Reklama

Reklama

Sonic Youth: Sleeping Nights Awake

všechny plakáty
Hudební
USA, 2007, 82 min

Hudba:

Sonic Youth

Obsahy(1)

Sedm mladých studentů filmového umění dostává do rukou digitální kamery a mají za úkol zdokumentovat koncert vlivné indie-rockové skupiny Sonic Youth, a to jak v zákulisí, tak na samotném jevišti. 4. července 2006 dostává sedm studentů nevadské střední školy ve městě Reno do rukou digitální kamery a s povolením vstupu do všech prostor jsou vpuštěni na koncert Sonic Youth. Kapela, která vychovala generace indie rockerů, toleruje všudypřítomné děti s jejich kamerami a pubertálními otázkami s trpělivou pobaveností. Muzikanti hrají basket, drnkají na na zakázku vyrobené kytary z jejich úžasné kolekce a diskutují o burritos, pivu a bassu. Kromě toho všeho si pak vystřihnou elektrizující koncertní show. Produkován neziskovým filmovým programem pro mladé, Project Moonshine, tento vtipný a neokázalý dokument představuje jednu z nejvlivnějších kapel posledních 25 let v novém, svěžím světle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Toj 

všechny recenze uživatele

Sonic Youth jsou pro mě hudební bozi, takže jsem si dokument náležitě užil. Částečně mi umožnil nahlédnout na SY zase s trošku jiného úhlu, což je fajn. Na druhou stranu pro mě bylo trochu frustrující sledovat, jak se tu studenti občas ptají na hlouposti a přitom je mnoho zajímavějších a důležitějších věcí, na které by se dalo zeptat... :) Film nenudí, člověk se dozví něco málo ze zákulisí a přitom shlédne i něco z koncertu.. Správný fanoušek nebude zklamaný, jenom by to chtělo dokument, který půjde trochu hlouběji... ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

ono pro fanousky sonicu je to jiste bajecny film a kdyby me nekdo natocil takovyhle film o coldplay nebo o fratelis tak bych byl nadsen a bylo by plno bodu a pak bych se jeste chvili radovalk ale pak by toho bylo dost. ale tento film pro lidi ktery maji radi jen indie rock a povrchove znaji sonic youth byl mozna az moc zbytecne dlouhy spis to byl zaznam z koncertu nez dokument ty se tam objevily vzdy na 5 minut pak 15nactiminutove hrani a pak zase 5 minut kdy se bavi o buritos ()

mty 

všechny recenze uživatele

Mě to jako fanouška Sonic Youth potěšilo, ale rozhodně nejde o nic převratnýho (narozdíl třeba od Beastie Boys - Awesome I Fuckin Shot That). Možná škoda, že rozhovory měly tak málo prostoru a střih by rozhodně mohl být dynamičtější, ale najdou se i vtipný momenty a SY to hraje hezky (hlavně jsem byl rád za Tom Violence), takže náhodou docela ok. ()

Reklama

Reklama