Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak takhle si představuju správný film pro teenagery - dekadence, morbidita, cynismus, oplzlé žerty, zvrácenosti, bizarnosti, nechutnosti, krev, vnitřnosti, popcornové nadpřirozeno, a to vše zjemnělé odlehčeným žánrem horrorové komedie ze středoškolského prostředí. Bravo. Závěr filmu je sice trochu utahaný a nenápaditý, ale nutno ocenit absenci happyendu a těžkomyslný konec podbarvený příjemnou melancholickou hudbou. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí filmy obvykle opakují ty samé postupy a příběh a často jejich kvalita není zrovna nejlepší. Výjimek je v těchto filmech hrozně málo, ale Ginger snaps (s podivně přiblblým českým názvem Moje sestra vlkodlak) je jedna z těch nejvýraznejších. Divák sleduje dvě sestry ve věku patnáct a šestnáct, co chcou být děsně alternativní a mezi vrstevníky jsou za outsidery, protože jejich zábava jsou vesměs jenom samé morbidity. Řeší se problémy s dospíváním a s kolektivem na střední škole asi jako v nějakém běžném středoškoláckém filmu, jenže s tím rozdílem, že starší ze sester, Ginger, dospívá krom běžného lidského procesu dospívání taky trochu jiným způsobem vzhledem k tomu, že ji jednoho večera kousl vlkodlak. Film velmi zajímavě kombinuje prvky pohlavního dospívání jako menstruaci, první sex, hovory s rodiči na toto téma atd. s vlkodlačími povídačkami a normálním životem na střední škole a tenhle pletenec není hloupý a není to nijak násilně naroubované na sebe, dokonce u toho stihnou i trochu morbidního humoru a nakonec dojde i na slušně natočené strašidelné scény. Na scéně je především ústřední sourozenecká dvojice a menší role jsou tam spíš jenom k popohnání příběhu dál než aby měly nějaký větší prostor, jen jejich matka v příběhu má trochu výraznější roli, protože i když tam moc není, tak díky ní je ten film mnohem blíž tomu žánrovému crossoveru. Hlavní role jsou ale obsazeny sympaticky a hlavně velmi dobře zahrané. Katharine Isabelle jako Ginger zahrála takovou tu vzdorovitou alternativní puberťačku, která je z dvojice ta dominantní, slušně a hlavně Emily Perkins, která zvládla v třiadvaceti letech zahrát divnou patnáctiletou holku, která po vzoru své sestry chce taky být tak "drsná" ale ve skutečnosti taková prostě není, úplně výborným způsobem. Samozřejmě se taky někdy musí objevit vlkodlak a co tomu filmu prospívá nejvíc je, že se vlkodlak právěže moc neobjevuje :) a nejvíc se objeví až na konci filmu, kde ale vypadá dost gumově. Ve výsledku je to ale velmi odlišným a zajímavým způsobem pojatý vlkodlačí film, který patří mezi tu hrstku dobrých vlkodlačích filmů, které za ta léta už vznikly. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je rock and roll.Myslel jsem že když je to na nově asi půl hodiny po půlnoci tak to bude absolutní sračka u které vklidu a rychle usnu-no prostě na tohle jsem nebyl připravený.Pouto mezi těma dvěma holkama je naprosto evidentní a nepopiratelné-navzájem se krijí ,doplnují a jedna bez druhé nedá ani ránu-Najednou musí řešit problém se kterým si ani jedna nedokáže pořádně poradit a který je pomalu rozděluje-do toho všeho tu pořád šmejdí jejich aktivní matka která jim chce strašně moc dávat rady o dospívání---Atmosféra je fakt hustá-ginger se pomalu ale jistě mnění(tady bych chtěl vyzdvihnout práci maskérů Ginger je opravdu snad v každé scéně ve víc a víc pokročilém stádiu promněny)Vše se blíží ke konci a vy(nebo teda aspon já)držíte těm holkám palce aby to bud dopadlo dobře nebo aby zemřely spolu .Prostě pecka-S obavami jsem čekal na druhý díl-----ale to už je jiný příběh. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No horor to jako moc neni, co si budem povídat, těch pár kravých scén a dost divně vyrobenej vlkodlak asi jen tak někoho nepostraší, i když, kdo ví. Vlastně skoro za celej film se pořádně setkáme s vlkodlakem až někdy na konci, jinak to je takovej čajíček. Ale zase na druhou stranu můžu říct, že sem se prakticky nenudil a to hlavně díky docela slušný temný atmosféře, ale jako horor bych to fakt nebral a ani jako komedii, hororovejch je tam asi jenom posledních 20 minut, ale zase zato velice slišně krvavejch a z komedie tam neni ani minuta ()

petero 

všechny recenze uživatele

Príbeh dvoch dospievajúcich sestier, ktoré nejaký roztrhaný pes u susedov veľmi nevzruší, vyčnievajú z kolektívu svojou odlišnosťou – také menšie rebelky. Pri nočnej, záškodníckej prechádzke jednu z nich - Ginger napadne zvláštne zviera a zanechá na nej pár stôp po útoku. Klasický nápad, spracovaný až zarážajúco realisticky (!). Dievčatá pritom riešia bežné problémy dospievania, rozpory so spolužiačkami, prvé krámy, rodičovské kázanie a mladá Ginger sa pomaličky mení ako telesne (narastá jej chvost =), zúbky sa zaostrujú, nechty pevnejú, z rany vychádzajú podivné chĺpky) tak aj psychicky (zvýšená sexuálna túžba, pocit zmeny výzoru, nárast sily). Filmu sa síce nedostalo dostatočného rozpočtu (vlkodlak je dosť nedokonalý – našťastie je to bábka a nie plejáda trikov ako v American Werewol in Paris (1996) – kde vlkodlak vyzeral ako dosadený z nejakého iného filmu) no filmárske umenie tvorcom rozhodne nechýba. To ako budujú atmosféru je až zarážajúco dokonalé čo sa odzrkadlí hlavne vo finále. Veľmi dobrému dojmu z filmu napomáha aj vynikajúci výkon predstaviteľky Ginger. Počas celého filmu tvorcovia napínajú diváka, kedy už konečne uvidí to monštrum čo je vybičované v závere so skvelou prácou s osvetlením. Béčko ktoré tuctový príbeh podá áčkovým spôsobom, teda vývoj postáv a dokonalé spracovanie je tu na prvom mieste, si určite zaslúži kus uznania. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film se odehrává ve fiktivním městečku Bailey Downs, kde se o 15 let později odehrává i film Vánoční horor (2015). (ČSFD)
  • Emily Perkins bylo v době natáčení dvaadvacet let ale ve filmu hraje patnáctiletou, zatímco Katherine Isabelle oslavila při natáčení osmnáctiny. (Stocki)
  • Scenáristka Karen Walton se při psaní scénáře obávala, že by horor jako takový mohl mít vliv na negativní vyobrazení žen ve filmu. Režisér John Fawcett ji ale přesvědčil, že Moje sestra vlkodlak určitě tato klišé zlomí, a tak scénář nakonec dokončila. (veru_needy)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama