Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od tragických událostí ve Woodsboro uplynuly dva roky. Sidney Prescottová a Randy Meeks, nyní studenti Windsor College, se pokoušejí dát si své životy do pořádku. Cotton Weary je na svobodě a snaží se ze svého nešťastného uvěznění profitovat. Gale Weathersová napsala bestseller Woodsborské vraždy, který se stal předlohou pro film Bodnutí s Tori Spellingovou v hlavní roli Sidney. S blížící se premiérou filmu začíná koloběh smrti nanovo. Dewey Riley okamžitě přilétá z městečka Woodsboro, aby se pokusil ochránit Sidney, svou "náhradní sestru". V tomto pokračování slavného hororu z roku 1997 se však zužuje okruh podezřelých pouze s narůstajícím počtem mrtvol! (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (368)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o dost lepší jak jednička. Ve dvojce funguje vynikající napětí spojené se skvělou atmosférou. Opět vydařena hudba. Příběh je o něco lepší jak v jedničce, máme tu dost krvavých vražd, opět mě bavili postavy o dost více než v jedničce. Film je dost dobře promyšlený, je velice těžké určit kdo je vrah v masce. Nebo jich je více ? Opravdu těžké. Nevím co mám dále rozepisovat, film zaujme a vůbec nenudí. Hororových prvků .... no spíše tak napínavost. Takže nemůžu hodnotit jinak než na zasloužených 98% = ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Vreskote 2 som bol v kine v dobe, keď som ešte nevidel Vreskot 1. Vôbec to neprekážalo, tento krvavý horor funguje aj samostatne. Prekvapil ma svojou brutalitou, krásou mladých herečiek a tým, čím ma neskôr oslovila aj prvá časť, totiž pocitom, že sa pozerám na diel Beverly Hills, kde našich hrdinov začne vraždiť nejaký psychopat. Takže okrem strachu vo mne Vreskot 2 vyvolal aj pocit masochistického zadosťučinenia. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak slavný jako v prvním díle už to není nicméně Scream 2 je ještě obstojným pokračováním vynikající jedničky. Je to prostě typická dvojka. Víc vražd, víc šokujících odhalení. Občas i celkem vtipný sebeparodování (hlavně ten konec) ale místy je to taky celý trochu zbytečně překombinovaný aby nebylo vidět, že se jedná v podstatě o recyklaci prvního dílu se vším všudy a ne vždy se to daří. Prostě někdy chce bejt ten film až moc chytrej, moc cool a moc šokující a občas to tvůrci trochu přeženou. Nicméně neměl jsem ještě s tímhle dílem žádný zásadní problém. Hlavně ta úvodní vražda v kině celkem pobavila a jako celek to funguje takže dávám.60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jednička vydělala docela slušný balík a tak se dvojice Williamson a Craven rozhodla po roce natočit pokračování lehce humorného, ale jinak přiměřeně krvavého slasheru. Fanoušci byli nažhavení, herecká esa mezi sebou přivítali několik zdatných nováčků a mohlo se opět natáčet. Fíha po skončení této přemrštěné stopáže jsem si však říkal, zda to byl vážně dobrý nápad. Jak podotkl Randy ve filmu, dvojka většinou stojí za prd a tady to platí rovněž. Ne že by se jednalo o úplný propadák, ale přece jenom jsem očekával mnohem více, než se mi nakonec dostalo. Mordů tu bylo sice dost a některé scény vážně stojí za pozornost, Courteney nám zkrásněla, Neve naopak asi nasrala svou kadeřnici, ale co je hlavní, děj byl o dost slabší, než minule. Překombinovaný a především nepříliš kreativní scénář místy neskutečně nudil, spíš to místy vypadalo na obyčejnou kopii svého předchůdce a ani atmosféra – potažmo napětí už tady moc nefunguje. 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokračovat tam, kde skončil pravděpodobně nejlepší teenagerovský horror a nezesměšnit se, není zrovna legrace a to, že to Craven s Williamsonem zvládli dokonce tak dobře, že se originálu vyrovnali, to už je skoro na potlesk. Druhý Vřískot je sice kvůli svému předchůdci navždy jen tím druhým, ale díky božským dialogům, záplavě mých milovaných herců ve vedlejších rolích (Sarah Michelle Gellar nebo Timothy Olyphant nezklamali) a několika pořádně vypečeným překvapením je to stále chytrá krvavě-akční zábava, u které mi ani trochu nevadí se příjemně bát. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (56)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno