Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Knor 

všechny recenze uživatele

Takových možností a brutálně nevyužito. Celej film s přehledem táhne Sigourney Ripleyová, na ní to celý stojí, škoda že tvůrci nebyli odvážnější, mohl to bejt nářez. Nejlepší momenty filmu jsou asi úplně první a poslední scény, pár zajímavejch momentů by se sice našlo, ale je to jen takový šolíchání. A i přes dokonalou Sigourney, která si roli očividně užívala, to byla víceméně nuda. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Docela brutální začátek. CITÁT - Musíš zachránit dítě........... Ten zpěv se mi k Sigurney Weaver vůbec nehodil, ale co se dá dělat. Přijela, milá, krásná a provdala se. A pak to začalo. Láska (k čemukoliv) je mocná čarodějka. CITÁT - Prolil jsi špatnou a jedovatou krev nepřítele.......... Sedm trpaslíků je pojato hodně přerostle, což je velice zajímavé, zrcadlo je velmi ponuré, příběh je dost krvavý, hudba je hodně podmanivá a skvělá je i triková podstata filmu. Má to nějaké ty malé nedostatky, ale jinak pohoda. Z pohádky o Sněhurce je tu ukázána ta tvrdá a krutá podstata. CITÁT - Začalo sněžit........ ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento inak celkom zaujímavý nápad trochu zničil samotný názov, ktorý vyvolával príliš veľké očakávania. Pretože ak niekto čakal príbeh hrôzy a horor v pravom zmysle slova, zostal nakoniec až na pár záberov sklamaný. Mne osobne sa však toto spracovanie celkom páčilo a hlavne herecký výkon Sigourney Weaver bol ohromujúci a vlastne bola hlavným ťahúňom celého filmu. Zámena trpaslíkov za špinavých zlatokopov bola pre mňa príjemné prekvapenia veľmi som to uvítala. Ak teda máte radi klasické rozprávky a máte záujem vidieť ich v trochu inej verzie, tento film je to pravé. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejstrašidelnější scénou byl bezesporu úvodní porod, jinak se o horor rozhodně nejedná. Sigourney se role zlé královny zhostila dobře, na démonickou Charlize Theron v novější verzi ale nemá. Ostatní herci neměli čím zaujmout, snad jenom pan Táborský ;). Solidní pokus o inovaci jedné z nejznámějších pohádek. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Nápad to je skvělý, ony totiž všechny pohádky, dnes zkreslené Disneyem, byly původně patřičně morbidní. A když se film může navíc pochlubit takovými výkony, jaké předvádí Signourey Weaver, její bratr a nevlastní dcera, určitě má něco do sebe. Atmosféra v průběhu stopáže houstne a závěr bych v žádné pohádce nečekala. Místy je ale snímek opravdu jen pro otrlé, z některých masek se mi až zvedal žaludek. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu trhá malá Lilliana u hrobu své matky ze stromu jablko. Možnost, že by na daném stromu vyrostlo jablko není příliš vysoká, protože ten strom je dub. (Jezinka.Jezinka)
  • Keď macocha (Sigourney Weaver) vystupuje z koča má nechty upravené francúzskou manikúrou. O chvíľu neskôr v izbe už len priehľadným lakom. (ti88na)
  • Film se natáčel také v České republice na gotickém hradě Pernštejn. Stojí ve východním okraji Českomoravské vrchoviny u osady Pernštejn, části městysu Nedvědice. (Tryskomyš)

Reklama

Reklama