Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední hodiny života Thomase Ekmana, uznávaného architekta ve středních letech, během nichž se setkává se svými nejbližšími. Se svým synem, svou nevěrnou ženou a jejím milencem, jenž je zároveň jeho kolegou a dlouholetým přítelem, se svou sestrou, matkou. Těmito setkáními za sebou Thomas pálí všechny mosty předtím, než si přiloží hlaveň pistole ke spánku a ... (jojo-Jozin)

(více)

Recenze (40)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Celý film se odehrává v pouhých dvou záběrech z auta; nakonec se ani nedozvíme, co přesně se Thomasovi stalo nebo oč mu jde, navíc závěr je vyzrazen hned v úvodu... A přesto se jedná o poutavou podívanou, která diváka vtáhne a nutí uvažovat. Všechny jednotlivé rozhovory totiž nejen že mají hlavu a patu, ale zároveň obsahují i dost moudrosti. Když se pak děj na chvíli "zasekne" v koloně, je to dokonce zničehonic i vtipné. Samozřejmě ne každému musí značně depresivní odér bez vysvětlení příčinných jevů vyhovovat.. Mě jen trošku mrzí, že jsem se nedozvěděl, co to měl Thomas za auto (volant a sedačky vypadaly dobře:-). ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Road movie z vnitřku auta, ale i útrob - tam se časem nahromadila spousta věcí, které se průběžně netřídily do pytle s názvem minulost, poloprázdný vak pro současnost pohltil jen prázdné lahve od alkoholu a ten třetí zůstal nepojmenovaný... Chladnokrevnou, tichou a svým způsobem uklidňující jízdu v luxusním voze (kde se odehrává v podstatě celý film!) protíná zžíravá upřímnost řidiče, kterou se nechávají strhnout i osoby, střídající se na sedadle spolujezdce a vzniká tak prima návod, jak se před dobrovolnou smrtí všem blízkým zaručeně zhnusit - to aby moc netruchlili... Fascinující ledový výraz Mikaela Persbrandta ani doporučení čtyř z pěti sebevrahů nelze odbýt nízkým hodnocením, ačkoliv se jedná o snímek, který víc jak jednou vidět nemusíte. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Když si muž v nejlepších letech plánuje ustřelit palici, je to jeho rozhodnutí a tak to beru, nicméně nenacházím v sobě dostatek pochopení s ohledem na malého syna.. Dobře věděl, jak moc ho to dítě potřebuje a žvanění o tom, jak je špatný otec, neberu.. Svět není ideální místo, kde všechno funguje tak, jak má či by mělo být.. Kdybychom své problémy všichni řešili tímto způsobem, asi by tu moc lidí nezbylo.. K tomu tedy měl v autě za jeden den víc návštěvníků než já za poslední pětiletku.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Takhle gradovaný děj aby člověk pohledal. Přišlo i odlehčení v podobě filozofického povídání během dopravní zácpy. A vyvrcholení mě málem zadusilo. Když z mámy udělal Eskymáka, ještě má respirační činnost fungovala, ale když žádal o pomoc prostitutku, byla jsem s dechem u konce. Melancholické, dramatické, nádherně lidské. A v Thomasově zdůvodnění jeho sebevraždy je něco, nač se vyplatí hodinu a půl čekat. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca psychologická konverzačná dráma, ktorá i na tak malom priestore ako je auto, dokázala rozohrať veľké divadlo o jednej večne nespokojnej a nepokojnej mysli. Nespokojné, rozorvané vnútro človeka, ale zato pevne rozhodnuté so všetkým skoncovať. V živote je veľkou tragédiou, keď sa človek nedokáže tešiť z maličkostí. Stále čakáme niečo veľké, ale pritom to nie a nie prísť. Otec rodiny tu vedie myšlienkovo hutné, bohaté dialógy postupne s celou svojou rodinou, pomaly necháva všetko za sebou a ako je v podobných prípadoch typické, so sebaospravedlňujúcim vysvetlením smeruje len k tomu jednému. Depresívne, no zároveň hlbokomyseľné. 80/100 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve švédských městech Göteborg, Trollhätan, Uddevalla a Vänersborg. (Cheeker)

Reklama

Reklama