Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Whittakerovi jsou zdánlivě ideální rodina. Alespoň pro své okolí. Jsou klasickým obrazem ideálu padesátých let v Americe. Nic však nikdy není takové, jaké se zdá... Cathy je dokonalá žena v domácnosti, s perfektním životem, přesně taková, jaká by ideální žena v padesátých letech v Americe měla být. Je zdravá, má krásné děti, úspěšného manžela, sociální jistoty. Celý svět se jí však obrátí vzhůru nohama, když přistihne svého manžela s jiným mužem. Zmatená a zoufalá nachází útěchu v náruči afroamerického zahradníka Raymonda. Přes Frankovu sexuální orientaci a Cathyin vztah s Raymondem se pár snaží udržet manželství pohromadě. Oba dva to však změní jednou pro vždy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Pěkný průměrný film. Mě však nepoučil a nepřinesl mi nic, o čem bych nevěděla. Nemám ráda filmy o jiné pohlavní orientaci a při pomýšlení, že by se mi v životě stalo něco podobného jako této ženě, tak bych určitě našla radikální řez a nelítala bych s mužem po sexuologách, protože by se mi totálně zhnusil a nesnesla bych jeho blízkost vedle sebe. Scénář byl jednoduchý a místama přiblblý. Byly zde některé okamžiky, které by v životě určitě každá žena řešila jinak. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Jako retro je to vynikající, výprava a to všechno se podařilo. Ale jinak mi to přijde dosti přeceňované - Dennis Quaid sice svého homosexuálního manžela zahrál přesvědčivě, ale co proboha Julianne Moore, to podala podle mě spíše průměrný výkon a to byla nominovaná na Oscara. A ty dialogy mi přišly mega jak z porna nebo telenovely, ale tak to tehdy možná bylo. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

50 léta. Perfektní americká rodina. Až do chvíle, kdy otec rodiny v sobě shledává homosexuální sklony, a život Cathy (Julliane Moore) se začíná hroutit. Také její projevená náklonost k svému černošskému zahradníkovi nenechává okolí moc klidným... Překrásně natočený snímek (vše je úžasně barevné, podzimní listí, ulice) .. na druhé straně odpor místních proti každému, kdo nějak vystupuje ze stereotypu... Docela dost drsná realita ... Jen filmu něco chybělo, nějaký závěr nebo tak... ()

pm 

všechny recenze uživatele

Mám za to, že Mooreová byla v době natáčení těhotná, což dík Haynesově vedení a kostýmům není na první pohled znát. Když jsem film v době premiéry viděla prvně, neznala jsem ženské filmy Douglase Sirka a tak jsem "Daleko do nebe" chápala hlavně jako výtvarně stylizované drama o netoleranci se skvělými hereckými výkony a schopnou režií. Dnes už vím, že Tod Haynes režiséru Sirkovi filmem vzdal hold, což jsem si plně uvědomila teprve nedávno při sledování melodramatu "All That Heaven Allows"(1955). Takže: vizuál a název dokonalé, celkově nedoceněné. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vysoko štylizovaná záležitosť, ktorá poteší najmä staršie ročníky, ktoré kedysi mali v obľube melodrámy z 50ych rokov minulého storočia. Far from heaven k ich témam pridáva otázku rasizmu a homosexuality, ktoré sa v tých časoch v týchto typoch filmu neriešili. Ja mám kinematografické 50te roky vo všeobecnosti rád (a Douglasa Sirka), takže som si tento retro výlet náležite užil. Možno by mohol tento film poslúžiť mladšej generácii ako odrazový mostík ku klasikám z polovice minulého storočia. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Julianne Moore bola počas natáčania filmu tehotná, čakala svoje druhé dieťa. (Fabrinka)
  • Julianne Morre byla nominována na Oscara v kategorii hlavní herečka společně s Nicole Kidman, se kterou si zahrála ve filmu Hodiny (2002). Nicole Kidman cenu nakonec vyhrála. (R´Hell)

Reklama

Reklama