Reklama

Reklama

Zasvěcení

Trailer

Vstupte a budete zasvěceni! Kelly Fairchildová je odmala pronásledována hrozivými sny, ve kterých zabíjí svého otce. Ve chvíli, kdy požádá o vstup do dívčího sesterstva Delta Ro Kai, se frekvence snů zvyšuje a Kelly vyhledá pomoc mladého vědce. Ten se pomocí hypnózy pokusí zjistit pravou podstatu hrdinčiných nočních můr a odhalit tak její děsivou minulost. Souběžně probíhá zasvěcovací rituál sesterstva, při kterém se studentky ocitnou zamčené v obřím obchodě. A právě zde začne to pravé vražedné peklo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typický osmdesátkový slasher se všemi svými klady i zápory. Poměrně dost mordů, kdy vrah vystřídá zahradnický drapák, mačetu (setnutí je ale mimo kameru), nůž či ostrý šíp, doprovází i dostatek krve. Oběti pěkně ječí, ale je jim to houby platné. Snímek má dvě linie - vraždění a příběh studentky Kelly, co trpí nočními můrami. Zpočátku je to ale poněkud chaotické a více prostoru mají studentky. A nechybí ani nahota, takže studentky ochotně předvádějí svá těla. V obchodním domě, kde je mimo jiné v jednom záběru vidět naše vlajka, když se hlídač vrací na své místo, se pak rozjede klasická naháněčka a vyvražďovačka. Já si vraha tipoval, jenže je to těžké, když neznáte všechny indicie. Ostatně i proto je český název Hrůzný objev výstižný. Občas se objeví i vtípek, jako scénka s hlavou... ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát 2*,už jen pro zbytečně a velice zdlouhavý začátek(co začátek,prakticky pul filmu se téměř nic závažného neděje).Ale na druho stranu(a s přihlédnutím na rok natočení),za druhou část filmu,hlaně pak za víc než slušně odvedenou slasherskou práci ve scéně v obchodním centru,ač je zde vidět veliká insiprace staršími kultovními bratry(Halloween,Friday 13th,aj..),je jasné,že tvůrci ví jak na to..přidat víc krve a okořenit první polovinu snímku a hned by to byla jiná. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Initiation sa spočiatku javí ako nezaujímavý teenagerský horor z prostredia študentskej koľaje, ovládanej vysokoškolskými spolkami, po chvíľi sa však z neho vykrištalizuje pohodová whodunit vyvražďovačka s nepredvídateľným koncom. Ľudoprázdny gigantický obchodný dom s nespočetnými nákupnými oddeleniami a temnými zákutiami je pre slasher, odohrávajúci sa v civilizácii perfektnou lokalitou - z tohto prostredia sa dalo vytrieskať omnoho viac. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný horůrek poloviny 80. let o jedné amnézii, freudovských nočních můrách, iniciačním rituálu kolejního spolku, uprchlých pacientech psychiatrické kliniky a vrahovi zabíjejícím zahradními hraběčkami. Zajímavé obsazení - hororoví veteráni Vera Miles z PSYCHA a Clu Galager (NÁVRAT NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, NOČNÍ MůRA V ELM STREET 2, TAJEMNÉ ZLO) plus sympaťák James Read a Daphne Zuniga z MELROSE PLACE. Zdaleka nejzábavnější na tomhle zbytečném hororovém béčku je dabing Pavla Nového, který tu namlouvá americké vysokoškoláky :) Hvězdičku za to a za evokování většinou totálně zabitých popůlnočních pátečních hororů na Nově v polovině 90. let jako BORROWER, INSEMINÁTOR nebo GHOULIES IV. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený slasher z prostředí studenské koleje, ze kterého se zhruba v polovině stane parádní vyvražďovačka v obchodním centru. Už za samotné prostředí u mě plus, objeví se i polonahé dívky a počet vražd se zastavil na desítce. Nebyly extra krvavé, ale technicky dobře odvedené. Zabíjí se hlavně ručním kultivátorem, ale jako raritka je tu použit i luk. Za mě určitě jeden z těch lepších slasherů s dobrou osmdesátkovou atmosférou a se závěrečným překvapením. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama