Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pokus o jakýsi přesah, vyjádřený dokumentárními záběry na začátku (ty nejhorší zvěrstva 20.století, včetně Osvětimi a genocid po celém světě) je tu značně jalový, a vlastně dost i zbytečný, protože vůbec neumocňuje celkový dopad filmu. Navíc by tu nůžky střihače bodly víc, než kdy jindy, v půlce jsem si připadal, jako po pozření celé konvice meduňky lékařské. Ale zajímavou atmosféru tomu upřít nemohu, zabijácké děti se svými nevinnými tvářičkami opravdu budí znepokojení, někdy i hrůzu a fatální scéna s těhotnou ženou je až fyzicky nepříjemná. Navíc si nedokážu představit něco podobného v dnešní připodělané politicky korektní době, takže v závěru se nečekaně dostane ke slovu i samopal a malí hajzlíci se tu řežou prknem po hlavě, zabodávají se nože do stehen a krčních tepen. Prostě jak bylo zvykem v 70.letech, Španělé se s tím nepárali. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Od úvodní titulkové sekvence je jasno, že toto nebude béčko, ale pořádné psycho. A je tomu vážně tak! Místy je tempo sice trochu pomalé, ale když už tam k něčemu dojde, je to šokující podívaná. Dětské hlásky zpívají sugestivní úvodní melodii, zatímco mladý pár připlouvá v dusném letním dni na ostrov plný dětských zabijáků... Atmosféra, na kterou se jen tak nezapomíná; navíc s výbornou pointou! ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Úžasně provokativní horor, kde překážkou nejsou ani tak dítka vraždící s andělskou tváří, jako neschopnost lidí ublížit nedospělé bytosti. Uložení příběhu do rámce světových válečných konfliktů, které nikterak nešetří ani ty nejmladší, posouvá film až do rozměru mrazivé reflexe nad vychýleným světem dosahujícím hranice únosnosti. Serrador si téměř hodinu připravuje půdu pro následovný přímý střet dvou zahraničních turistů s "pomstou nevinných" a zaplňuje uličky vyvražděné vesnice jako vystřižené z pohlednice působivou paranoidní atmosférou. Když se postupně odkryjí všechny karty překvapuje intenzivní akcí a řadou scén, které se nebojí jít přes čáru a celý problém dohnat do ďábelských důsledků. Uchopením tématu si snímek zaslouží absolutorium, od plného počtu ho však dělí přeci jen zbytečný rozjezd na pevnině, kde až trochu moc skřípou matné herecké výkony dvou hlavních postav, a nádech béčkové lacinosti, jehož se snímek nezbaví ani ve svých nejlepších okamžicích. I přes tyto drobné nedostatky však snímek osobně zařazuji do pantheonu hororového žánru, jelikož mě jen málokterý film dokázal tak hluboce znepokojit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný snímok, ktorý je aj napriek horúcim, slnkom zaliatym lokáciam značne mrazivý. Paradoxne aj tie decká nevyzerajú na prvý pohľad ako sadisti a vrahovia, ale ako sladké deťúrence z módneho katalógu. Nečakajte nejaký klasický exploitation, aj keď určité znaky to má, ide skôr o mysteriózny thriller, ktorý toho veľmi nevysvetlí, čo z neho robí profesionálnejšie vyzerajúceho príbuzného, avšak bez tej pravej eurotrashovej atmosféry. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem čekala opravdu hodně a přišlo mírné zklamání, ty části filmu kde se "něco dělo" byly velice dobré - drsné a znepokující a byla jsem při nich napnutá jako struna ale bohužel jako celek mě to až tolik nenadchlo. Táhlo se to, fakt velice pomalu až jsem se nudila a chování postav mi chvílema přišlo velmi nelogické. Navíc musím přiznat že ani herci se mi moc nelíbili, stejně tak jako krvavé záběry. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Ve Velké Británii vyšel film pod názvem Smrt je dětská hra, ve Spojených státech zase pod názvy Ostrov zatracených a V pasti. (hladass)
  • Režisér Narciso Ibáñez Serrador si ve filmu zahrál malé cameo, konkrétně muže, který se Toma (Lewis Fiander) ptá na hluk ve městě. (hladass)

Reklama

Reklama