Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Galaxy Quest doprovázely při uvedení do kin celkem průměrné recenze a mírně nadprůměrné ohlasy mainstreamového publika. Nicméně menšina diváků, kteří se řadili mezi fanoušky sci-fi, řičela blahem a vynášela tenhle snímek do nebe. Galaxy Quest si totiž utahuje ani ne tak ze sci-fi jako žánru, jako spíš z jeho zapálených fanoušků. Scifistický fandom je svět sám pro sebe, dělí se na řadu skupin a daleko nejvýraznější je fandom kolem televizního Star Treku - a právě z něj si Galaxy Quest dělá legraci. Tvůrci filmu jen lacině nevykrádají určité scény a hlášky ze seriálu, ale vzali to pěkně od podlahy - parodují samotné základy žánru. Na druhé straně seriál točili tvůrci, kteří mají Star Trek a sci-fi rádi, a tak je jejich humor laskavý. Od komediálního průměru tenhle film odlišuje svižný tah na branku, kvalita scénáře, triků i režie a především velmi slušné herecké obsazení. Sigourney Weaver paroduje vlastně sama sebe, Alan Rickman a Tim Allen se přímo vyžívají v rolích hereckých ztroskotanců, kteří příštipkaří po autogramiádách a reklamních akcích všeho druhu. Tenhle film není dokonalý, ale jako fanoušek žánru trošku filmu přidám. Celkový dojem: 85 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Co říct, než že skloubit ve scénáři (David Howard) tak dokonale humornou i vážnou složku tak, aby se bavili jak příznivci Star Treku, tak jeho odpůrci, by si samo o sobě zasloužilo pořádné ocenění. Navíc je ze všech zúčastněných znát, s jakou chutí hrají (zejména při Grabtharovu kladivu znechucený Alan Rickman), výborná je triková stránka, scénář a humor nepostrádá značnou míru inteligence. Takže rekonfigurujte solární matrici paralelně k endotermickému pulsnímu pohonu a hurá do toho. "There's a red...... thingy moving towards the green.... thingy." "What?" "There's a red thingy moving towards the green thingy. I think we're the green thingy." ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Případná, leč vlídná, >lehce< parodická taškařice na duchaplné (a nepochybně i ty jiné ;-) sci-fi-fan-tas-magorie :-D) ...Navíc komedie opravdu mimořádně zábavná a inteligentní. - - - P.S. Bohužel na v Česku vydaném dvd pouze s českým dabingem bez titulků. Další laps vydavatele a bůh suď, proč to ti diletanti dělají... :-( ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Vtipný, inteligentní a hlavně trefný šťouchanec do žeber kultovních televizních sci-fáren a lá Star Trek a tehdy ještě neexistující Hvězdné brány. I vzhledem k časovému odstupu dost ojedinělý počin, jehož triky zaujmou i dnes a scénář netrpí na úkor komediálního ladění, právě naopak - svižně odsýpá a mistrně se vyhýbá trapnosti. Proč se takových filmů sakra netočí víc??? ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - já chápu, že je to komedie, ale kdyby se ti mimozemšťani chovali takhle, nechal bych je vyhubit, protože někoho kdo by byl takhle blbej a tak příšerně mi lezl na nervy jsem už dlouho neviděl:))) Všechno mezi tím skoro nemá chybu, obzvlášť podle seriálu Galaxy Quest prostoduchá Sigourney Weaver (nechápu kde vzala ty vycpávky do podprsenky, ale obvod hrudníku mě na téhle skvělé herečce nikdy nezajímal;)) a totálně znechucený Alan Rickman (btw ta hláška je "Při kladivu Grabtharově!";)) A jakožto fanoušek Star Treku jsem místy opravdu dostával záchvaty smíchu, protože "questies" opravdu nemají do některých maniakálních trekkies daleko:) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Snímek byl nominován na celkem 14 (většinou méně významných či ryze žánrových) filmových ocenění, rovnou polovinu z těchto nominací přetavil v jejich zisk. Patrně nejzajímavější z nich je Saturn Award, ocenění americké filmové akademie sci-fi, hororu a fantasy filmů, kde si připsal Tim Allen ocenění v kategorii Herec v hlavní roli. (curfew77)
  • Na konci filmu hlasatel uvídá diváky se slovy "Galaxy Quest je zpět po 18 letech". Seriál Star Trek byl zrušen v roce 1969 a Star Trek: Nová generace měl premiéru po 18 letech, v roce 1987. (HellFire)
  • Alan Rickman má po celou dobu filmu na hlavě masku Doktora Lazaruse, a to dokonce i ve scéně, kdy je u sebe doma a hovoří po telefonu s Gwen. Tvůrci to zdůvodnili tím, že se jeho postava krátce před hovorem vrátila ze setkání s fanoušky a nestihla si tudíž masku ještě sundat. (curfew77)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama