Reklama

Reklama

Mie men can an II: Jie zhong

  • Hongkong 滅門慘案 II借種 (více)
všechny plakáty

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne stále o tom istom, kto by ale čakal od tejto odnože CAT III snímkov, nejakú invenciu. HK je na také zvyknutý, západné publikum je pobúrené, poprípade nadšené a gurmáni zo strednej Európy majú poväčšinou nadvihnutý kútik na ústach. Je to vo svojom žánri slabé, ale určite nie na zapadnutie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento další HK CAT III exploitation snímek se od mnoha dalších a předchozích liší zejména svojí atmosférou. Zřejmě to bylo způsobeno jiným režisérem, který není v druhu těchto filmů tolik zkušený, nebo prostě nevím, ale ač je film velmi drsný a krutý (jak bývá u těchto hongkongských snímků zvykem), samotná atmosféra smutku, tíživosti a intenzity násilí na mne tolik nezapůsobila. Například "první díl" (ve skutečnosti filmy spolu nemají nic společného) Daughter of Darkness (1993) se mi líbil více, i když celkově tolik drsný nebyl (nebyla také nikdy vydána zcela uncut verze ...). S perlami jako je The Untold Story (1993) nebo Love to Kill (1993) se film zdaleka srovnávat nedá. Také je to zřejmě způsobeno nevýrazným výkonem herců, absencí dnes již kultovního herce z těchto cat III snímků Anthony Wonga nebo někomu, kdo by v hereckém podání podával stejně tak kvalitní výkon, jako právě Wong ve svých rolích v těchto "pokleslých" snímcích pro okrajové publikum. Tento film je o jedné velké tragédii zamilované dvojice, která nemůže počít dítě a tak si k tomu najme za peníze kamaráda. Toto je však v Číně trestné a mladá dívka je přistižena a vyfocena při souloži s kamarádem vyděračskou rodinou. Později je i unesena, vězněna, týrána, znásilňována atd. Ve finále pak přichází pomsta za dešťivého počasí a tolik známé modré barvy v pozadí... Je to dobrý film, hodně násilný, smutný a bezvýchodný, ovšem jak říkám, nezaryl se do mne tolik jako mnoho předchozích, např. ty dva výše zmíněné... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zatímco v "prvním" filmu se nechává policista v podání A.Wonga fotit na místě zločinu s mrtvolou, tady nutí jeho kolega na služebně hromadně masturbovat vesničany (a ještě je přitom diriguje). Takové spojení grotesky, násilí, bezvýchodnosti a smutku umějí snad jedině v HK. ()

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Absencia Wonga ma vopred varovala, že dcéra temnoty 2 nedosiahne kvalitu mladšej sestry, no nakoniec som bol milo prekvapený, lebo aj navdzory tomu, že je to sequel bez pána Wonga, dopadlo to nadmieru dobre. Zatiaľ čo jednotka čerpala z morbidného humoru, dvojka vsadila na sexistický a úchylý spôsobom podania zábavy (scéna masturbovania na povel atď.). Dostalo sa mi však všetkého čo som si len mohol od hororu z HK priať: Krv, násilie, vtip. Nemožno povedať, že by autori spravila dačo výrazne zle, najväčším záporom je iba fakt, že námet už nebol taký inovatívny a čerství ako pri jednotke, no dvojka sa stala plnohodnotným pokračovaním so všetkým čo k tomu patrí. Exploitation snímok ako sa patrí: 85%. ()

Reklama

Reklama