Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent Eastman (držitel Zlatého glóbu Richard Gere) žije stále stejný a přímočarý život jako úspěšný architekt ve svazku s krásnou, ale odtažitou manželkou (držitelka Zlatého glóbu Sharon Stone). Když pozná vášnivou a temperamentní spisovatelku (Lolita Davidovich), základy jeho bezpečného a předvídatelného života jsou náhle otřeseny. Vincent si musí vybrat mezi svým životem, který vybudoval, a vášní, která by mohla znamenat jeho skutečné štěstí. Pokud však bude čekat příliš dlouho, může se ocitnout na osudné křižovatce. (Magic Box)

(více)

Recenze (35)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Gere má sice ve filmu několik slabších chvilek, ale jinak je v tomto emocionálně komplikovaném příběhu víc než kvalitní a jeho strhující monolog v telefonní budce je neskutečně výbušná záležitost. Pokud si při ní člověk uvědomí jak brilantně dokázal Rydell zachytit tak reálné věci v lidském životě, je jasné, že se mu snímek nemůže nelíbit (a v pohodě ustojí i to trapné jezero ke konci). Pro člověka, který podobný pocit nezažil to bude pravděpodobně jen utahaná a nic neříkající story. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jak Křižovatku, tak i Věci života, ale Křižovatku přece jenom hodnotím o trochu výš. Tedy 100% a to nejen proto, že vím naprosto přesně, o čem to je. A v závěru filmu jsem Richardovi záviděl, že se dokázal rozhodnout, i když mu to už moc platné nebylo. Já se sice rozhodnout nedokázal, ale na štěstí ještě žiju. Nádhernej film po všech stránkách. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Architekt Gere stojí na křižovatce a neví kudy. Co takhle se v ní navzdory předpisům otočit a zkusit bílou šálu se sekáčkem na led..? Nejdříve snobská nádoba plná prázdných emocí a pak silných posledních 20 minut s dopisem, co (ne)našel adresáta. Hodnocení bude evidentně kolísat podle životních zkušeností s pálením mostů a usazením rozumu a citu do trvalé opozice a to je právě na kouzlu zvaném film to nekrásnější… ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já si nemohu pomoct. Kdysi jsem tento film viděl a před pár dny byl v televizi. Vzpomněl jsem si na něj s tím, že vím, že tam je zajímavý konec, na který jsem si po těch letech už nepamatoval. Takže jsem si toto vztahové drama opravdu vychutnal. Myslím, že zde byl ukázán odvěký problém manželského trojúhelníku, kterému závěrečná tragédie spíš pomohla. Každý si odnesl tu svou pravdu a vlastně všichni byli spokojeni. Richard Gere je prostě velice uhrančivý herec, který dokáže film pozvednout výš, než kde by mohl být. A jako ne velký příznivec dabingu musím uznat, že jeho dabing je opravdu vynikající. Sharon na to, že je považována ne za moc kvalitní herečku, zahrála svou roli kvalitně. Takže já tomuto lokálnímu dramatu dávám čtyři hvězdy i s vědomím, že zde jdu celkem proti proudu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závěr parádní, podobnou křižovatkou každý z nás čas od času projede. Jen mě ta pointa nesebrala tolik, nakolik by mě asi bývala vzít měla. A za to může co? Bingo - lepší předehra. A jen tak mimochodem, sekáči Richarde. Obě tvé osudové ženy sice pěly chválu na tvou tvářičku, ale popravdě; Sharon tě přehrávala už jen pouhým účesem. Velké sousto, veliké... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Když si Vincent Eastman (Richard Gere) omývá obličej, je v zrcadle vidět člen natáčecího štábu. (Terva)
  • Na dražbě ve které se utká s novinářkou Olivií  Marshakovou (Lolita Davidovich) zakoupí architekt Vincent Eastmen (Richard Gere) kuličkové hodiny Congreve. Po dražbě pak říká: „Jsou anglické a tady je často neuvidíte. Časoměr je to mizerný, ale jsou překrásné".
    Kongrívky jako měřič času opravdu nestojí za mnoho. Kulička běhající cik-cak po šikmé překlápěné ploše má svou dráhu urazit za 20 vteřin. K dosažení pětiminutové denní přesnosti je třeba, aby odchylka od této hodnoty nepřekročovala 0,14 s. To se, s ohledem na ovlivnění valivého odporu kuličky  průběžným usazováním prachu v dráhové štěrbině, zajišťuje jen těžko. Na druhé straně i ve filmu je vidět, že je to krásný stroj. I když šlo prakticky jistě o pozdější repliku, byla cena 500 $, kterou Vincent (vyprovokovaný Olivií ) zaplatil, velmi příznivá. Pořídit dnes takové hodiny pod 1500 $ je téměř nemožné a lepší kousek může stát i desetkrát tolik. (Tixo)
  • Natáčení filmu probíhalo v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama