Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Kromě fillerů, které jsem záměrně vynechal, takže o nich moc nevím, je Naruto vynikající anime se skvěle propracovanými postavami, příběhem i souboji. Odpadové by se měli stydět. Buď nedali Narutovi šanci je zaujmout nebo viděli verzi na Jetixu, o které jsem slyšel jen samou "chválu". Tak nebo tak, Naruto si tahle malé hodnocení rozhodně nezaslouží. Je tam tolik věcí, které se dají ocenit, že není možné, aby to někoho, kdo viděl víc jak jeden díl, nutkalo dávat odpad. Jde se na Shippuden... :) ()

J-kob 

všechny recenze uživatele

Můj první anime seriál a hned taková bomba! Po dvaceti dílech jsem měl jasno, Naruto se trefil přímo do mého vkusu. Shlédnul jsem jej za pár dní a ze mě se stal člověk, který se chtěl dozvědět o žánru anime co nejvíce. Velmi jsem si také oblíbil skvělý soundtrack. Moje nejoblíbenější skladby jsou Wind od Akeboshi, Haruka katana a Sadness and Sorrow. Hodnocení 9/10. (Do hodnocení nezapočítávám příšerné fillery, které jsou až po přibližně 135. díle a dají se proto bez problému vynechat) Uznávám, že je to ode mě nadhodnocená známka, ale Naruto byl první tak mu trochu přidám:) ()

Reklama

EstéCaňa 

všechny recenze uživatele

S rukou na srdci se vám můžu zaručit, že jsem neviděl lepší anime než je Naruto. No dobře nejsem nějaký extra nadšenec do japonských anime, ale tento mě pohltil hned při prvním dílu. Seriálu nechybí nic! Propracovaný příběh, hodně vtipných scén dokonalé openingy, endingy a celkoví soundtrack! Co nato říci Naruto mě jako seriál zaujal hlavně díky vtipným postavám typu: Maito Gai, Kakashi, Rock Lee a samozřejmě Naruta. V porovnání s Naruto Shippuuden mi přišel ten první Naruto jako o fous lepší. Shippuuden je až moc krvelačný, ale stejně mám rád oboje!!! 9/10 ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh o nejhorším z nejhorších, který je nejhorší i po 300 dílech právě začíná. Ze začátku si to ale neuvědomíte a koukáte na to dál... Není to přece žádné podřadné anime, když na to kouká tolik lidí a chválí si to. Ale až si to uvědomíte a dostanete se do stavu, kdy to začne být stereotypní, pak vám teprve dojde, kolik jste kvůli takové blbosti ztratili drahocenného času. Píšu o tom, jako by to byl odpad, i když jsou některé díly opravdu skvělé. Takže budˇsi vyberete modrou pilulku a vůbec na to nezačnete koukat, nebo červenou a po pár měsících ztraceného času uvidíte, co to s vámi udělá :). ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Chytlavá věc tenhle blonďák s kočičími vousy.. Soundtrack je tady obzvlášť vydařený, není prvoplánový a v různých situacích pomáhá navodit atmosféru. Nejraději mám určitě Orochimaru theme, zlověstný až beznadějný varhanní nástup se sakrálním tématem je opravdu děsivý. Obecně se tvůrcům daří budit emoce vhodnou kombinací hudby a emotivními monology postav, které ve výsledku nepůsobí směšně. O atmosféru se starají taky zajímavě volené pohledy, např. když je schválně pokřivena perspektiva, efekt rybí oko. Na scéně se objeví záporák s předimenzovanou hlavou, divák je okamžitě deptán skličující pocitem. Příběh pozornost udrží, pořád se něco děje ikdyž jde o vedlejší 'mise', co skrývá Kakashi pod maskou atd... Jediná věc co mi vadí jsou zbytečně protáhované souboje, dlouhé minuty vyplněné flashbacky a neustále se opakujícími hláškami. Například souboj Orochimaru se Sarutobim, kde v patové situaci, kde se nikdo ani nehne, vydrželi snad šest dílů. Vím bude to horší ale klady tohle čekání spolehlivě vyváží. Navíc, kam se to hrabe na statičnost takového Shigurui. Mí oblíbenci: Jiraiya, Neji, Temari. (cca 162 Bílý Noroimusha) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Gaara má na čele znak 愛, čo znamená láska. (Johanides)
  • Když Itachi použije na Kakashiho Tsukuyomi, můžeme si všimnout, že jeho Sharingan se nezmění, jak jsme zvyklí z pozdějších dílů. Je to proto, že Masashi Kishimoto v té době ještě neměl navrženou podobu Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)
  • Jedná se o první „filler“ neboli epizodu, která přímo nesouvisí s dějem seriálu, ale je to jen doplňková epizoda. (LUKICKK)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama