Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

numi 

všechny recenze uživatele

A pak si nechte vyvolat fotky... Od teďka už ani náhodou! Psychologické drama jednoho osamělého člověka a jedné "perfektní" americké rodiny žijící svůj americký sen. Mohlo to být mrazivé, mohlo to být šokující, mohlo to být dechberoucí, ale je to jen one man show Robina Williamse. I když fantastická one man show, tak stále jen one man show. A to je na nadprůměrný thriller málo. [červenec 2005] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A proto má Phobia tak málo photek: nikdy jsem těm ksindlům ve photolabech nevěřila! Čertví, co tam s mými phodobenkami dělají, že na každé od dovršení nějakých 15-ti let vypadám jako vychcaný a vyžraný levicový pholitik! Na občance vypadám jako Zeman, na řidičáku jako Gross a na pasu jako Paroubegg! Kdoví jaký úchylný zmrd si se mnou tapetuje phokojíček?! "Express Foto" ode mě má jasný palec nahoru za výborné téma k zamyšlení, fajnově řemeslně zpracované, dobře obsazené. Zcela bezvýznamné mínus dávám za málo úderný závěr a občasné zdlouhavé přešlapování na místě. Čtvrtá hvězdička utekla jen o pravidelně stříhaný chlup z bradavice na mém nephotogenickém rypáku. 69% ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Jen úplnou náhodou jsem narazil na toto dílko. Válelo se v regálu Tesca. A to ve výprodeji za pouhopouhých 29Kč. Po zhlédnutí nelituji. Mrazivě chladný Robin zde předvedl skvělý výkon. Film velmi vyniká svoji atmosférou, která diváka udrží v napětí až do konce snímku. Hudba se povedla zvláště ke konci. Fotky u každého člověka na světě vyvolávají různé pocity a zvláště vzpomínky. Nechávají v nás připomenutí našich blízkých, kteří už s námi bohužel nejsou. Film doporučuji všem, kteří mají rádi drama, mísící se s prvky thrilleru. Tento snímek dlouho zůstane v mé paměti. Hodnotím 87 % ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl dost davno a ohodnotil som ho vtedy na 60%, ale teraz po opätovnom pozreti som hodnotenie zvysil na 80%, kedze ma tieto psychologicke thrillery bavia. Okrem toho ma prekvapil v netradicnej ulohe Robin Williams, ktoreho mam v pamäti hlavne ako komedialneho herca. Namet bol celkom zaujimavy, ale pre mnohych z vas moze byt film aj trosku nudny, kedze je tam vela pomalych zaberov a dialogov, avsak mne to teraz po reprize vobec nevadilo a bavilo ma to. _________ >Robin Williams - (Seymour Parrish) +++ Connie Nielsen - (Nina Yorkin) +++ Michael Vartan - (Will Yorkin) +++ Dylan Smith - (Jakob Yorkin) +++ Erin Daniels - (Maya Burson) +++ Gary Cole - (Bill Owens) +++ Paul H. Kim - (Yoshi Araki) +++ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděl o tom, že Robin Williams to má za sebou, řek jsem si, že bych moh zkouknout nějakej jeho film, kterej ještě neznám. Pročet jsem v jeho diskuzi asi 20 stránek "RIPování", nicméně žádný doporučení na nějakej zajímavej film jsem tam nenašel. Tak jsem zkusil náhodně něco vybrat v jeho filmografii a dostal jsem se k tomuhle. Podle začátku jsem teda čekal něco o dost víc syrovějšího nebo drsnějšího. Potom přišla jenom taková zneklidňující atmosféra, kdy jsem pořád čekal, co se stane, a ono se ve finále zase tak moc nestalo. Nemůžu říct, že by se mi film nelíbil, ale čekal jsem přecejenom trochu víc. Jinak Robin Williams opět potvrdil, že ve vážnejch filmech převáděl mnohem lepší výkony než v komediích. P.S. V zajímavostech je opět kravina. Robin Williams se nekouká na film Plan 9, ale na film Den, kdy se zastavila Země. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Ve sci-fi v TV, které Sy (Robin Williams) večer sleduje, postava pronáší výzvu jiné planetě, aby její obyvatelé žili v míru a přestali válčit, jinak přijdou do záhuby. Jedna z blahopřejných fotografií Yorkinsových na Syově stolku také nese výzvu „Žijte v míru“. (8smdesat)
  • Jména postav a věcí ve filmu odkazují na jména známých fotografů – Syův asistent ve fotolabu, Yoshi Araki (pojmenován podle Nobujošim Arakim), detektiv Van Der Zee (James Van Der Zee), detektiv Outerbridge (Paul Outerbridge), Maya Burson (Nancy Burson), zákazníci Savmartu paní von Unwerth (Ellen von Unwerth) a pan Siskind (Aaron Siskind). Hotel Edgerton, kde se odehrává konec filmu, je pojmenován po fotografovi Haroldu Eugenu Edgertonovi. (8smdesat)

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama