Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to tisíckrát a nikdy nepřestanu věřit, že jednou, až budu v kanclu, do dveří vstoupí Zooey Deschanel, která si bude chtít koupit třícestnný kulový kohout z materiálu PVDF s pneumatickým pohonem (FC - bez tlaku zavřeno) doplněný o ruční páku a indikátor polohy se zlatými kontakty. To celé ve variantě BCF svařování a s těsněním FPM. Vznikne z toho láska jako řemen (z materiálu EPDM samozřejmě) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Doplnění základního filmového vzdělání. Škoda toho scénáře. Celý Notting Hill je až k zulíbání britský, už jen zloděj Moran strašně potěšil, Hugh s tou svoji roztomilou tvářičkou, jeho švihlý kamarádi, spolubydlící Spike a vůbec. Ale nebavila mne husa Anna, x krát po sobě se zachovala jako kráva, rve chudákovi Williamovi srdce, ten ji vždy odpustí, jen aby ho opět kopla do prdele... 60% ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Všetky bizardné postavičky jedného mestečka vydestilované do jedného pohára. To je záruka skvelého zážitku. Primiešajte do toho dávku romantiky a výbornú hudbu a dostanete nezabudnuteľný Notting Hill. Julia je sympatická a bežne ľudská a Hugh rozpačitý truhlík – v dobrom slova zmysle. A všetky vedľajšie postavy sú rovnako zaujímavé. Všetci v jednom, v správnych pomeroch, tvoria neskutočne dobrý drink a jednu z najlepších romantických komédií. Aj keď – proti gustu žiaden dišputát. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých neoblíbenějších romantických komedií. Pohodová a zábavná pohádka s řadou vynikajících scén, téměř dokonalou dvojicí (místo Granta by mi v roli Williama přece jen více seděl Colin Firth :-) a řadou skvělých vedlejších postav. Všechno tu dokonale ladí bezchybně sesazeno, nikde nepřebývá nic zbytečného, nebo přebytečného. Jeden z filmů, které neomrzí ani při x-té repríze.. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, která mohla být vynikající, kdyby byla celá stejně zábavná jako její první půlhodina. Jenže hluchá místa se tu bohužel najdou a úplný konec, těch několik závěrečných sekund, je na můj vkus příliš doslovný a přebytečný. Ale Grant jako údajný reportér časopisu ´Kůň a pes´ je geniální :"Ztotožnil jste se se svojí postavou?" "Ne." "A proč ne?" "Protože hraju psychopatického lidožravého robota."......:o))) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Julia Roberts (Anna Scott) lehce upravila některé dialogy, aby "byly trochu američtější. V původní verzi jsem byla až příliš šarmantní a intelektuálská." (NIRO)
  • Záběry ve vstupní hale hotelu Ritz byly skutečně natáčeny v hotelu Ritz, ale mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní, aby nebyly ovlivněny skutečnými hosty. (don corleone)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama