Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglické televizní drama, zpracovávající příběh fanatických muslimů, kteří 11. září 2001 spáchali nejhanebnější teroristický čin v historii. DO USA přijíždí skupina mladých Arabů, kteří se poprvé setkali jako studenti před pěti lety v Německu. Prošli teroristickým výcvikem a připravují se na velkou akci. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vuyžívání euroamerického systému pro jeho zničení.Snímek, který je zajimavý spíše svým podtextem než filmovou dokonalostí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě o přesnost se snažící, spíše dokumentární, film mapující činnost wahádiovců a jejich bojových skupin. Jsem spokojen s oblastí, kterou si film vybral za zmapování, protože následující události byly popsány už mnohokrát a ze širšího hlediska jsou méně podstatné. Je pochopitelné, že film se o objektivitu může snažit, ale výsledek musel být takový, jaký je. Kdyby byl natočen v Sýrii či třeba jen v Saúdské Arábii, vypadal by bezpochyby úplně jinak. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

11. septembra 2001 zaútočili fanatickí moslimskí teroristi na Spojené Štáty Americké. Uniesli štyri civilné lietadlá, aj s pasažiermi, a použili ich ako nástroje smrti. Za ciele tejto podlej akcie si vybrali veže Svetového obchodného centra (WTC) v New Yorku, sídlo Pentagonu a budovu Capitolu vo Washingtone. To čo ich viedlo ku tomuto neospravedlniteľnému, zbabelému činu pri ktorom zahynuli tisíce nevinných ľudí sa snaží priblížiť anglická režisérka Antonia Bird vo svojom dramatickom dokumente. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Podle mě bylo dobře, že film skončil v momentě, ve kterém skončil. Za prvé pokračování všichni známe a za druhé tím se dosáhlo ještě větší mrazivosti. Bohužel celý snímek je poněkud rozvleklý a mohl být o dost lepší. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Nemuzu hodnotit jinak. Kdyby se tento film zrejme nestahoval k hruznym udalostem roku 2001, zrejme by po nem nestekl ani pes, ale takhle kdyz to vidim je mi z toho opravdu vselijak. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Hezký průvodce po životě fanatických muslimů,kteří jsou schopni za svůj demagogický boj zničit celý svět.Využívají demokracii,stabilitu a toleranci Evropských zemí a Ameriky,aby je potom ničili.Jediné co filmu vyčítám je brzký konec i když rekonstrukce mohla být provedena až "do konce". ()

Alf 

všechny recenze uživatele

jo, já vím, že film byl šablonovitý a tézovitý a zjednošený a nic nepřinášejí a povrchní a potrádající podrobnou analýzu proč kdo a kolik a nenavrhující žádné řešení a že by ho prakticky každý z těchto stránek udělal lépe, ale mě zaujal asi protože jsem povahy mdlé, závěrečnou dlouhou scénu bez dialogů jen s gradující hudbou pak považuji přímo za geniální (tečka) ()

Vito 

všechny recenze uživatele

Film, který kromě šablonovitého a povrchního představení muslimského fanatismu neříká o 11. září vlastně vůbec nic ()

Imouse 

všechny recenze uživatele

Snaha o věrné stvárnění událostí, které vedly k 11. září, je sice obdivuhodná, ale bohužel to bylo na úkor jisté akčnosti děje, hereckých výkonů, kamery a režie. Vzdáleně mi to svou výpravou připomínalo Rodiná pouta. ()

Reklama

Reklama