Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uma Thurmanová, Gena Rowlandsová a Juliette Lewisová excelují v hlavních rolích intimního, charakterového dramatu pojednávajícího o třech ženách z dělnické třídy – dvou nejlepších přítelkyních kolem třicítky a starší ženě, matce jedné z kamarádek – které se snaží najít perspektivní vztah i smysl života v rámci kulturních hranic newjerseyského městečka Bayonne osmdesátých let minulého století. Obě mladší ženy (Thurmanová a Lewisová), které loví muže ve velmi malém rybníčku sestávajícím z řadových domků, levných restaurací a místního baru, se neváhají snížit k zoufalým činům ve své neutuchající snaze najít "Pana Dokonalého". Většinou se však spokojí s muži, s nimiž vůbec netouží navázat dlouhodobý vztah, neboť jsou pro ně jen hospodskými povaleči. Nakonec se štěstí paradoxně usměje na tu nejstarší z nich (Rowlandsová), i když jen na krátko. V bistru, kde pracuje jako servírka, se seznámí s ovdovělým důchodcem (Ben Gazzara) a naváže s ním vztah, k němuž je její dcera zprvu skeptická, ale který je nakonec vzájemně sblíží. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

xander 

všechny recenze uživatele

V tomto snímku síce hrajú hviezdy, ale je to malý a nezávislý snímok. O hlavných postavách sa toho príliš nedozvieme a zo začiatku nieje film príliš zaujímavý ale postupne si vás získa. No keby tam nehrali také skvelé herečky ako Uma Thurman, Juliette Lewis a Gena Rowlands nebol by výsledok asi taký zaujímavý a takto určite stojí za pozornosť. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Debby se snaží zalíbit. Vyjít vstříc ve všem, co se po ní žádá a pokud možno i přidat něco navíc, aby byla takovou jakou jí chlap chce (chce?) mít. Jenže, když někdo chodí po světě a na čele má napsáno měj mě rád, těžko se dočká. Musím říct, že její nadšené odpovědi i na nejbanálnější věty ( jejího zrovna vyvoleného) mě ubíjely !!! Ovšem Uma byla ve své zoufalé snaze tak přesvědčivá, že určitě musela po tomhle filmu dostávat spoustu nabídek k sňatku. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh tří žen, které hledají jistotu a lásku tam, kde není k mání. Ocenění: Zlaté Globy ´03 (USA): - Cena pro nejlepší herečku v hlavní roli (Uma Thurman). - Nominace na cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Gena Rowlands). Televizní ceny Emmy ´03 (USA): - Ceny pro nejlepšího herce ve vedlejší roli (Ben Gazzara), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Gena Rowlands) a za nejlepší výpravu. - Nominace na ceny za nejlepší casting, za nejlepší kameru, za nejlepší scénář a pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Juliette Lewis). ....Scénář : Laura Cahill. Kamera : Declan Quinn. Hudba : Lesley Barber. Hrají : Uma Thurman jako Debby Millerová, Gena Rowlands jako Virginia Millerová a Juliette Lewis jako Beth. ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit že taková kočka jako je Uma Thurman (Debby) hraje tak zoufalou ženskou, která se musí sama před sebou ponižovat a lízt nějakýmu frajírkovy do zadku, ale to bude zřejmě ta slepota se kterou Debby musí žít :) Každopádně jsem rád že jsem mohl vidět Juliette Lewis a Umu Thurman v jednom filmu. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

možná, že to znáte.. zoufale potřebujete lásku, propadáte se dolů, samota vás obklopuje a deka vám ožívá.. každý náznak úsměvu aspoň trochu ucházejícího chlapa si vykládáte jako nabídku k sňatku.. jenže netušíte, že na čele máte vytetováno "jsem zoufalá a zbytečná, chcete mě?".. a to je právě ten problém.. dvě ženy, dvě generace, jedna touha.. kolikrát je člověk tak blízko a i přesto vám štěstí může protéct mezi prsty.. každopádně nemůžete být šťastná, dokud se toho znamení na čele nezbavíte..:o) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Při jedné scéně měl být vidět dálniční nadjezd, ale vysoká tráva bránila v rozhledu. Štáb, který nemohl najít majitele pozemku a požádat ho o pokosení, nakonec trávu sestříhal bez svolení. Naštěstí to nikomu nevadilo. (Terva)
  • Přibližně v 70. minutě je při záběru na ložnici vidět na levé straně zrcadla mikrofon. (Terva)

Reklama

Reklama