Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, potažmo většina děje je pro EMO populaci jako stvořená. Nicméně i já patřím k těm, kterým se film docela líbí a hodnotí ho jako průměrný hororový počin. Herecké výkony obou filmových sester jsou na velice slušné úrovni (především pak Emily Perkins). Dokonce i hlášky které se zde objeví, jsou místy opravdu trefné a dokázaly mě rozesmát. Horší to už je s vizuální podobou samotného vlkodlaka, který je doslova katastrofální. 6/10 ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film se částečně pokouší o komediální psychologické drama/thriller, ale stejně jako hororová složka to vychází jen tak nějak napůl. Potěší solidní herecké výkony, nejspíš zklamou triky (byť je jich tu minimum), a celkově - film má velmi dobrý start, první scéna s rozsápaným psem má štávu, obě sestry jsou pozoruhodné.. :) ale s ubíhajícím časem kvalita upadá snad ve všech směrech. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch dospievajúcich sestier, ktoré nejaký roztrhaný pes u susedov veľmi nevzruší, vyčnievajú z kolektívu svojou odlišnosťou – také menšie rebelky. Pri nočnej, záškodníckej prechádzke jednu z nich - Ginger napadne zvláštne zviera a zanechá na nej pár stôp po útoku. Klasický nápad, spracovaný až zarážajúco realisticky (!). Dievčatá pritom riešia bežné problémy dospievania, rozpory so spolužiačkami, prvé krámy, rodičovské kázanie a mladá Ginger sa pomaličky mení ako telesne (narastá jej chvost =), zúbky sa zaostrujú, nechty pevnejú, z rany vychádzajú podivné chĺpky) tak aj psychicky (zvýšená sexuálna túžba, pocit zmeny výzoru, nárast sily). Filmu sa síce nedostalo dostatočného rozpočtu (vlkodlak je dosť nedokonalý – našťastie je to bábka a nie plejáda trikov ako v American Werewol in Paris (1996) – kde vlkodlak vyzeral ako dosadený z nejakého iného filmu) no filmárske umenie tvorcom rozhodne nechýba. To ako budujú atmosféru je až zarážajúco dokonalé čo sa odzrkadlí hlavne vo finále. Veľmi dobrému dojmu z filmu napomáha aj vynikajúci výkon predstaviteľky Ginger. Počas celého filmu tvorcovia napínajú diváka, kedy už konečne uvidí to monštrum čo je vybičované v závere so skvelou prácou s osvetlením. Béčko ktoré tuctový príbeh podá áčkovým spôsobom, teda vývoj postáv a dokonalé spracovanie je tu na prvom mieste, si určite zaslúži kus uznania. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Urban Legend, Bride of Chucky, Fredy Vs. Jason, Halloween H2O... prelom 90tych a nultých rokov je jedna z najpodceňovanejších etáp v dejinách hororu. Dôkazom je aj Ginger Snaps, vizuálne perfektne uchopený vlkodlačí film. Film stojí primárne na premyslenej práci kamery, prepojenej s naratívnou stratégiou: zameriavame sa primárne na dvojicu sestier prítomných azda v každom jednom zábere, čo v súhre s využívaním širokoúhlych objektívov a deformácie obrazu (aj v'daka colorgradingu nie zriedka pripomínajúce ilustrácie z 80kových hororových komiksov) vytvára husto klaustrofobické, paranoidne tiesnivé rozpoloženie, nadväzujúce na obavy z premien tela jednej z protagonistiek. Divák je v rozprávaní filmu pocitovo doslova uväznený. Premena tela teenagerky na vlkodlačie telo ponúka slušný interpretačný rozstrel, spojený so sebaprijímaním jedinca v čase puberty. Proste oplatí sa to vidieť. Neprávom premlčaný klenot. PS. a total cením ten analógový lacák na konci. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sympatický a podarený kúsok, ktorý by si nemali nechať utiecť predovšetkým (len?) fanúšikovia werewolf movies. Napriek solídnym maskám a šikovnému scenáru sa na snímke podpísal nedostatočný rozpočet, kvôli ktorému vyzerá ako milá a riadne krvavá, ale iba televízna inscenácia so slabou technickou stránkou . Miestami to po vizuálnej stránke vyzerá až ako amatérsky počin. Snímke nepomáha ani pendlovanie medzi čiernym humorom, hororom a psychologicky serióznymi vzťahmi. Najviac sa mi zo série páčila trojka (historický prequel). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film se odehrává ve fiktivním městečku Bailey Downs, kde se o 15 let později odehrává i film Vánoční horor (2015). (ČSFD)
  • První premiéra filmu neproběhla v Kanadě ale na festivalu Fantasy Filmfest v německém Mnichově dne 1.srpna 2000, kanadská premiéra proběhla až o 41 dní později na filmovém festivale v Torontu. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama