Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhá porce vřískání od klasika Wese Cravena. Ne tak dobré, jako originál, ovšem stále dobře poživatelné (i když trochu překombinované) hororové pokračování, ve kterém se objeví tehdy ještě relativně mladá maminka jistého Sheldona Coopera. Za mě ve filmu ční dvě scény. První je hned ta úvodní v kině, druhá pak s omráčeným vrahem v nabouraném autě. Zbytek je lehce nevyrovnaný, ovšem stále zábavný lepší průměr. P.S. Třetí díl už je zbytečný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože je tenhle díl částečně menším překvapením než téměř geniální jednička, dokáže zapůsobit zejména způsobem, jakým se mu daří dělat si zároveň legraci ze žánrových kolegů, druhých dílů jako takových, sebe samého a dokonce i z předchozího dílu. Vřískot 2 již není tak pevným hororem, přesto se dočkáme příjemných vražd a ani tentokrát nepřijdeme o tolik populární krev podávanou na všechny různé způsoby. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Další horor z dílny Wese Cravena, sice žádný veledílo, ale zase dobrej horor. Je pravda, že jednička je lepší a tady už je to jen takový opakování, ale i tak je to až na závěrečnou pointu, která je fakt ubohá a trochu kopíruje jedničku, kde to taky nebyla zrovna nějaká uchvatná závěrečná pointa zabíjení, ale pořád lepší než to co si vymysleli tady, dobrý a zase se spoustou krve a nějakou tou mrtvolou. Taky tomu prospělo, že zůstali stejný herci, takže se dalo snadno navázat na předchozí díl, což tvůrci velice rádi udělali, ale hereckým výkonům to zase moc neprospělo, i když tam v podstatě ženský jenom ječej a chlapi chcípaj, takže tam v podstatě ani moc hereckých příležitostí nebylo, ale já si nemůžu pomoct, mě se to i tak líbilo ()

castor 

všechny recenze uživatele

Předpremiéra hororu podle bestselleru Gale Weathers, přeživší senzacechtivé reportérky z jedničky. Plný sál diváků, plný sál bílých masek a propagačních plastových nožů. Jenže jeden z návštěvníků svírá v ruce pravou ocel.. Smrt dvou studentů v kině rozpoutá po dvou letech od masakru ve Woodsboro další krvavý kolotoč. Blbá vyhlídka pro všechny teenagery pokračuje. Zatímco jednička byla hororem o hororech a jejich pravidlech, pokračování je o pokračováních. Už zmiňovaný kinohit je parafrází prvního Vřískotu, postavy znovu debatují o hororech, o vydařených pokračováních (Vetřelci, Kmotr, Terminátor) a autoři jsou znovu tak trochu v rozporu s očekáváními. Příjemných dramaturgických pomrknutí tu máme znovu dost, navíc plníme to, co se o pokračováních traduje. Víc násilí, víc mrtvol, hrůznějších mordy (kupříkladu dvojice policistů). Sebeironizující hra pokračuje, nejde o žádnou nastavovanou kaši, nýbrž látku, která žánrová klišé dál využívá a obrací naruby. Kladem jsou znovu i svižné dialogy, záporem řada chybek a nelogických momentů, které slouží jen jako oslí můstky (třeba převoz Sidney právě dvojicí policistů a vůbec jejich jednání v ději). Nicméně naštěstí zabijákova záliba v krvi a uspokojení z pocitu, kdy nůž narazí na kost, trvá, takže za deset let se třeba setkáme znovu. Dvojka je divácky atraktivnější, ale kdo ví, zda lepší. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné pokračování, kde kvalita, kterou se mohl pyšnit první díl radikálně klesla. Nevím přesně čím to je, ale já se vůbec nebavil ba dokonce jsem usínal, ale nakonec jsem u té slátaniny vydržel do konce. Vše mi přišlo dost trapné a silně "béčkovité" a jestli si někdo myslel, že film osvěží hudba Hanse Zimmera, tak to se trochu zmýlil. Malá cameo role Davida Warnera mě sice potěšila, ale i tak jsem ztratil 2 hodiny života: PS:Jestli se Američané chovají v kině tak jako ve filmu i ve skutečnosti, tak to bych raději sledoval film na mobilu za běhu ve sněhové vánici, než tam sedět s nimi. 10% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

  • Natáčelo se od 16. června do 28. srpna 1997 v Kalifornii a Georgii. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1997 v Hollywoodu. (Varan)
  • Gale (Courteney Cox) se chtěla objevit na konci filmu v bílé košili a černými kalhotami, které měly být náznakem na barvy kostýmu Ghostface. (lyukassza)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama