Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (95)

plakát

Síť (1995) 

Doporučuji každému pokročilejšímu uživateli počítače jako výbornou komedii.

plakát

Moje tlustá řecká svatba (2002) odpad!

Mám rád inteligentní romanticke komedie. Dobře, tak lžu, ale snesu je. Toto nemělo žádnej děj, žádnou vtipnou scénu, o vztah dvou lidí tam zas taky tak moc nešlo - může mi někdo a napsat, proč ten film vlastně někdo točil?

plakát

Snowboarďáci (2004) 

Komedie, která nepobaví neni komedie. Tady je toho humoru zatraceně málo a vtipům se sprejem bych se nesmál ani ve 14 letech. Davám * za Dana Bártu a další za Lenku Dusilovou.

plakát

Ohňostroj (1997) 

Jedním slovem prostě skvélé. Ať už po zvukové, obrazové či dějové stránce. Je až neuvěřitelné, že Kitana je nejen dobrým režisérem, ale přinejmenším stejně dobrým hercem.

plakát

Ve spárech yakuzy (2000) 

Asi nejslabší Kitanův film, který jsem naštěstí viděl jako první a v mnoha ohledech mi připoměl Ghostdoga od Jarmusche. Pravdou je, že změna prostředí Kitanovi moc nesluší a dalo se z něho vytěžit daleko více. To jsem ovšem odhladl až díky dalším Kitanovým filmům, které jsou dokonalost sama.

plakát

Loutky (2002) 

Pro mě asi nejlepší dílo od tohoto režiséra. Film líně plyne, člověk se snaží pochopit, co se odehrává před jeho očima a pár posledních záběrů mu složí veškeré příbehy do nádherné skládanky.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Vélké prázdné nic, které určitě všichni přívrženci i odpurci Rodriqueze čekali. Jako vždy se mělo jednat o drsmou béčkovou podívanou, ale film je nudný, akce nenápadité a člověk jen kouká, kde, kdo a jak zemře.

plakát

Od soumraku do úsvitu 2 (1999) odpad!

Tento film je nejen odpad, ale nesnesitelny odpad. Diky pokusům s kamerou střih střídá střih a to v takových časových intervalech, že se člověku zatočí hlava. O takových "zbytečnostech" jako je děj, herecké výkony, triky se nemé cenu vůbec bavit.

plakát

Velké riziko (1995) 

Původně jsem chtěl této akční komedii dát pouze jednu hvězdičku a odsoudit jí k odpadu, ale bohužel (díky bohu?) jsem byl ovlivněn pár snímky, které jsem měl to "potěšení" shlédnout. První útěchou mi byl "skvělý" film s neméně "úžasným" hercem Bruce Leem a to Enter the dragon (Drak přichází). Poté jsem pochopil, že se nejedná o parodii na Jackie Chana, v které jsem ho opravdu nepoznal, ale právě hereckých výkonů Bruce Leeho. Snímek jsem shlédnul podruhé a musím říct, že jsem se královsky bavil. I akce mi na nepřipadala, tak předimenzovaná jako dříve. Pokud se vám zdálo, že snímku něco chybělo (pokud tímto -něco- nemyslíte děj:), tak zkuste shlédnout pár Hong-Kongských "klasik".

plakát

Drak přichází (1973) 

Mám rád asijské (akční) filmy. Ale musím se ohradit proti ostatním komentářům. Film je rozhodne nekvalitní a Bruce Lee je zřejmě ještě horší herec než Steven Seagal. Původně jsem si myslel, že Melt down je parodie na filmy s Jackie Chanem, ale spletl jsem se, protože on Bruce Lee je parodie sama o sobě. Jeho akce, v kterých na něj po jednom nabíhají útočnící a jsou likvidování JEDINÝM úderem, bych ještě snesl (i když je to poměrně nezáživné), ale jeho grimasy, ukazování svalů a trapné bojové pokřiky jsou prostě obludné. Je to jednoduše takový asijský Van Damme. A pokud chce někdo vidět skutečné karate, tak ať to nehledá v akčních filmech, ale koukne se na nějaký dokument. Možná bude překvapen, že ne vždy vyhraje karatista jediným úderem.