudete mať problém mu to zhltnúť, nepochybujte. V tejto romantickej komédii totiž aj menej vydarené gagy sype Woody Allen tak prirodzene a s takou vážnosťou, že si kútiky jednoducho neustrážite. Podobnosti a scény z Casablancy sú zakomponované vtipne a milo. Iluzórna postava Humphreyho Bogarta (ktorý je Allanovým veľkým idolom a tu dokonca "duchovným otcom") je vynikajúcim nápadom. Nájdu sa však i hluchšie miesta v inak výbornom scenári, čo by sa dali ešte vybrúsiť alebo naopak úplne odstrániť. Postava Diane Keaton sa u mňa zasekla niekde v polovici- t. j. že ma presvedčila na 50%, ani trochu ma nechytila za srdce. A to myslím, že by mala... Zhrnutie: jedna z najlepších- a možno najlepšia- z komédií Woodyho Allena. Pre tých, čo ho ešte stále nepoznáte: zaručuje úplne iný druh komediálneho potešenia. Zaujímavé komentáre: Shadwell, Matty, Oskar ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů a tenhle film patří k jeho nej. Zmatkář a smolař Sam, který touží být milován dokonalou ženou, který chce být stejně úžasný a charismatický jako jeho filmový idol Humphrey Boggart. Sam, jeho černý humor, jeho svět, který si zamilujete stejně jako Allenovy filmy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"I wonder if she actually had an orgasm in the two years we were married, or did she fake it that night?" :) Já zkrátka Allena miluju - a to, že tento snímek netočil on, ale Herbert Ross, vůbec nejde poznat. Je to vtipné, neurózní, židovské a navíc Allenovi sekunduje nikdo jiný, než Diane Keaton. Před zhlédnutím jsem se ještě podíval na Casablancu, aby mi neušly případné narážky.. a udělal jsem dobře, protože takhle bych vůbec nevěděl, odkud se vzal název filmu. :) "'If that plane leaves the ground, and you're not on it with him, you'll regret it - maybe not today, maybe not tomorrow, but soon, and for the rest of your life.' 'That's beautiful!' 'It's from Casablanca, I waited my whole life to say it.'" ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

(Dick povzbuzuje Allena aby usiloval o jistou dívku:) -"...Třeba ji dostaneš do postele". (Allen:) -"Při mém štěstí budu rád, když ji dostanu na židli." Bogart je fakt tvrdej, říká věci jako: "Promiň zlato, že jsem ti vrazil, ale byla jsi hysterická.", v puse má cigáro, kloubouk má nízko v čele, vlaje mu balóňák a s ničím se nemazlí. Allen je přizdisráč, kterej si sugeruje svou méněcenost a z rukou mu padají věci, zatímco do jiných věcí naráží. Dick je zamilovanej frajer a bussinesman, který je v době před seriovou výrobou mobilních telefonů neustále dostupný (Tonyho Robertse mám fakt docela rád). A Linda je poctivá ženská. Allen se s Lindou utkává o to, kdo bude nejcharakternější postavou po Bogartovi. Přesně o tom je film. Nechci nic říkat ale vztah Allen-Bogart mi připomíná vzat Jasseho Custera a Johna Wayna v komiksech Preacher. Nachytal jsem tě, Garthe Ennisi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film se měl původně natáčet na Manhattanu a Long Islandu, ale kvůli stávce filmařů v New Yorku bylo natáčení přesunuto do San Francisca. (washek)
  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)

Reklama

Reklama