Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Sam už nikdy nevyjede vstříc zapadajícímu slunci. Jasona čeká bezpočet útrpných hodin ve školní lavici. Injekční stříkačka s dávkou "oměje" zůstává nevyužita...prozatím. Nikdy však nebudete zapomenuty.. :) "Umřít na scéně, ale navždy spolu" : Brigitte :) "Sama v temnotě, sníh přikryje moje stopy" : Ginger ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Silných 80%. Jeden z najzaujímavejších post-moderných hororov z vlny začínajúcej kedysi v polovici 90tych rokov. Ginger Snaps výnimočne nehrá na popkultúrnu nôtu ale na metaforu s menením sa na vlkodlaka = dospievaním. Skutočne originálny coming-of-age s na horor vynikajúco napísanými tínedžerskými postavami a množstvom skvelých vtipov. Škodia tomu dve veci: fádny vizuál a slabšie finále, ktoré s výnimkou poslednej scény rezignuje na dvojznačnosť a je iba jednorozmerným hororom. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mě se snad ještě začnou líbit vlkodlačí filmy? Je pro mě stále ještě záhadou, proč mi zrovna tenhle hodně sedl, docela mě zaujal a ano, docela se mi líbil. A to navzdory pár podivnostem, které obsahuje (dost cáklá matka Fitzgeraldová v podání Mimi Rogers, podivuhodné dějové linky apod). Možná to je proto, že jsem se na to díval ve čtyři ráno, když jsem se vzbudil a nemohl už dál spát a prostě mi to velmi zpříjemnilo brzké ráno, možná je to proto, že je ten fil natočen dost zajímavě , nebere se zase až tak moc vážně a v něčem se odlišuje od ostatních klasických vlkodlačích příběhů, určitě to bude zásluhou výborné dvojice Emily Perkins a Katharine Isabelle, ty svým výborným herectvím a uchopením obou jejích postav daleko převyšují film jako celek (ostatně, obě jsou "staré" horrorové harcovnice). Prostě, i když to má pár chyb (místy je to jaksi nevyzrálé, některé postavy jsou dost mimo a některé triky mohly být lepší), je to docela povedený film s náznaky originality (ten ocas je fakt dobrej a dobře zpracovanej nápad, fotodokument o smrti stejně tak), tu a tam dobrými dialogy a poměrně povedeným humorem. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Deje sa somnou niečo divného." Prvý diel tejto priemernej sérii, nám ukazuje ako to bolo s Ginger, a to čo ju má ešte len čakať. Filmu nemám čo vytknúť všetko funguje ako má, vzťahy sestier, ktoré chcú byť stále spolu, premena vlkodlaka nastane až na konci ale sem tam sa niečo udeje, gore efekty tu máme vela, kdežto u dvojky sme pozorovali Brigitte a jej všemožný príbeh, v jednotke je to presne naopak, ide sa hneď na vec a nenaťahuje sa to 80 percent. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejzajímavější, nejpřínosnější a nejoriginálnější přírůstek na poli vlkodlačích filmů, jaký jsem měl možnost vidět od časů Amerického vlkodlaka v Londýně. A i když ten film není vyloženě dobrý, stojí za pozornost minimálně pro ta tři nej, jež jsem mu (doufám plným právem) přiřknul, a také kvůli vynikající Emily Perkins v roli mladší sestry. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film se odehrává ve fiktivním městečku Bailey Downs, kde se o 15 let později odehrává i film Vánoční horor (2015). (ČSFD)
  • Jedná se o pátý nejvýdělečnější kanadský film v období mezi prosincem 2000 a listopadem 2001. (Stocki)
  • Slovíčko “fuck“ a jeho různé varianty zazní ve filmu celkem 75 ×. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama