Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

corona odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný ezotericko-psychotronických kecov o "otváraní mysle" a "pochopení" a podobných nezmysloch. Pred 15 rokmi mi knižná predloha bola vnucovaná k prečítaniu nie ako román ale ako fakt, že takto to pôjde s ľudstvom v ďalších rokoch (keďže pár ľudí z môjho okolia malo neskôr problémy, tak asi nie som moc objektívny hodnotiteľ). Keby som si ju vtedy prečítala, mohla som mať otvorené čakry a duchovný zážitok pri sledovaní filmu. Ale vážne, je to hrozná hlúposť a nezachránil to ani Kretschmann, ktorého mám ako herca celkom rada. Keď celestínske, tak jedine rezance (to sú tie z palacinkového cesta). ()

snob

všechny recenze uživatele

Proč, bože, proč je má duše tak cynická? Povedená parodie na duchovní život člověka. Tak zjednodušené. Smysl života z Chvilky pro tebe. A v příštím čísle se dozvíte jak upéct středobod vaší existence. Ne, v lednici nebude. Na dřeň obnažená pravda o smyslu života. Pokud vám nedojde teď, smiřte se s tím, že jste odepsaní. Vidíš blikat květenu před barákem? No tak s chutí do toho. Smrt je tvou spásou. Rozsvítíš se jako žárovka a našel jsi smysl života. Ne, opravdu jsi ho neměl hledat v Playstationu 1. Haha, ne, ani v tom druhém. Příště si zarazím do prdele kolík a dojdu jiného a lepšího duchovního osvícení. Kopulace mezi blbostí a debilitou v tomhle filmu byla neskutečná. A ano, knihu jsem četl, takže jsem i věděl o co ve filmu vlastně jde. ()

Reklama

M-arta odpad!

všechny recenze uživatele

Zfilmovat knihu je strašně těžké. Byla jsem ochotná přimhouřit obě oči... Jenže si nemůžu pomoct - celou dobu se mi u toho vybavovaly kýčovité ilustrace ze všech těch "Strážných věží" a jiných sektářských časopisů, kde pestře vyvedená zvířátka a lidé obalení do šťastné aury společně skotačí v rajské zahradě a modlitbou zachraňují zbytek lidstva... Škoda... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Keby som tu hodnotil len režisérsku stránku a faktory, podľa ktorých sa vo svete kinematografii dá hodnotiť kvalita filmu, tak tento snímok by dopadol veľmi zle. Ja teraz ale beriem všetko do jednej veľkej misky a z toho by som vybral to samotné jadro – základ príbehu! Mne osobne oslovil hlavne to filozofické a možno tak trošinku náboženské pozadie príbehu, nad ktorým by sme sa mali zamyslieť. Veľmi si cením, že na konci filmu pred záverečnými titulkami sa režisér vyzdvihol podstatu a „prezradil“ celý text „proroctiev“. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

WTF... Možná to původně měl být takový příjemný duchovní film kombinující zenovou mystiku s raným křesťanstvím, ale co z toho vzniklo?! Děj nepřehledný až běda, nic nezachránil ani fakt, že spousta postav se chová tak, protože umí nahlížet do budoucnosti (berlička jak blázen). Tím úplně nejhorším není ani tak stupidní scénář, ale naprosto "do nebe volající" bláboly co vypouští z úst postavy. Tolik nesmyslných nicneříkajících unylých kliše, už jsem dlouho neslyšel. Hrůza, kterou snad ani zarytí kreacionisté nemůžou brát vážně. Jediné co se mi líbilo byly ty pěkné barvičky co hlavní postavy viděli, když se "sjížděli" na té své víře. 20% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama