Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to bylo mým rozpoložením, nebo filmem, ale něco mi tam chybělo. Byly tam výborné lehce vtipné momenty, dost hřejivých míst a hodně očekávání, s časovými rovinami a jejich střídáním jsem neměl problém stejně jako s koncem a vyzněním příběhu. Jenže mě ta formální dokonalost nechala nějak chladným, ani moje oblíbenkyně Jeon Ji-hyeon tento film nevytáhne z lehkého nadprůměru, ale s delším časovým odstupem musím uznat, že tohle patří k tomu výrazně lepšímu, co můžete v ranku najít. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemně nápaditý příběh, který z člověka neždímá city jako z mokrého ručníku a hodinu a půl si zkrátka jen tak tiše plyne. Najde se v něm několik menších "ale", mezi nimiž je třeba otravná kamarádka (jestli měla být vtipná, tak se omlouvám, ale asijskému humoru nerozumím)... Ovšem jinak bez výhrad. Pěkné. Děkuji Petfruf, která mě k tomuhle filmu nenásilně donutila. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý veľmi pekne poukazuje na to, v čom som juhokórejci najlepší. Stačí drobný fantasy prvok a oni ho dokážu rozviť do pútavej romance, ktorá dojme a pohladí. Ústredné duo uveriteľné. Ich vzájomné interakcie čarosmutné. A prostredie domu pri jazere funguje ako perfektná kulisa niečoho nezvyčajného. Film, ktorý možno v rámci kontextu neprináša nič nové. Ale je robený poctivo a s láskou a je to cítiť z každého políčka. Banálny príbeh o láske sa tak stáva nadčasovou romancou, ktorá do určitej miery žáner obohacuje a robí to nenásilne a originálne. Vďaka tomu sa jedná o príjemné pohladenie na duši. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Tady by tvůrci rychlo remaků z USA zasloužili jednu přes čumák. Nebejt jich, je tohle jasnej 5ti hvězdičkovej doják. Jenže faktor (ne)překvapení tu hraje až moc velkou roli a já, ač jsem se opravdu moc a moc snažil si nepřipouštět jak to všechno bude dál, jsem prostě nedokázal dělat překvapenýho. Takže z toho plyne poučení, nekoukat jako první na remake, i když je i třeba on sám schopný dobře pobavit. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Spíše než o romantickou komedii se jedná o drama se zajímavou zápletkou pohrávající si s "cestováním v čase". Jednotlivé zvraty dokonce dávají smysl, což bych nečekal (po zkušenostech s Project Makeover / Go Go Sister (2006) a Cyborg Girl / Cyborg She (2008). Jak celý film dopadne jsem odhadl už na 35. minutě, ale naštěstí to nevadí, snímek je dost působivý i tak. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)
  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama