Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

whack 

všechny recenze uživatele

Z filmu prúdi pozitívna energia, napriek tomu mám z neho zmiešané pocity, pretože hnutie New Age, v ktorom duchu sa nesie celý, je pre mňa rozporuplné. Hnutie New Age, také, aké je vo filme vykreslené, je pekné, zaujímavé, prírodné, no prehnane optimistické, prehumanizované, ide to na city občas. Na druhej strane sa mi páčilo vykreslenie vzťahu človeka k prírode a hypotéza Gaia, aj keď táto hypotéza sa tu odlišuje od tej ako ju chápu ekológovia, pretože Celestínske proroctvo do nej zahŕňa aj preľudnené veľkomestá a Zem ničiaci priemysel, čo dokonca označuje za posledný stupeň evolúcie – no to je zároveň aj pointou filmu, pretože dáva otázku: „Čo bude ďalej?“ ()

snob

všechny recenze uživatele

Proč, bože, proč je má duše tak cynická? Povedená parodie na duchovní život člověka. Tak zjednodušené. Smysl života z Chvilky pro tebe. A v příštím čísle se dozvíte jak upéct středobod vaší existence. Ne, v lednici nebude. Na dřeň obnažená pravda o smyslu života. Pokud vám nedojde teď, smiřte se s tím, že jste odepsaní. Vidíš blikat květenu před barákem? No tak s chutí do toho. Smrt je tvou spásou. Rozsvítíš se jako žárovka a našel jsi smysl života. Ne, opravdu jsi ho neměl hledat v Playstationu 1. Haha, ne, ani v tom druhém. Příště si zarazím do prdele kolík a dojdu jiného a lepšího duchovního osvícení. Kopulace mezi blbostí a debilitou v tomhle filmu byla neskutečná. A ano, knihu jsem četl, takže jsem i věděl o co ve filmu vlastně jde. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Redfieldova kniha dopadla tak, jak musela. Triviální děj se do filmové podoby podařilo převést bez problémů, peruánská příroda ve filmu rozhodně předčila papírovou podobu a myšlenková síla se smrskla do zrychleného blábolu, při jehož sledování by i dalajláma s budhou nevěřícně kroutili hlavou. Kdo má zájem rozšířit své poznání světa, tak ať si přečte knihu a kdo chce vidět skvělý film, tak ať si pustí něco jiného. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nápad by v tom možná i byl, ale to zpracování? Já myslel, že se potrhám smíchem. Ono teda se není čemu divit, když sleduju, co všecko dokázal už režisér natočit, ale jen tak pro sebe jsem si řikal, že tenhle příběh by mohl být sladkou radostí pro moji duši, jen kdyby nebyl tak ztrestně natočen. Koukal jsem se na to, protože jsem se divil, proč by to mohlo být tak špatné, po shlédnutí bych spíš řekl: Ruce dál, i kdyby jste byli zajímaví sebevíc. Na tom filmu není nic zajímavého, prostě je jenom naprosto...otřesnej. Proroctví o špatných režisérech nelhalo, stejně jako v tomto filmu to příběhové, Celestinské. ()

Aannička 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě víc než pravdou. Je silný a překrásný. Tentokrát nehodnotím z hlediska filmového. Celý námět je lacině zpracovaný a nedává člověku autencitu. Efekty jsou laciné. Ale ta síla, která skrz něj proudí je cítit i přes obrazovku monitoru. Kdybych sama v sobě neprožívala toto obrození vnímání a mysli filmu bych dala ztíží jednu hvězdičku. Námět by si zasloužil mnohem lepší zpracování. A já doufám, že to jednou někoho napadne. Kvůli slzám a mrazení které ve mě film vyvolal dávám 5* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)

Reklama

Reklama