Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové je jedna ohromná zábava! Já tu oplácanou holku v tomhle díle budu vždycky milovat, litovat, budu jí přát štěstí a vždycky si jí ráda znovu pustím. Rvačka dvou intelektuálních břídilů o Bridget byla k popukání a myslím, že patří k tomu nejlepšímu, co britská romantická komediální scéna kdy divákovi nabídla. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kdo občas přivře jedno až dvě oči, bude se bavit náramně. Má talent na trapasy, kouří, chlastá, nevaří, nesnáší svou práci, manžel žádný, svěřuje se deníku, nad štíhlou linií si uchechtává. A přitahuje egoistická hovádka. Postavy, které ji obklopují, nejsou černobílé. Aby také byly, když se na nich podílel britský král romantické komedie Richard Curtis. Při každé příležitosti povzbuzující Bridget chutná i po letech. Sebeironická blondýnka komentuje svůj život nesmírně poutavě a trefně, má to atmosféru, není to jen sled několika deníkových stran, ale slušně poskládané a vypointované povídání o hledání toho pravého. Mnohokrát na nás tvůrci mrknou, mnohokrát nám předhazují, že k (mnohdy grotesknímu) výsledku musíme přistupovat s nadhledem. Přesto jsou trable téhle třicátnice autentické a uvěřitelné. Renée Zellweger pečlivě nacvičila britský přízvuk, dokonale zvládla všechny (zranitelné, neohrabané, zoufalé, oslavující) polohy své postavy a ta nominace na Oscara rozhodně není přešlapem. Ba naopak. Její dva pánové rovněž oba palce nahoru, Firthův záměrně upjatý suchar je kouzelný, Grantův Don Juan zase zatraceně šťavnatý. Dojemné, milé, trefné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz clovek chce kouknout na romantickou komedii, tak je fakt asi nejlepsi vybrat si nakou anglickou a tohle neni vyjimkou. Navic obsazeni Zellweger bylo vylozene stesti, ta je naprosto dokonala, i kdyz dela samy prusery, cloveku je zkratka sympaticka, misto aby ji chtel zastrelit. A co se tyce Granta, tak tomuhle tyhle role dou a tady nastesti nehraje moc velkyho slusnaka, coz jsou taky body k dobru. Dal jeste musim pochvalit prijemnou hudbu. Problem je, ze zhruba po 50 minutach narvanejch perfektnima forama film sklouzne krapet vic do romantickyho zanru a vtipu ubyde. Kdyby se to nestalo, tak uvazuju o maximalnim hodnoceni, ale takle jen za 4*. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Renée Zellweger (Bridget Jones) mluvila britským přízvukem i v době mezi natáčením. Svým přirozeným hlasem i přízvukem promluvila poprvé až na závěrečném večírku po natáčení. Hugh Grant (Daniel Cleaver) ho popsal jako "divné zvuky". (don corleone)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 71,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 334,2 milionu (z toho v přepočtu 112,6 mil. ve Velké Británii). (NIRO)
  • Bridget (Renée Zellweger) používá na svém Apple Mac počítači MSN Explorer, který byl ale vydán pro Apple až v roce 2002. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama