Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Zkratky ke štěstí (2003) 

Krásný film, kdo dal jednu nebo dvě hvězdičky, zřejmě nepochopil poselství tohoto filmu. Opět nedávám hvězdičky za zpracování, ale za myšlenku. Knihu jsem bohužel nečetla, ale film se mi moc líbil. Nejvíc se mi líbila scéna, kde mluví Anthony Hopkins při soudu. Úžasné povídání o Bohu, nás lidech. Lidé, kteří věří v sílu myšlenky, je tento film jistě určen.

plakát

Zítra (2012) (studentský film) 

Super herci, úžasné prostředí, kamera, střih, hudba. Studentské dílo, které si zaslouží naši pozornost. Velice talentovaný mladý začínající režisér. Držím pěsti pro hodně štěstí pro skvělá další budoucí díla!!! Budu se velice těšit.

plakát

Exitus (2012) (amatérský film) 

Mohla bych být sebevíc kritická, ale Petrovu tvorbu mám moc ráda a vážím si jeho píle a vytrvalosti. V mých očích zatím jeho nejlepší počin. Dílo mě vtáhlo obrazově, střihově i hudebně. Hudba dohromady s obrazem ve mě vyvolali mrazení...smekám klobouk. Já jako divák jsem spokojená s příjemným artovým dílem a doporučuji každému udělat si svůj vlastní náhled, protože v tomto díle si najde každý něco. Světelná hra na jatkách, detail slečny za výlohou květinářství jak dýchá na sklo, smrt. Jediné, co stačí dodat: "Jen tak dál!!!". Dávám 4* , a doufám, že další dílo už bude na 5;)

plakát

Když kámen promluví (2010) 

Nemohu tomuto dílu nic vytknout. Zcela se s panem Duškem ztotožňuji. Občas mám pocit, že jsem blázen a pak když začínám vídat čím dál tím víc lidí, kteří to vidí stejně, mé srdce plesá. Nejdřív se ke mě dostal pan Dušek, pak pan Igor Chaun a spousta dalších. Opět zastávám názor: Podívejme se na to všichni!!! Neodsuzujme, neporovnávejme. Věřme!!! Buďme svobodní!!! A pak se bude dařit nám všem. Konečně bychom se mohli probrat k lepšímu žití. Dokument zpracovaný nekýčovitě, přirozeně.

plakát

Domov aneb Kam směřuje naše cesta (2009) 

Během tohoto dokumentu, jsem několikrát začala plakat. Jsme tak mocní a tak hloupý, nevnímavý. Ráda dokument doporučím dále, protože bych chtěla na pomoc změně. Jak dlouho může tento stav vydržet? I v knihách od Jeho Svátosti Dalajlámy jsou vysloveny stejné obavy, jako byly zmíněné v tomto unikátním díle. Nejen, že je film obrazově fascinující, ale i plynulost a pomalé působení na diváka, nemůže nechat nikoho v klidu. Pokud ano, Není mu pomoci. Naslouchejme svému srdci!!! Vnímejme!!!

plakát

Muž, který sázel stromy (1987) 

"Když uvážím, že jeden člověk, jediné tělo a jediný duch, stačili přeměnit poušť v zemi Kanánskou, pak přeci jen veřím, že osud člověka múže byt nádherný. A když pomyslím, kolik vášnivé odhodlanosti a neúnavné šlechetnosti při tom projevil, skláním se v obdivu před tím starým, nevzdělaným sedlákem, který vykonal dílo hodné boha.“ - jen dodám, když pomyslím na to, že toto dokázal jeden člověk. Co by zvládlo 6miliard lidí? Úžasné dílo k zamyšlení. Opět jsem plakala. Ne, nad tímto přenádherným příběhem, ale nad tím, jak jsme my lidé hloupý.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Bohužel jsem neviděla Trona z roku 1982, ale hodlám to v nejbližších dnech napravit. Na to jak o něm každý básnil jsem byla docela zklamána. Efekty naopak ohromena. Myšlenkou ohromena. Ale chyběla jeden pocit k tomu aby to pro mě bylo dokonalé. Nedokážu ho popsat, ale chyběl. I tak film doporučuji shlédnutí.

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

Tento dokument je pro mě nezvratným důkazem, že media jsou lživá!!! Jednou mi jeden člověk řekl musíš sledovat, co se děje ve světě. A já to začala dělat, ale sama sebe jsem se stále ptala. Je to možné? Kolikrát jsem si ověřila jednu zprávu na několika stránkách(i zahraničních) a pak člověk přišel na plno pokroucených pravd. Tento dokument mě posadil na zadnici a já stále nemohu vyjít z údivu, co se ve světě děje a já to nevidím tak pravdivě jako je to tady. Tvůrcům obrovský palec na horu a skláním se až na zem pro jejich odvahu tento dokument zrealizovat!!!

plakát

Ájurvéda - umění bytí (2001) 

Nedávno jsem byla na přednášce o Tradičním tibetském medicíně, která vychází z Ajurvédy. Proto mi bylo obrovským potěšením vidět tento úchvatně zpracovaný dokument. Hned jsem měla chuť vyrazit za nějakým Guru a učit se jeho umění léčit. Myslím, že tento dokument prozrazuje více než si umíme představit. Vřele ho doporučuji.

plakát

Celestinské proroctví (2006) 

Tento film je pro mě víc než pravdou. Je silný a překrásný. Tentokrát nehodnotím z hlediska filmového. Celý námět je lacině zpracovaný a nedává člověku autencitu. Efekty jsou laciné. Ale ta síla, která skrz něj proudí je cítit i přes obrazovku monitoru. Kdybych sama v sobě neprožívala toto obrození vnímání a mysli filmu bych dala ztíží jednu hvězdičku. Námět by si zasloužil mnohem lepší zpracování. A já doufám, že to jednou někoho napadne. Kvůli slzám a mrazení které ve mě film vyvolal dávám 5*