Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ani jednicka nebyla zadnej extra horor a dvojka v podstate kopiruje zajetej princip. Opet vicemene sympaticky herci komentujou deni a zde se navic obcas chovaj docela nelogicky, opet tu je par povedenejch vrazd a opet tu je slusna hudba. Problem je v tom, ze to samy uz bylo k videni v prvnim dile v lepsi verzi. Sice nekdo ve filmu rika pravidla dvojek - promakanejsi vrazdy a vic krve, ale me spis prislo, ze tu je vseho min. A zaverecna pointa byla dost debilni. Navic je celej film zbytecne dlouhej a opet sem si spis vybavoval Scary Movie. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Jednička mě příjemně vystrašila, byla napínavá i zábavná, to vše zabalené do černého hábitu a s působivou a originálně vyšklebenou maskou. Čistě technicky vzato dvojka odvedla řemeslně slušnou práci a nic moc nezkazila. Jenže žádné z pocitů z prvního zavřísknutí se už nedostavily, kouzlo se někam vytratilo. A napětí taky. Co zbylo? Už jen ta maska. Tahle překombinovaná vybíjená byla pro mě koukatelná hlavně díky tomu, na co navazuje. Ale nic, co bych musel vidět znovu (přitom jednička na mě vřískala v kině a pak ještě dvakrát doma). ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle díl částečně menším překvapením než téměř geniální jednička, dokáže zapůsobit zejména způsobem, jakým se mu daří dělat si zároveň legraci ze žánrových kolegů, druhých dílů jako takových, sebe samého a dokonce i z předchozího dílu. Vřískot 2 již není tak pevným hororem, přesto se dočkáme příjemných vražd a ani tentokrát nepřijdeme o tolik populární krev podávanou na všechny různé způsoby. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dvojka za mě sází dost na jistotu. Nabídne v porovnání s úvodním dílem daleko více mordů, což jednoznačně kvituji, na druhou stranu se chvilkami nabízí otázka, jestli jsme toto někde už neviděli. Ale čert to vem! To celkové odlehčenější ladění filmu jsem si dost oblíbil, staronové postavy též potěší divákovo oko. A závěr opět docela překvapivý! Uvidíme, co třetí díl :) Za mě 6,5/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Ahoj Sidney, pamatuješ si mě?" Ghostface se vrací. Spolu s ním se vrací i všichni (přeživší) hrdinové jedničky. Abych řekl pravdu, má to stále grády! Hra na vraha opět funguje. Po Sidney jde opět zabiják s bílou maskou a velkou kudlou. Opět je to "jen" člověk, což znamená, že oběť se s ním může prát. Někdy pravda, je to docela vtipné. Nicméně i dvojka má určitě co nabídnout. Vrah se plíží kolem a krev se prolévá. Tentokrát však přišel s novou vychytávkou a to, že sleduje oběti kolem a natáčí je. Pak tu máme úvodní sekvenci, kdy na příběh z jedničky byl natočený celovečerní film, a na předpremiéře jsou dva diváci ubodáni a kolem je několik desítek masek Ghostface, není to tak dobré jako úvod jedničky na který nedám dopustit. Ale „film ve filmu“ je dobrá myšlenka a tady je zpracována chytře a dobře. Za mě tedy je dvojka velmi dobré pokračování geniální jedničky z roku 1996. Pojďme si tedy znovu zaVřískat! (88 %) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Herci nevedeli kto je vrah až do finálneho dňa natáčania. Posledných 10 stránok scenára dostali až v deň, keď sa natáčali posledné scény. Všetci herci museli podpísať zmluvu, že s médiami nebudú komunikovať o totožnosti vraha. (rador)
  • Natáčelo se od 16. června do 28. srpna 1997 v Kalifornii a Georgii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama