Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (110)

Falko 

všechny recenze uživatele

Obsah je znamy, zato animacia je prekrasna aj spolu s romantickym pribehom. Jasne, ze je to skor pre deti, ale ja som sa bavil aj dnes a viem si predstavit, ako by som sa bavil, keby som mal 10. Nemam tejto Disneyovke co vytknut, takze u mna plny pocet... 06.10.2009 ______ Mary Costa - (Princezna Aurora) +++ Bill Shirley - (Princ Filip) +++ Verna Felton - (Flora) +++ Barbara Luddy - (Počasíčko) +++ Barbara Jo Allen - (Fauna) +++ Taylor Homes - (Stefan) +++ Bill Thompson - (Hubert) +++ Marvin Miller - (Rozprávač) +++ Hudba: Jack Lawrence) +++ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šípková Růženka je příběhem o souboji mezi čistou láskou a čirým zlem, mezi dobrosrdečností a nenávistí. I když člověk tento klasický příběh zná, tak mě i přesto film dokázal mile překvapit - ať už se jednalo o vtipně nemotorné trio víl snažících se o šaty s dortem či o démonickou postavu Zloby/Paní všeho zla, jež oplývala mrazivě děsivým charismatem. Třešničkou na dortu (nikoli na tom od víl) jsou líbivá animace a překrásná píseň Once Upon a Dream, která hezky prostupovala celým filmem. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $51,600,000Tržby Celosvetovo $51,640,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,953,223 //počet predaných kusov 366,114Tržby za predaj DVD v USA $114,119,458 //počet predaných kusov 5,858,442║ __Úžasná práca z animáciou a príbehom.__ /100%/ ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tááák, naše dítko je již v takový životní fázi, že je schopná vydržet u celýho "filmu". Začalo to samozřejmě KLedovým Královstvím 1 a 2, ale to nestačí, tak sme se pustili do samotnýho krále všech pohádek, což teda jako musím uznat, že Walt Disney skutečně je. Co se týče příběhu, tak tohle vlastně vůbec neznám, páč amíci mají uplně jinou Šípkovou. Tady hodně figurujou tři sudičky a Zloba. Takže pro mě nepoznanej příběh. Všecko supr, na konci parádní drak. Ale co mi krapet leze na nervy, tak sou ty songy, který sou všecky zpívaný chorálama a nemaj vůbec žádný koule. Ještěže se tohle posunulo mnohem dál a mnohem poslouchatelnějc. Vizuál je jako dycky bomba! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Za mňa jednoznačne za 100%! Hoci Sleeping Beauty do veľkej miery ponúka ten istý príbeh ako Snehulienka, skvelo ho obohacuje o mytológiu (sudičky!), no najmä má úplne dychberúci vizuál, ktorý kombinuje stredoveké umenie, art deco a kubizmus. Tie pozadia sú úplne nádherné (kockovité stromy!) a nejde z nich spustiť oči. A to isté platí aj o postavách, Maleficent je bezpochyby najlepšia Disneyho záporáčka. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Mary Costa získala úlohu šťastnou náhodou. Na jednej párty začala spontánne spievať pieseň, ktorú hral niekto na klavíri. Bol to filmový skladateľ Walter Schumann a pozval ju do štúdia na hlasovú skúšku - Walt Disney už totiž tri roky hľadal správny hlas pre Šípkovú Ruženku, ale bezvýsledne. Vraj to už chcel zabaliť. Mary Costa prišla, zaspievala a Disney po prvých sekundách vedel, že je to hlas, ktorý hľadá. (krasomama)
  • Po dvou klasických pohádkách Sněhurka a Popelka Walt Disney žádal od Růženky něco úplně nového. Hlavní výtvarník filmu se tak inspiroval ve středověkých tapisériích, které měli filmu dodat dobovou autenticitu. Tyto obrazy postrádaly hloubku a vše bylo do detailu zaostřené, animátoři tak museli dělat přesný opak všeho, o co se Disney snažil v předešlých filmech, které na iluzi hloubky stály. Postavy a prostředí jsou tak neustále do detailu ostré a byl posílen 2D efekt. (Němi)
  • Poslední ručně překreslovaný a vybarvovaný animovaný film studia Disney. Na následujícím filmu 101 dalmatinů už byla použita nová technologie XEROX, která překopírovala hotový snímek na celuliod. Ubylo tak množství práce, kdy se každé okénko ještě kompletně ručně muselo překreslit na filmový pás. (Němi)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama