Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Stále je to ešte nadupaná zábava, len škoda, že , Sarah Michelle Gellar sa musela rozlúčiť tak skoro. Vraždy boli ako je v tejto sérii zvykom rýchle a nekompromisné a killerovia boli do poslednej finálovej vybíjanej záhadou a to je len dobre. Tento krát pri niektorých scénach sa dá aj pousmiať a je sympatické, že v niektorých scénach sa film vracia k jednotke ako film v kinách. Ešte stále Solídna stvoročka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Až na tretí krát som druhý Vreskot docenil. Pravdaže všetko je tu o triedu horšie, nové postavy a ich predstavitelia (azda s výnimkou Sarah Michelle Gellar, ktorá tu má maličkú rolu) sú len odvarom z jednotky, ale dialógy sú brilantné, popkultúrny (a spoločenský) presah šľape, réžia je dravá a meta-línia s filmom Stab je brilantná (vrcholom filmu je dozaista úvod v kine). Výraznou slabinou je línia s divadlom, jednak je absurdné, žeby Sidney hrala takúto rolu, po druhé vedie to k nevábnemu finále v divadelných kulisách. Odhalenie je síce fajn, je tam aj jeden dobrý dialóg ale opäť nič oproti nervydrásajúcej slapstick comedy z jednotky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Předpremiéra hororu podle bestselleru Gale Weathers, přeživší senzacechtivé reportérky z jedničky. Plný sál diváků, plný sál bílých masek a propagačních plastových nožů. Jenže jeden z návštěvníků svírá v ruce pravou ocel.. Smrt dvou studentů v kině rozpoutá po dvou letech od masakru ve Woodsboro další krvavý kolotoč. Blbá vyhlídka pro všechny teenagery pokračuje. Zatímco jednička byla hororem o hororech a jejich pravidlech, pokračování je o pokračováních. Už zmiňovaný kinohit je parafrází prvního Vřískotu, postavy znovu debatují o hororech, o vydařených pokračováních (Vetřelci, Kmotr, Terminátor) a autoři jsou znovu tak trochu v rozporu s očekáváními. Příjemných dramaturgických pomrknutí tu máme znovu dost, navíc plníme to, co se o pokračováních traduje. Víc násilí, víc mrtvol, hrůznějších mordy (kupříkladu dvojice policistů). Sebeironizující hra pokračuje, nejde o žádnou nastavovanou kaši, nýbrž látku, která žánrová klišé dál využívá a obrací naruby. Kladem jsou znovu i svižné dialogy, záporem řada chybek a nelogických momentů, které slouží jen jako oslí můstky (třeba převoz Sidney právě dvojicí policistů a vůbec jejich jednání v ději). Nicméně naštěstí zabijákova záliba v krvi a uspokojení z pocitu, kdy nůž narazí na kost, trvá, takže za deset let se třeba setkáme znovu. Dvojka je divácky atraktivnější, ale kdo ví, zda lepší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o dost lepší jak jednička. Ve dvojce funguje vynikající napětí spojené se skvělou atmosférou. Opět vydařena hudba. Příběh je o něco lepší jak v jedničce, máme tu dost krvavých vražd, opět mě bavili postavy o dost více než v jedničce. Film je dost dobře promyšlený, je velice těžké určit kdo je vrah v masce. Nebo jich je více ? Opravdu těžké. Nevím co mám dále rozepisovat, film zaujme a vůbec nenudí. Hororových prvků .... no spíše tak napínavost. Takže nemůžu hodnotit jinak než na zasloužených 98% = ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Vreskote 2 som bol v kine v dobe, keď som ešte nevidel Vreskot 1. Vôbec to neprekážalo, tento krvavý horor funguje aj samostatne. Prekvapil ma svojou brutalitou, krásou mladých herečiek a tým, čím ma neskôr oslovila aj prvá časť, totiž pocitom, že sa pozerám na diel Beverly Hills, kde našich hrdinov začne vraždiť nejaký psychopat. Takže okrem strachu vo mne Vreskot 2 vyvolal aj pocit masochistického zadosťučinenia. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Během natáčení bylo použito 114 litrů umělé krve. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama