Reklama

Reklama

Paříži, miluji Tě

  • Francie Paris, je t'aime (více)
Trailer 1
Romantický / Drama / Povídkový
Francie / Lichtenštejnsko / Švýcarsko / Německo, 2006, 115 min

Hrají:

Bruno Podalydès, Marianne Faithfull, Elias McConnell, Gaspard Ulliel, Steve Buscemi, Catalina Sandino Moreno, Barbet Schroeder, Javier Cámara (více)
(další profese)

V Paříži, miluji Tě se sešli světoznámí režiséři, mezi něž patří bratři Coenovi, Gus Van Sant, Gurinder Chadha, Wes Craven, Walter Salles, Alexander Payne a Olivier Assayas, aby společně ukázali Paříž způsobem, jaký tu ještě nebyl. Natočen lidmi stejně kosmopolitními jako město samo. Americký turista vidí rasové napětí a paranoidní vize města. Mladá emigrantka pracuje v buržoazním prostředí. Americká hvězdička natáčí film. Muž neví, zda být s manželkou nebo milenkou. Mladík pracuje v tiskárně a touží po jiném muži. Otec se pere se vztahem ke své dceři. Pár se snaží okořenit svůj sexuální život. To je jen pár zážitků, které tvoří PAŘÍŽI, MILUJI TĚ... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (636)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Udělala jsem přísný matematický úkon - průměr - a vyšlo to, jak to vyšlo. Nejméně se mi líbily 4. a 6. povídka, vůbec ten začátek byl takový slabší, ale pak přišli mimové a já začala doufat v lepší konec. Po nich nadšení ochladlo - dvě povídky, které bych ohodnotila tak 2*. Ale 12. povídka mě okouzlila, té bych samostatně dala nejvyšší hodnocení. A po ní? Nic horšího jak průměr nepřišlo, takže koncová rovinka se vynula velmi pěkně, spořádaně, melancholicky. Poslední povídka to nakrásno uzavírá, a tak, jako i ústřední osoba této povíkdy, i ke mně přichází pocit a všechno docvakne. Určitě stojí za to si projít Paříží - a to v obou smyslech. Začínáme slabě, ale finišujeme s vervou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hezky oddychový, příjemný a oku i duši lahodící snímek. Pár příběhů je slabších, ale stále příjemných. Mohly být však více objasněny či rozvedeny. Některé z nich měly zajímavý námět a jistý potenciál. Většina jich však je i na tak malém prostoru zpracována velmi zdařile. Někdy úsměvně s milým vypointováním, jindy romanticky či až hororově. Ve všech příbězích se však odráží láska. Spousta z nich by si zasloužila své vlastní, o něco delší zpracování, kde by byl námět maximálně využit. Herecké obsazení výborné. Jednotlivé tahy štětcem nejsou vždy bez chybičky, místy lehce postrádají určitý nádech. Jako celistvý obraz vyprávějící kratičké možné příhody obyvatel města módy a lásky je však Paříži, miluji tě rozhodně líbivou a hezkou vycházkou jejími ulicemi. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

1. Montmartre (Bruno Podalydès): "Nehoda u auta" 50% 2. Quais de Seine (Gurinder Chadha): "Setkání na nábřeží" 65% 3. Le Marais (Gus van Sant): "Mužské sympatie" 55% 4. Tuileries (Joel a Ethan Coen): "Nakladačka v metru" 70% 5. Loin du 16éme (Walter Salles a Daniela Thomas): "Babysitter" 75% 6. Porte de Choisy (Christopher Doyle): "Šílené Asiatky" 25% 7. Bastille (Isabel Coixet): "Manželčina leukémie" 65% 8. Place des Victoires (Nobuhiro Suwa): "Kovboj a syn" 70% 9. Tour Eiffel (Sylvain Chomet): "Mim" 80% 10. Parc Monceau (Alfonso Cuarón): "Otec a dcera" 70% 11. Quartier des Enfants Rouges (Olivier Assayas): "Herectví a drogy" 65% 12. Place des fêtes (Oliver Schmitz): "Smrt černocha" 60% 13. Pigalle (Richard LaGravenese): "Důvěra" 45% 14. Quartier de la Madeleine (Vincenzo Natali): "Upírka a hobit" 60% 15. Père-Lachaise (Wes Craven): "Na hřbitově s Oscarem Wildem" 70% 16. Faubourg Saint-Denis (Tom Tykwer): "Já tě vidím" 85% 17. Quartier Latin (Gérard Depardieu a Frédéric Auburtin): "Rozvod" 55% 18. 14e arrondissement (Alexander Payne): "Paříži, miluji Tě" 80% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Paříž, město lásky, umění. Originální dílo jako Paris, je t'aime se dá natočit všude, láska si nevybírá, ale v nádherné Paříži to má větší kouzlo a doslova! ___ LÁSKA - téma 18ti segment a každý pohled je tak jiný, proto vznikly příběhy zajímavé , zvláštní (Christopher Doyle - Porte de Choisy segment), divné (Vincenzo Natali - Quartier de la Madeleine), smutné (Isabel Coixet - Bastille), čistě romantické (Gurinder Chadha - Quais de Seine), srandovní (Coeni - Tuileries) a ty, které vás z čista jasna zasáhnou (Tykwer - Faubourg Saint-Denis segment). __ U herců vede charismatický Nick Nolte, krásna Natalie Portman a Juliette Binoche, pro kterou jsem nenašel vhodné slovo, které by se spojovalo s jejim vystupem... Paříži, miluji Tě - Geniální počin! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Individuálne režisérske línie svojpomocne vyrábajú krásné kolektívne emócie a jeden ucelený komplexný portrét - Paríž. Zdanlivo roztrieštené rozprávanie a ponuka viacerých príbehov a pohľadov núti skôr individuálne hodnotiť každý jeden príbeh. Kvalita totiž nebola štandardne konštantná. Nebudem každú režisérku snímku analyzovať, ale ako celok to rozhodne obstojí! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Původní záměr byl natočit rovných dvacet povídek. Každá by se přitom odehrávala v jednom z dvaceti pařížských obvodů. Sice to tak bylo i zrealizováno, ale pro finální sestřih byly vynechány dvě povídky představující XV. a XI. obvod čili se od záměru odstoupilo. (DaViD´82)
  • V šiestej poviedke ("Porte de Choisy" - Christopher Doyle) sa na fotografiách v kaderníckom salóne viackrát objaví Amélia z filmu Amélia z Monmartru (2001). (sad47)
  • Povídka 'Parc Monceau' od Alfonso Cuaróna byla natočena jako jeden nepřetržitý záběr. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Festival krátkých filmů Praha

Festival krátkých filmů Praha

09.01.2016

Vyznání lásky osmdesátkovým akčňákům jménem Kung Fury, sonda do světa pornohereček, ale i pocta slavnému kameramanovi Jima Jarmusche a Guse van Santa. Takový bude 11. Festival krátkých filmů Praha,… (více)

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Clooneyho „bokovka“

Clooneyho „bokovka“

04.11.2009

George Clooney začne tento pátek v amerických kinech zírat na kozy a to je čas, kdy je potřeba upozornit na jeho osobu novinkou o nějakém dalším projektu. Král hollywoodských sympaťáků právě v těchto… (více)

Reklama

Reklama