Reklama

Reklama

VOD (1)

Školní sraz ve sněhem zapadaném městečku v Nové Anglii svede dohromady skupinu bývalých spolužáků, kteří obrážejí jednu hospodu za druhou a probírají přitom sex a vztahy. Je mezi nimi newyorský barový pianista Willie, který hraje po nočních klubech. Ve městě je Willy zcela nepochopitelně přitahován svůdnou třináctiletou dívkou. Pak je zde stárnoucí sportovec Tommy, jenž se i navzdory svému vážnému vztahu s Sharon nedokáže ubránit šťastným vzpomínkám na sex s bývalou královnou maturitního plesu Darian, která už je také vdaná. Nedospělý Paul je tak posedlý supermodelkami v plavkách, jejichž fotkami má vytapetované celé zdi, že se s ním kvůli tomu rozejde jeho přítelkyně, servírka Jan. Paul posléze začne chodit s úžasnou Andreou, která se mu snaží vysvětlit, že je víc než jen krásná. A nakonec jsou zde i Stinky, který přijel jen na skok, a Gina, jež se považuje za feministickou poradkyni. (Cinemax)

(více)

Recenze (86)

sona123 

všechny recenze uživatele

Pohodovka z devadesátých, kde se nic moc neděje, partička lidí, každý má svý trable, zejména co se týče vztahů, ale dohromady se to lépe táhne. Určitě hodně při sledování dodá sentiment - Uma tu byla mladinká (po skončení střih a vyskočil na mě z TV velký detail její tváře zacákané krví, jak strnule hledí do kamery Kill Billa, tak to je úplně jiné kafe a Uma o pár let starší, zhrubla a je vážnější, než byla tady) a Natálka Portmanovic skoro k nepoznání, lolitka, byť v zimní bundě a s kulichem na hlavě. A to je tak všechno, co si z filmu odnáším. Nenadchne, neurazí. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Unikátní film s příjemně zasněženou atmosférou, kterému se daří to, co se jiným podobným dramatům povětšinou nevede. Celá parta hlavních postav je totiž od prvních minut velmi sympatická a těžko říct, zda na tom má větší zásluhu Rosenbergův scénář, Demmeho režie nebo opravdu parádní casting. Jedna z mála významných rolí Timothyho Huttona, který dokazuje, že by si zasloužil mnohem větší pozoronost diváků. A Natalia Portman? Z její bezprostřednosti přímo mrazilo v zádech. Skutečně kouzelné! ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když je v žánru uvedeno slovo "romantický", tak k filmu přistupuju automaticky s nedůvěrou. A přiznávám se i k tomu, že já navíc nemám rád Natalii Portman a Umu Thurman. Takže jsem fakt byl na vážkách, jestli se na to mám podívat. Nakonec jsem se podíval a film mě opravdu velice mile překvapil. Sice to není nic novýho pod Sluncem a je to spíš takový kecání u piva, ale film na mě působil strašně pohodově. Navíc je to taková nostalgická cesta do devadesátek. Ty časy jsou už nenávratně pryč, ale já jsem se v tomto desetiletí asi nějak zaseknul, takže se mi ani nechce uvěřit, že film je starej už skoro čtvrtstoletí, že většině hercům v hlavních rolích je dneska přes 50 let a že SAAB 9000 už je docela starý auto. Celkově to vidim na 4 hvězdy, který jsou hodně ovlivněný nostalgií. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Těsně po sobě jsem viděl dva filmy, které měly mnoho společného (Beautiful Girls a Garden State): dozrávající muž se vrací z velkoměsta do rodného maloměsta, potkává spoustu bývalých kámošů, s kterými se potlouká po barech a mejdanech, a aby se z této rutiny občas dostal, setkává se s trochu tajemnou neznámou (v obou případech Natalie Portman). Oba filmy jsou povedené, mají výbornou atmosféru i svižně postupující děj, oba jsem si užil, v obou případech jsem se s hrdiny dokázal ztotožnit. 75%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V posledních dekádách se jasně ukázalo, že nejvěrnějšími návštěvníky kin a filmovými diváky jsou teenageři - často i jedinými. Jejich vkusu se tudíž přizpůsobuje i nabídka. Romantických milostných příběhů střižených podle jejich potřeb a očekávání jsou kvanta a člověk sleduje trend, kdy se dospělí chovají jak 17letí puberťáci, kteří odmítají dospět. Snímek Nádherný holky zobrazuje čerstvé třicátníky, kteří sice tápou v milostných vztazích a nostalgicky se ohlížejí do časů pubertální minulosti, jednají ale přiměřeně svému věku. Je to překvapivě vyzrálý film o přátelství a úskalích partnerského soužití, nikoliv špičkový, ale sympatický, důvěryhodný a fungující i v detailech. Navíc s opravdu silnou, vpravdě hvězdnou sestavou. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Reakce Natalie Portman ve scéně, kde ji Timothy Hutton políbí na tvář, jsou spontánní. Režisér Ted Demme se totiž s Huttonem na polibku domluvil, aniž by Natalie něco tušila. (D3VIL)

Reklama

Reklama