Reklama

Reklama

„Když listujeme albem fotografií, vidíme jen šťastné chvíle našeho života. Nikdo nechce mít snímek události, na niž by rád zapomenul,“ říká hlavní postava filmu Sy Parris. Už dvacet let dělá fotky v místním obchodním domě a vede dost smutný a osamělý život. Ti, co se sem přijdou vyfotit, si sotva všimnou muže za pultem. Jen Nina Yorkinová se na něho vždy usměje, pozdraví ho a odnese si další snímek šťastné rodinky. Yorkinovi jsou jeho nejlepší zákazníci - Sy sledoval před hledáček lásku Niny a jejího manžela Willa, viděl, jak jejich nyní devítiletý syn Jakob vyrůstá z plenek, ví všechno o jejich rodinných prázdninách. A protože svou práci dělá zodpovědně a dokonale, ve svém archivu schraňuje i fotografie, které vypovídají mnohem víc o osobním životě těch druhých. Jak rád by se stal součástí Yorkinovy rodiny, která z jeho pohledu má všechno, co on postrádá. Jenže pak zjistí, že není zdaleka tak dokonalá, rozhodne se, že s tím musí něco udělat a jeho záchranná mise končí bizarní konfrontací... Film režíroval Mark Romanek, v hlavní roli uvidíme Robina Williamse. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Předně jsme se nedokázali shodnout, jestli je lepší dabing Jiřího Pragera nebo Ladislava Mrkvičky (jako by vůbec druhý dabing musel vznikat, že, vy debílci z televize?). Já hlasoval pro Mrkvičku, ale zase ostatní postavy jsou hrozné, Michal Jagelka nakvákal asi třicet pět dalších lidí včetně herců i o dvacet let starších. A k filmu - Robin W je psychopatem k pohledání, a opravdu si nepamatuju, kdy dostal lepší příležitost zahrát něco pořádného "nepitvořivého". Mark Romanek je zajímavý režisér - i jeho novější film Never let me go měl velmi zvláštní atmosféru... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôsobiva studia jedneho osameleho nestastneho cloveka, ktory pod tlakom nestastnych udalosti zacne konat neprijemne veci. Az do konca film balancuje medzi dramou a thrillerom, takze aj obohraty namet vyznieva nepredvidatelne. Velku zasluhu na tom ma famozny vykon Robina Williamsa, ktory dokaze v divakovi vyvolat lutost a zaroven mu nahnat strach. Pritom prakticky cely film hra umiernene, ale rozhodne nie nevyrazne ako to zvykne casto dopadnut, ked sa snazi komik hrat prilis utlemene. Ako sa to Williamsovi stalo napriklad v Insomnii, kde sa ani zdaleka nepriblizil skvelemu vykonu v tomto filme. Film ma sice pomale tempo, ale o Williamsovej postave by som sa rad dozvedel ovela viac. Az v zavere sa velmi strucne ale pôsobivo dozvieme nieco o jeho minulosti. Vysledkom je skvely film a dalsi z dôkazov Williamsovej hereckej vsestranosti. 8/10. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Mark Romanek diváka nešetří, jenom zmrazení a řezání žil ale taky nečeká. Chladná vizuální stránka děsivě povědomá nepotěší diváky středního proudu, kteří nemají zájem tuto sondu (ve skutečnosti často jejich realitu) vidět a nadto s pohledu lidské bestie v podání skvělého Robina Williamse pochopit příčiny. Evidentně ten film ukazuje temnou mysl, ale ač je jakákoli, je stále v našem světě. Pochopit už samotné jednání Seymoura Parrishe vyžaduje kooperaci diváka. Ten film však není samoúčelný a tím je silnější. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Koncert subtilního herectví depilované Mrs.Doubtfire aneb Agfě zvoní hrana.. Psychothriller o stalkingu s dobrým úmyslem zavřeným ve svěrací kazajce, geometricky čisté formě a hudbě vlévající benzín do plamenů znepokojivé atmosféry - škoda, že není Romanek (jako režisér) plodnější.. Na konci mi přišla myšlenka na crossover s Falling Down, protože ti dva kluci by si kápli do noty. D-Fens by brouzdal po městě s UZI a Seymour by za ním dělal fotky do alba: "Znechuceni morálkou společnosti".. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní psychologický (skoro)thriller s výborným Robinem Williamsem. Pochvalu si ale rozhodně zaslouží i scénárista a režisér v jedné osobě Mark Romanek - jako scénárista za propracovanost a za to, že zbytečně netlačil na pilu tam, kde by na pilu tlačili 4 z 5 tvůrců, a jako režisér za působivé vizuální ztvárnění osamělosti a bezútěšnosti života hlavní postavy. Mimochodem jeho režie mi připomněla jiný vynikající snímek, rovněž u nás v kinech neuvedený, a to Requiem za sen. Distributoři, probuďte se! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Přibližně v 15. minutě Sy (Robin Williams) sleduje na 2. epizodu 5. série seriálu Simpsonovi (od r. 1989) "Mys hrůzy", kdy chce Levák Bob zabít Barta. V atmosféře a pojetí postav scény seriálu lze nalézt paralelu s excentricitou hlavního hrdiny filmu. (dokec)
  • Číslo 23 sa často objavuje počas celého filmu, pretože produkčná spoločnosť sa volá "Catch 23". (U_S_O)
  • Robin Williams si kvôli filmu musel oholiť ruky a hornú časť hrudníka, pretože bol veľmi zarastený. (U_S_O)

Související novinky

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

Affleck Jr. vs. Bostonský škrtič

10.01.2014

Sériovým vrahům se na filmovém plátně rád věnuje David Fincher, který do téže řeky úspěšně vstoupil třikrát – v Sedmi, v Zodiacovi a v Mužích, kteří nenávidí ženy. Momentálně točí detektivku Zmizelá… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

Klony Keiry Knightley útočí

Klony Keiry Knightley útočí

03.03.2009

Britská kráska konečně setřese dobový kostým a vklouzne do něčeho současnějšího, nebo možná dokonce futuristického. Zahraje si totiž v britském sci-fi thrilleru Never Let Me Go. Podrobnosti zápletky… (více)

Reklama

Reklama