Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

John8 

všechny recenze uživatele

Když mi kamarád doporučoval tento seriál, říkal, že je to skvělý seriál plný fantastických soubojů a opravdu dobrých vtipů. Nejsem zrovna ve věku, ve kterém sledování animovaných seriálů není zrovna obvyklé. Ovšem shlednutí prvních 20 dílů jsem musel jen souhlasit. Kromě opravdu skvělých bitek a (čemuž jsem opravdu opravdu až do doby než jsem je viděl nevěřil) VTIPNÝCH vtipů, tento seriál nabízí i skvěle propracované charaktery postav a strhující příběh. Dále jsem ocenil absenci vyloženě pitomých postav (viz. Rakeťáci) i když to tak ze začátku vypadá, tak se v průběhu seriálu i z toho nejubožeji vyhlížejícího charakteru, vyklube propracovaný člen společenství, a nejednou s ním budete soucítit, nebo vám nad ním i ukápne slza. Není jediná postava, ať kladná či záporná, kterou by jste si neoblíbily. Źávěrem bych chtěl říct že český dabing velmi zhoršuje kvalitu seríálu minimálně o... no možná až na odpad, protože je opravdu úděsný. A chtěl bych tedy vzkázat všem "odpadářům" ať mu dají ještě jednu šanci. Je k dispozici a Japonsky dabovaná verze s českými titulky a zpět k hodnocení, právě tuto verzi já hodnotím plným počtem. ()

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

S rukou na srdci se vám můžu zaručit, že jsem neviděl lepší anime než je Naruto. No dobře nejsem nějaký extra nadšenec do japonských anime, ale tento mě pohltil hned při prvním dílu. Seriálu nechybí nic! Propracovaný příběh, hodně vtipných scén dokonalé openingy, endingy a celkoví soundtrack! Co nato říci Naruto mě jako seriál zaujal hlavně díky vtipným postavám typu: Maito Gai, Kakashi, Rock Lee a samozřejmě Naruta. V porovnání s Naruto Shippuuden mi přišel ten první Naruto jako o fous lepší. Shippuuden je až moc krvelačný, ale stejně mám rád oboje!!! 9/10 ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Vzbuďte mě ve tři ráno a z fleku fám vyjmenuju dvacet postav z tohoto anime. A v perfektních "charakterech", ale samozřejmě i v nesmírně chytlavém příběhu, spočívá kouzlo tohoto seriálu, ze kterého rozhodně nestačí vidět první díl, aby si člověk udělal obrázek. Prvních asi 130 dílů je asi opravdu to vůbec nejlepší a nejnapínavější, co může "shonen" anime nabídnout. Následující fillery do hodnocení nezahrnuju. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ještě ne tak vyspělé, propracované, v dramatických rovinách vyčerpávající, hudebně dokonalé a v mnoha dalších ohledech přitažlivé jako jeho novější bratříček Shippuden, nicméně stále stejně neodolatelné po stránce postav, jejich motivací a charakterů, detailně zpracovaných osudů a pomalu se odhalujících temných tajemství.. Jako rozdání karet více než funkční, nejvíce mi tady vadila právě ta nevyvinutá, podle mně se nehodící a atmosféru ničící hudba (čest výjimkám) a dětinskost.. A pak tu jsou i další problémy, které ale přetrvali i dále, takže o těch se možná vyjádřím v dalším komentu. Nicméně, nikdy bych neřekl, že mně tohle široce rozšířené hype vtáhne taky. Dlouhou dobu mi to lezlo na nervy. No, stačilo zkusit a chvíli vydržet a byl jsem v tom.. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Kredit Naruta klesá iba za jeho fillery. Ak by sme nebrali fillery do úvahy tak by naruto bol jeden s top anime lebo úroveň príbehu a gradácie je na skvelej úrovni. Ak nás Naruto začne baviť potom nie je vylúčené, že sa občas rozplačeme. A hudba prvej série je priam excelentná (postavy majú svoju vlastnú hudbu). Niektoré diely sú vtipné, iné sú bojové a ďalšie sú smutné a tak to má u správneho anime byť. Najobľúbenejšia ženská hrdinka : Hinata Hyuuga. Najobľúbenejší mužský hrdina : Minato Namikaze. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Z jistého úhlu lze na Leeho účesu spatřit nápis Ninja. (Natami)
  • Během souboje Sakura vzpomíná na setkání s Ino, kde jí řekne, že byla přiřazena do týmu se Sasukem. Ino reaguje jakoby to byla pro ní novinka, ačkoliv v anime je přítomná během rozřazování do týmů. (Kubaaa97)
  • Když Itachi použije na Kakashiho Tsukuyomi, můžeme si všimnout, že jeho Sharingan se nezmění, jak jsme zvyklí z pozdějších dílů. Je to proto, že Masashi Kishimoto v té době ještě neměl navrženou podobu Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno