Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Madison 

všechny recenze uživatele

Srdcova sedma je dost predvidatelna, no akurat pri takomto type filmu s tak zaujimavou myslienkou, mi to vobec neprekaza. Namet o ''kuzelnom svihnuti prutika'' sa priam dozadoval filmovej podoby a na nas, divakoch, spociva len mnozstvo nezodpovedanych otazok ako ''co by sa stalo, keby sme sa v zivote rozhodli inak''. Gwyneth Paltrow rozkošná. :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, že pokud připustíme existenci alternativních světů, tak není možné, aby mezi nimi nebyly dramatické rozdíly. Jedna sekunda, jeden metr, jedno ne/vyslovené slovo a budoucnost může vypadat úplně jinak. Howitt nám jedno takové rozcestí ukázal a minimálně polovinu filmu to fungovalo vcelku dobře. Pak to vše trochu ztratilo na tempu a postavy nevěrného přítele a jeho milenky nabobtnaly do karikatur. Což je škoda, nebyl důvod jejich konání a vlastnosti hrotit. I tak jde o vcelku pohodovou komedii, která neurazí. 70% ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Hodně šikovný nápad a navíc docela slušně zrealizovaný... Přestože je místy děj trochu nejasný, podařilo se oba příběhy šikovně provázat a oba udělat zajímavými...Velkou zásluhu na tom zajisté mají velmi výrazné hlavní postavy-obě "verze" Gwyneth Paltrow jsou originální, zajímavé, sympatické a zvláště ta blonďatá jistě i velmi atraktivní pro pánské publikum :) John Hannah je velice příjemným nápadníkem a navíc jeho hlášky jsou opravdu milé a vtipné. A konečně se dostáváme k záporňačce tohoto filmu, dá-li se to tak říci, Jeanne Tripplehorn. Její přesvědčivý výkon mi snad dovoluje nazvat ji opravdu hnusnou mrchou (což je mimochodem myšleno jako kompliment, vážně :D)... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snad nejoriginálnější romantický film jaký jsem kdy viděl...a taky jeden, který mě asi nejvíc vyděsil, proto odmítám řadit ho mezi komedie...nechutně zákeřná Jeanne Tripplehorn, skvělá Gwyneth Paltrow, která ale umí vypadat i lépe (viz Dokonalá Vražda nebo dokonalý Zamilovaný Shakespeare;)) a neméně skvělý John Hannah - oba posledně jmenovaní přímo žijí svými rolemi, od začátku až do konce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Howitt pracuje s paralelními osudy hrdinky, které předurčí jedno prošvihnuté metro. Pointa filmu je pravda mnohem zajímavější než jeho poněkud táhlý průběh, ale faktem zůstává, že na Gwyneth Paltrow se skutečně krásně dívá (ve všech podobách, co jich na sebe ve filmu vezme) a i ostatní herecké výkony téhle netypicky vyprávěné lovestory jsou vysoko nad průměrem... Je to zručně natočené, s citem oslazené a každým coulem pohodové. Což nic nemění na faktu, že to mohlo být lepší, kdyby si film nenechal vše pozoruhodné pro svou formu a trochu invence přiložil i pod předvídatelný obsah. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)

Reklama

Reklama