Reklama

Reklama

Čtyři svatby a jeden pohřeb

  • Velká Británie Four Weddings and a Funeral (více)
TV spot

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh Charlese (Hugh Grant), vtipného a okouzlujícího muže, který ve svých dvaatřiceti letech stále střídá partnerky jako na běžícím pásu. Jeho životem prošla spousta žen, které zbožňoval, ale s žádnou z nich nedokázal navázat hlubší vztah. Rezervovaný Angličan vystavěl kolem vlastního nitra tak nepropustnou zeď, že nyní nedokáže projevit své city. A čím více svateb společně se svými kamarády navštíví, tím méně se sám hrne do ženění. Až do oné osudné soboty, kdy v jednom kostele spatří Carrie (Andie MacDowellová) – tu nejzajímavější, nejkrásnější, nejdůvtipnější a také nejnedostupnější Američanku, jakou kdy v životě potkal. Charles se ze všech sil snaží, aby ji příliš neuháněl a hlavně se do ní nezamiloval - během jednoho pohřbu a tří dalších svateb… (Cinemax)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (346)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie možná není to správné označení. Několikrát se poctivě dojmete i zasmějete, ale nálada filmu je spíš smířeně melancholická a takový - vzdor happyendu - zůstává i dojem po jeho zhlédnutí. Svatby jako společenská inventura, defilé lidí, s nimiž se nechcete setkat, živná půda trapasů a výsměšně vlezlý důvod k rekapitulaci vlastního života, do níž se nikomu nechce. To vše za sychravé atmosféry vichrné Anglie a s chlácholivým výběrem hudby. Za dvanáct let barvy trochu vybledly, ale pořád je to moc hezký film. 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není nic horšího na svatbě než kněz s erekcí...........Klasická anglická romantická komedie z prostředí Londýna. Nominace na Oscary : za nejlepší film a scénář. Scénář : Richard Curtis. Kamera : Michael Coulter. Hudba : Richard Rodney Bennett - Ocenění - 1995 - BAFTA Awards - nominace a 1995 - ASCAP Film and Television Music Awards - vítěz. Ve filmu také zazní - http://www.youtube.com/watch?v=TQQ6SfPZggw CITÁT - Nesnášim lidi, co choděj pozdě. Nesnášim.......... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vydarená komédia s typicky britským humorom. Mladý Hugh Grant ako - periodický monogamista - obieha svadby svojich priateľov, ale tú svoju stále odkladá, až dovtedy... Ľadová krása Kristin Scott Thomas a ešte krajšia a sexy Andie MacDowell. Úprimný prejav Johna Hannaha na pohrebe svojho priateľa..áno je to veľmi milý film, kde viac sa mi páčil jeden pohreb ako štyri svadby. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pamätám si ako ma niekdajšia priateľka ťahala do kina na tento film. Vraj to bude nesmierne zábavné, hrajú tam skvelí herci a prekypuje to britským humorom. Išiel som tam s ňou, ale z kina som odchádzal poriadne znudený. Teraz po dlhom čase som si to pozrel s mojou súčastnou partnerkou a bola to rovnaká nuda ako pred rokmi. Vôbec som sa nebavil, Hugh Grant mi je protivný a suchý anglický humor nedokážem oceniť. "Štyri svadby a jeden pohreb" už nikdy viac nechcem vidieť. ** ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Takový předchůdce Love actually, viděl jsem to jen jednou, a myslím, že mi to bohatě stačilo už tehdy. Nechutně pozitivisticky laděný snímky opravdu nevyhledávám. Tento film má s "láskou nebeskou" společné i to, že i zde se objevuje onen přihlouplý song "love is all around", který pak ještě přihloupleji využili právě v Lásce nebeské. Takže od toho ruce pryč. Ve své době byl ale tento film hodně chválen a byl hodně úspěšný, takže mě překvapuje že to zde má "jen" 73%. Čekal jsem víc. No, jak vidět, tento film se ještě kultem nestal, Láska nebeská už bohužel ano. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (32)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama