Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvážná posádka lodi NSEA ochránce - velitel Peter Quincy Taggart (Tim Allen), poručík Tawny Madison (Sigourney Weaver) a Dr. Lazarus (Alan Rickman) - vyráží na čtyřletou napínavou a často nebezpečnou misi do vesmíru... a pak je natáčení jejich seriálu zrušeno! Nyní, o dvacet let později mimozemšťani bránící se útoku omylem považují vysílání Galaxy Questu za "historické dokumenty" a teleportují posádku bývalých herců, aby zachránili vesmír. Ti, aniž by měli scénář, režiséra a nebo ponětí, co si počít, musí podat výkony svých životů. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nemusíte mít doma vlastnoručně postavený model lodi Enterprise, aby vám došlo, z čeho si tvůrci s takovou chutí a zápalem pro věc utahují. Masivní fanouškovské akce plné týpků v prapodivných kostýmech, dramatická hudba předcházející vyřčení věty typu „musíme aktivovat Omegu 13“, strohý design vesmírného korábu atd., atd. Galaxy Quest není pouze velice zdařilou parodií/poctou, má také docela obstojné triky a konzistentní příběh, v němž fungují i vážnější momenty. Z hereckého obsazení nejvíc potěšil Alan Rickman – teprve se znalostí tohoto filmu pochopíte, proč nemohl maniodepresivního robota Marvina ze Stopařova průvodce galaxií namluvit nikdo jiný. 80% Zajímavé komentáře: Oskar, genetique, gudaulin ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Moc jsem toho o doposud této americké sci-fi komedii nevěděl,ale námět vypadal velmi zajímavě.Galaxy Quest je určitě skvělá podívaná.Sice s lacinými triky,ale o to lepšími hereckými výkony.Herecké obsazení je zde opravdu velmi dobré,hlavně Tim Allen a Sam Rockwell zde zahráli fantasticky.Nesmím opomenout ani skvělého Enrica Colantoniho.Film není tak známý,ale kdo má šanci ho vidět,tak by ji určitě neměl promarnit.Mně se film líbil.Je vidět,že k dobré komedii nemusíte mít zas takový rozpočet,ale stačí neobvyklý nápad a dobré hlášky.Hodnocení:80% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

O této komedii si myslím, že je naprosto dokonalá. Galaxy Quest jsem viděl už mnohokrát a doufám, že ho ještě mnohokrát uvidím. V geniální parodii Star Treku mě nejvíc bavil Alan Rickman, Sigourney Weaver a Thermiané v čele s nedostižným Mathesarem. Ve filmu se objevuje velké množství vtipných scén a zaznívá spousta hlášek, takže není žádný čas na nudu, člověk se musí bavit, i kdyby nechtěl. Například Gwenin záchvat u scény s drtiči je přímo epický a přesně vystihuje mé pocity,když na něco podobného narazím v nějaké hře. Perfektní! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najväčším problémom filmu, je jeho predpojatá americká striedmosť a komickosť, ktorá dobrý nápad pochováva v oblasti efektnej rodinnej zábavky. Na jednu stranu musím ale podotknúť, že film nenudí a je plný fantastických odkazov a perličiek, ktoré vyznávači sci-fi jednoducho budú zbožňovať, priznám sa aj ja som sa trocha na to namotal:). Lenže akýkoľvek úspech partičky z galaxy questu, je oslavovaný všetkými aj keď sa navzájom moc nemusia, aspoň to nám ukazuje začiatok a kde nastal ten zlom? to sa mi nepodarilo zistiť. Občas scény pôsobia až príliš televízne, takže film len pláva po pomyselnej atmosférickej hladine a hlbšie zasadenie do sveta sa jednoducho nemôže konať. Je to totiž až príliš rutinné, čo je troška zarážajúce keď si zoberieme do úvahy, koľko kvalitných hercov sa tu zišlo - Allen, Rickman, Shalbouh a Rockwell, boli jednoducho úchvatný. Plus pridáme chytľavú melódiu, ktorá mi ešte teraz hraje v hlave a skvelé masky od geniálneho Stana Winstona. Film mal všetky atributy stať sa niečim viac, než americkou zábavkou pre americkú mládež. Bohužiaľ nestalo sa tak. Či už vinou režiséra, alebo scénaristu, to vôbec nie je dôležité. Dôležité je, že účel film splní. Je zábavný a slovo nuda nepozná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na moment, kdy jsem si Galaxy Quest v naší půjčovně vypůjčil na VHSce. Tenkrát jsem nevěděl nic, snad jenom to, že Tim Allen je Kutil Tim. Nečekal jsem ale tak úžasnou a chytrou parodii, kterou jsem následně dostal. A nejlepší na tom všem je, že jsem se jí smál tenkrát, když mi bylo dvanáct let a směju se jí i dnes, kdy mi je víc jak jednou tolik. Podle mě i tak se dá rozeznat dobrá komedie od té špatné. A Galaxy Quest je jedna z mála těch dobrých, které si umí udělat legraci ze sci-fi. Tady hlavně ze Star Treku. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (21)

  • Zvuk otevírajících se dveří na lodi jste mohli slyšet v legendární videohře Doom. (HellFire)
  • Design lodi NTE je založen na vzhledu odznaků ze seriálu Star Trek. (HellFire)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama