Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý novinář Nick Elliot hledá podnájem v místě svého nového zaměstnání, zaujme ho inzerát k pronajmutí u klidného krásného domu se zahradou. Žijí zde dobře situovaní spořádaní manželé Forresterovi s čtrnáctiletou dcerou Darian. Vstřícný sympatický Nick se s nimi brzy spřátelí. Obdivuje Darian, nesmírně půvabnou a inteligentní mladou dámu, daleko převyšující své vrstevnice. Darian je také osamělá. Kromě jediné přítelkyně Cheyenne se jí spolužáci vyhýbají. Nebo se jí bojí. Nick se snaží jí nahradit společnost, ale brzy pochopí svůj velký omyl. Omyl, který se mu stal osudným. Darian si ho vybrala jako svůj milostný objekt a veškerou svou inteligenci nasměruje ke splnění svého cíle. Nick, který má svou přítelkyni, se ocitá v pasti. Příběh, začínající jako nenaplněná love story, dostává nečekaný spád. Darian totiž opravdu není obyčejná dívka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela odfláknutý film,kde občas bijí do očí stříhačská selhání, jako když Alicia Silverstone nadrženě čumí Cary Elwesovi na holej zadek a ten za vteřinu vyleze oblečenej, jak ze žurnálu. Rozhodně jsem se u toho ale pobavil. Fandil jsem kundózní Alicii, která tomu volovi nastartovala kariéru a převyšovala ho snad ve všech ohledech. Cary Elwes je tam totiž totální bukvice, bez charismatu. Fakt hroznej kašpar, kterej to celej film kupuje a prostě mu nejde fandit. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Několik pocitů naráz. Ze začátku je to řekněme celkem sladké. Mladá dívka se zakouká do staršího muže a chce s ním být, ať to stojí, co to stojí. Po nějaké době to ale začne být celkem psycho a objeví se gradace, která je... dobrá? Rozhodně zde je a postava se v průběhu filmu změní, ale celkem šíleně. Jak to jen říct. Šokovalo mě to. To je rozhodně dobře. Film si získal mou pozornost. Na jednu stranu ke konci už to bylo podle mě fakt psycho a jako nevím, zda už to možná nebylo trošku přehnané. Těžko říct. Těžko se mi to hodnotí. Mně se film celkem líbil. Komu ho doporučit nevím. Romantický film to přeci jen není. Po nějaké době to začne být celkem masakr. Možná doporučit těm, co rádi romantické filmy, ale drsnější? Já nevím. Romantický film to prostě není, ačkoliv zde jde o lásku. Za mě nadprůměrný film, který bych spíše nedoporučil. 6/10 ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

K Osudnému omylu jsem se dostal opět po dlouhých letech a jedná se o poměrně obstojný thriller s lolitkovskou příchutí, který sází na přímočarost příběhu zavánějící určitou mírou zkratkovitosti a poněkud se nezabývající větší hloubkovostí charakterů postav. Přesto nemohu říci, že bych se nudil, zdravou míru napětí si film v sobě po celou dobu udržuje, Alicii Silverstone role náctileté potvory vyloženě sedla, navíc ji to sluší. Přehlédnout nelze odkazy na slavnou a ve své době skandální Lolitu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až příliš přehledně narýsovaný thriller o psychopatce, tentokrát fyzicky i mentálně vyspělé nezletilé, který žánrově navázal na veleúspěšnou Osudovou přitažlivost a Základní instinkt. Postavy jsou černobílé, příběh předvídatelně graduje a zatímco ňoumovitého Cary Elwese by bylo velmi snadné nahradit lepším/zajímavějším hercem, s nahrazováním filmově debutující Alicie Silverstone už by to bylo horší, protože to byla fakt kočka (a zahrála to zcela adekvátně). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dusno, klouzající ramínka a vlhké rty. Alicia Silverstone obstála na výbornou, o něco méně už scénárista, který nechal nadějně rozjetý thriller docela lacině uplácat násilím. Od "zatčení" už to nebylo ono, jinak ale vše co k létu a svádění patří, hledejte v tomhle roztomile naivním filmu. To byly časy, když se s krevní skupinou shodovaly vzorky spermatů a dna nikoho nestrašilo :-) S kvalitou dabingu bych nesouhlasil (zase deset herců mluví třicet postav), info pro dabingforum: V českém znění: Pavel Šrom, Jana Pálečníková, Kateřina Brožová, Dalimil Klapka, Dana Morávková, Milena Dvorská, Oldřich Vlach, Radan Rusef. Zvuk: Václav Hálek Produkce: Zdena Sirotková Překlad: Petr Andrle Režie: Petr Šícha - Pro Warner Home Video vyrobilo studio Dabing, AB Barrandov ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Alan Shapiro v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Alicia Silverstone v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama