Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelný, nudný a chaotický blábol. Příběh je rozbředlý do řady špatných a ještě horších scének, které ani po slepení nedávají dohromady celistvý děj a tak divák neustále tápe, co se to zrovna děje, proč tahla postava jedná jak jedná apd. Pokud někdo už po tomhle filmu označoval Bekmambetova za vizionáře, tak musí být blázen - copak je nevzhledné barevné ladění obrazu a nebezpečně časté zrychlování/zpomalování obrazu nějaké vizionářství? Ani ty Fincherovovské průlety domovním zvonkem či zapalováním auta mě nezaujaly...A to - poněvadž se považuji za nočního tvora - jsem čekal jeden z filmů mého života :-) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jako videoklip skvělé, ale kromě opravdu dobře udělaného úvodního souboje s upírem a animované sekvence o prokleté dívce je to proti knížce ořezané a trochu zmatečně vyprávěné (i když mi orientace v ději problém nedělala). Ale oproti deňákům, které považuji za nejlepší část knižní série a naopak za vyloženě slabý film, je to docela slušné. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Nadherne natocena zalezitost plna vybornych napadu. Kamera a triky se v pohode vyrovnaji americkym megaprodukcim a herci jsou prijemne civilni. Samotna idea Nocni hlidky je skvela, bohuzel film je opravdu dost zmateny a velke mnozstvi detailu nechava divakovi k domysleni. S klidem by mu slusela dvojnasobna delka, nebo vypusteni linie s prokletou zenou. Prvni dil trilogie dava tusit, ze z Ruska prichazi neco opravdu velkeho. Tesim se na dalsi dily. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nudná, nesoudržná hovadina o tom, kterak východní režisér vyplítval největší rozpočet v dějinách Ruska ve filmu, který většinu času nedává smysl a jen si hraje na další fantaskní velkofilm. Jenže k tomu je kromě peněz potřeba talent a ten Bekmambetovovi zkrátka a dobře chybí. Místo toho nastupuje změť nicneříkajících a nudou ubíjejících obrázků, kterou doprovází rádoby drsná muzika a já si po téměř dvou hodinách připadal jako úplný blbec. Jestli je tohle kult, tak v tom případě můžeme uctívat úplně všechno, co se vyrojí ze zchudlých států a nevypadá to levně. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Oproti knize strašně nevyrovnaé, zmatené a zjednodušené ne vždy ku prospěchu věci. Líbí se mi civilní herecké typy v hlavních rolích, dobře udělané komorní scény (fajn dialogy, sem tam vtípek), atmosféra temné Moskvy... O dost horší je to s vizuální stránkou, která se odehrává v duchu "dej Rusovi peníze, borščem se ti odmění". Příšerná hatlamanina hypermoderních efektů a kamerových triků pajcnutá s nesmyslnými zrychlovačkami vyznívá mnohy až (tragi)komicky a naprosto zabíjí atmosféru. Nechtěně to působí dost amatérsky a béčkově. Akční sekvence, které měly být vizuálním vrcholem, jsou tím pádem tuhé, studené, bez chuti a bez zápachu. Příběh naprosto postrádá gradaci a nějakou stavbu, vše se děje v podivně chaotickém spěchu, u ničeho se kamera nezastaví tak dlouho, aby si divák vytvořil přehled. Přesto je pár scén pěkně trefených, herecké podání uspokojivé (líbily se mi všechny ústřední postavy), hudba je ucházející a ta ruská touha být zápaďácky cool má něco do sebe. Váhám mezi dvoj a tříhvězdím, z úcty k předloze zaokrouhluju výš. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Žluté nákladní auta, kterými jezdí Noční hlídka, jsou ZiL 130. (Maulincio)
  • Anton Goroděckij (Konstantin Khabenskiy) je ve filmu vykreslen jako upír, pije krev a má upíří zuby. V knize je pouze mágem nižší kategorie. (Idoviren)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama