Reklama

Reklama

Mie men can an II: Jie zhong

  • Hongkong 滅門慘案 II借種 (více)
všechny plakáty

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento další HK CAT III exploitation snímek se od mnoha dalších a předchozích liší zejména svojí atmosférou. Zřejmě to bylo způsobeno jiným režisérem, který není v druhu těchto filmů tolik zkušený, nebo prostě nevím, ale ač je film velmi drsný a krutý (jak bývá u těchto hongkongských snímků zvykem), samotná atmosféra smutku, tíživosti a intenzity násilí na mne tolik nezapůsobila. Například "první díl" (ve skutečnosti filmy spolu nemají nic společného) Daughter of Darkness (1993) se mi líbil více, i když celkově tolik drsný nebyl (nebyla také nikdy vydána zcela uncut verze ...). S perlami jako je The Untold Story (1993) nebo Love to Kill (1993) se film zdaleka srovnávat nedá. Také je to zřejmě způsobeno nevýrazným výkonem herců, absencí dnes již kultovního herce z těchto cat III snímků Anthony Wonga nebo někomu, kdo by v hereckém podání podával stejně tak kvalitní výkon, jako právě Wong ve svých rolích v těchto "pokleslých" snímcích pro okrajové publikum. Tento film je o jedné velké tragédii zamilované dvojice, která nemůže počít dítě a tak si k tomu najme za peníze kamaráda. Toto je však v Číně trestné a mladá dívka je přistižena a vyfocena při souloži s kamarádem vyděračskou rodinou. Později je i unesena, vězněna, týrána, znásilňována atd. Ve finále pak přichází pomsta za dešťivého počasí a tolik známé modré barvy v pozadí... Je to dobrý film, hodně násilný, smutný a bezvýchodný, ovšem jak říkám, nezaryl se do mne tolik jako mnoho předchozích, např. ty dva výše zmíněné... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne stále o tom istom, kto by ale čakal od tejto odnože CAT III snímkov, nejakú invenciu. HK je na také zvyknutý, západné publikum je pobúrené, poprípade nadšené a gurmáni zo strednej Európy majú poväčšinou nadvihnutý kútik na ústach. Je to vo svojom žánri slabé, ale určite nie na zapadnutie. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco v "prvním" filmu se nechává policista v podání A.Wonga fotit na místě zločinu s mrtvolou, tady nutí jeho kolega na služebně hromadně masturbovat vesničany (a ještě je přitom diriguje). Takové spojení grotesky, násilí, bezvýchodnosti a smutku umějí snad jedině v HK. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Absencia Wonga ma vopred varovala, že dcéra temnoty 2 nedosiahne kvalitu mladšej sestry, no nakoniec som bol milo prekvapený, lebo aj navdzory tomu, že je to sequel bez pána Wonga, dopadlo to nadmieru dobre. Zatiaľ čo jednotka čerpala z morbidného humoru, dvojka vsadila na sexistický a úchylý spôsobom podania zábavy (scéna masturbovania na povel atď.). Dostalo sa mi však všetkého čo som si len mohol od hororu z HK priať: Krv, násilie, vtip. Nemožno povedať, že by autori spravila dačo výrazne zle, najväčším záporom je iba fakt, že námet už nebol taký inovatívny a čerství ako pri jednotke, no dvojka sa stala plnohodnotným pokračovaním so všetkým čo k tomu patrí. Exploitation snímok ako sa patrí: 85%. ()

Reklama

Reklama