Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický šílenec a fanatický vrah Charles Manson se obklopil sektářskou skupinou lidí, kteří na jeho rozkaz neváhali s nevídanou brutalitou zabíjet nevinné. Úkol odhalit a rozplést pozadí bizarního vraždění jednoho z nejbestiálnějších maniaků, který květinová šedesátá léta proměnil v jatka, nebude jednoduchý... Spisovatel Vincent Bugliosi, podle jehož románu bylo toto temné drama natočeno, se aktivně podílel na vyšetřování patrně nejděsivější zločinné série v dějinách Spojených států - řádění fanatického vraha Charlese Mansona a skupiny jeho přívrženců. Kdo byl tento charismatický šílenec a co zapříčinilo, že se obklopil sektářskou skupinou lidí, kteří na jeho rozkaz neváhali s nevídanou brutalitou zabíjet nevinné? Od jeho narození až po soudní přelíčení budeme sledovat osudy jednoho z nejbestiálnějších maniaků v novodobé historii světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter není prvním ani posledním snímkem, nebo lépe řečeno jakýmsi dokumentem, který nám postupně popisuje všechna zvěrstva jenž Manson a jeho rodina spáchali. Rozhodně však stojí za povšimnutí, protože Johnu Grayovi se jakžtakž podařilo alespoň zběžně poukázat na několik nejdůležitějších událostí, které dodnes děsí celou Ameriku. Bohužel se musím přiznat, že jsem se při sledování občas docela nudil, protože film měl naprosto nevyvážené pasáže a tvůrci se zřejmě báli cenzury, takže nám toho ani moc neukázali. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Film o Charlesovi Mansonovi by som vedel spracovať aj lepšie, je to fascinujúca postava. Lenže toto sa nedá ani len nazvať filmom, to je naozaj "Helter Skelter". Jednu * dávam za hlavného predstaviteľa, ktorý ma dostal svojim diabolským pohľadom a druhú * za pár fajn scén. Odporúčam ľuďom, ktorý chcú natočiť film o Charliem aby sa viac zamerali na Charlesovo detstvo a psychológiu postavy ako na otrepanú klasiku so zavraždením Polanskeho ženy. Nie, nie som žiaden neznaboh alebo čo, ale urobiť z neho vraždiace monštrum tiež nie je bohviečo. Ak to vedia urobiť so ženskou a menej známou (film Monster s Ch. Theronovou) tak prečo nenatočiť kvalitný film aj o najslávnejšom masovom vrahovi (ktorý vlastne nikoho nezabil) éry hippies a aj dôb nasledujúcich. A možno by potom tiež nabrali nejaké tie Oscary :)) P.S.: Charles Manson mal v base na čele hákový kríž, nie klasický kresťanský. To len pre detail. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Helter Skelter nie je len názov jednej pesničky od Beatles, ale aj predstava rasovej vojny vykonštruovanej z chorej mysle nechvalne známeho maniaka Charlesa Mansona. Tento film popisuje skutočné dramatické udalosti, ktoré sa na konci 60-tych rokov odohrali v kruhu "Mansonovej rodiny", vrátane známeho masakru v rezidenciách LaBianca a Tate (pri ktorom zomrela tehotná manželka režiséra Romana Polanskeho). I keď bola snímka vyrobená v televíznej produkcii, na výslednej kvalite to nič nemení. Dynamická kamera, úderná hudba, a hlavne kvalitné herecké výkony (Jeremy Davies alias Charlie Manson alias Ježiš Kristus je vskutku démonický!) vytvárajú krásne mrazenie počas celej enormnej stopáže filmu, ktorá nenudí ani sekundu. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Od toho co jsem čekal je tohle slabota založená na výkonu Jeremyho Davidese. Ale ten výkon nemohl nijak rozšířit, protože to této postavě kazí bezduchý scénář. A vlastně i režisérská práce je slabá. Myslel jsem, že to bude zároveň pohled do jeho mysli a do jeho života, chápu, že to není životopisný film, ale i jako nějaké krimi si Hlava nehlava nevystačí. Charles Manson je zajímavý člověk, tvořený přímo pro film. Kdy už nastane pořádné zfilmování. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Celkem věrohodně natočené, dokonce sem si myslel že ten film je z té doby :-) Těžko hodnotit obsah, po celou dobu sem tak nějak čekal až bude odhalen motiv těch zajímavých manipulací, ale bohužel nic uspokojivého nebylo (možná naštěstí). Za zmínku stojí láskyplně se usmívající dívky, jež vás bez váhání podříznou... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Skladatel Mark Snow použil pro tento film i některé motivy, které již jednou použil v seriálu Akta X (od r. 1993). (navabaca)
  • Keď Linda (Clea DuVall) prehľadáva peňaženku Rosemary (Isabella Hofmann), v zábere si je možné všimnúť karty VISA a MASTER. V roku 1969, kedy sa dej odohráva, sa karta VISA nazývala AmeriCard a karta MASTER zas Master Charge. Rovnako telefón akým Sharon (Whitney Dylan) hovorí bol zavedený až koncom 70tych rokov. (pancoyote)

Reklama

Reklama