Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (110)

mortak 

všechny recenze uživatele

Děvčátka na slovíčko. Až vám bude sladkých šestnáct, nepřibližujte se k předmětům falického tvaru, protože píchají. Čekejte, až vás políbí krásný princ ze snu, vezme si vás, a teprve potom je vám svět falických vřeten přístupný. Prominte mi ten nepohádkový komentář, ale Sigmund Freud se dere z každého políčka filmu. Jinak ale jde o solidní vyjádření Čajkovského baletní hudby animací. A hlavně - miluji Disneyho zlé královny. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

16. celovečerní Disney Ráda věřím, že v původním formátu to musí být pastva pro oči, ale jestliže i poměrně neinvenční Popelka II: Splněný sen, měla pro mě větší kouzlo... není to zkrátka ono. Přičítám to přílišnému důrazu na inspiraci 14. stoletím a trojici sudiček. Se Sněhurkou nezaměnitelné, ale s první Popelkou už hodně hapruje zejména podobnost monarchy a jeho kumpána. Navíc Popelku přijímám i v té zahraniční verzi, Růženku zásadně vnímám jako zcela jinak vyprávěný příběh. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Nebylo to moc zábavné,jelikož v celku jsem tento krátký snímek nikdy,ale nikdy neviděl-vždy jen po částech. Líbila se mi Zloba,jenž byla opravdu kvalitní zápornou postavou. Líbily se mi tři dobré sudičky. A především se mi líbila animace,jenž byla opravdu okouzlující,zajímavá,plynulá,pohyblivá... Ale sám za sebe mohu řící,že jsem viděl i lepší animované filmy. A na Růženku už se(snad) nikdy,ale nikdy nepodívám... 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bylo mi krásných sedm let, když jsem se do kina dostal na animovanou verzi příběhu spící krásky a moc dobře si pamatuji, jak jsem se do kouzelného světa na celou dobu potopil. A to až na dno. Byla to totiž jedna z těch důležitých návštěv kina, která mi promítačku pohyblivých obrázků navždy přimkla k srdci. A dodnes se vidím, jak sedím před plátnem, nedýchám při souboji prince s drakem a vedle sedící maminka mi říká "ty snad nakonec budeš na filmy". Trefila se. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zrovna Šípková Růženka se mi líbila z těch „opravdických“ pohádek (Sněhurka, Popelka) suveréně nejvíce. Dějem to není, je to zkrátka klasicky vyprávěná pohádka ala Disney a v tomto směru se nijak od svých kolegyň neliší. Čím vyniká je zpracovnání. Zde poprvé totiž měli kreslíři a animátoři k dispozici širokoúhlý formát a nutno říct, že ho využili na 100%. Zejména kompozice jednotlivých obrazů je zde ještě vytříbeněšjí kromě krásných pozadí se do obrazu vejde i více postav, tedy i více demonstrace umění animátorů. Obzvlášť povedená je postava zlé královny, nebo co je zač, a vůbec celý závěr, testuje samotné možnosti krelsného filmu. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (31)

  • Šípková Ruženka má v scenári len osemnásť riadkov. To je najmenej zo všetkých princezien od Walta Disneyho. (metal.storm)
  • Poslední ručně překreslovaný a vybarvovaný animovaný film studia Disney. Na následujícím filmu 101 dalmatinů už byla použita nová technologie XEROX, která překopírovala hotový snímek na celuliod. Ubylo tak množství práce, kdy se každé okénko ještě kompletně ručně muselo překreslit na filmový pás. (Němi)
  • Scéna, v ktorej sa Ruženka pichne do prstu, mala vyzerať úplne inak. Princezná nebola zhypnotizovaná kúzlom, ale prišla na volanie Maleficent prezlečenej za starú ženu, ktorá Ruženku donútila dotknúť sa vretena, ktoré malo byť kúzelné a splniť jej želanie. Walt Disney ale túto verziu nakoniec zatrhol, pretože tento scenár až príliš pripomínal Snehulienku. (matthew.17)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama