Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

mm13 

všechny recenze uživatele

No konečne! Nie len vynikajúca premisa a potom už iba slušné, ale nedotiahnuté dielčie nápady, vo výsledku chabá mozaika samostatných epizód, koláž najpodivnejších postavičiek. Kdeže... poctivý, plnohodnotný film; príbeh, pointa, krása - radosť pozerať! Nič tomu nechýba. Arie Posin - neprestávaj, prosím, tvoju odvahu a inteligenciu, ničím nezaťaženú radosť a všetko to ostatné práve dnešný film potrebuje ako už dlho nie! [90%] ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Chumscrubber na jedné straně působí hodně autenticky, opravdově, občas ale hodně zatahá za oči svou nadsazeností. Nemám nic proti autentické, realistické analýze společnosti a miluju nadsázku a extrémní kritiku, jenže tenhle film se celou dobu potácí někde mezi tím, což mě osobně trochu rušilo. Ale to je jen malá muška na skvěle vypadajícím a voňavém "casserole". Chutě do toho! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Strašně divnej film. Na jednu stranu je to neskrývaná a hodně povedená satira na americkou konzumní střední vrstvu (konzumnost, materialismus, závislost na antidepresivech atp.), ale na druhou stranu je ten film až moc divnej, abych ho mohl brát opravdu vážně. Nejsem si zcela jist, jestli si jen film pohrává s divákem a nebo se tam skrývá mnohem víc, než jsem byl po prvním zhlédnutí schopen pochopit. Na první pohled jsou všechny postavy naprosto pošahané, na ten druhý v nich ale člověk vidí reálné současné archetypy, v tomto případě však notně zveličené a vedené do absurdna. O to přesně asi i ve filmu jde. A závěr? Ten snad pochopím při příští projekci. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Podivné předměstí obývané ještě podivnějšími lidmi, kteří jsou navíc naprosto lhostejní ke všemu, co se kolem nich děje. Městečko, kde mládež nemusí dospělým lhát, protože ti jsou tak zahledění sami do sebe, že nic a nikoho nevnímají. Jsou i tak ohleduplní, že ani nekontrolují a tím pádem ani nepostrádají vlastní děti. A tady žije Dean a žil i jeho jediný kamarád. „Troy dodával dobrou náladu pilulkami všem dětem. Ano, takhle bylo štěstí rozprostřeno všude kolem. Život už nemohl být báječnější.“ …. Než se Troy oběsil. Absurdita dnešního světa podpořená značnou dávkou cynismu a k tomu skvělá herecká sestava. Rozhodně pozoruhodná kombinace. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ne že by se mi to líbilo, ale docela se mi to líbilo. Hloupě jsem se nechala oblbnout tím, že jsem si před sledováním přečetla v oficiálním textu distributora slůvka "černá komedie" a potom jsem chtě nechtě pořád podvědomě čekala, kdy se začnu smát. Ta chvíle tedy nepřišla, ale zato jsem se solidně ponořila do myšlenek, zhruba tak, jako Ralph Fiennes s božským výrazem vstoupil do bazénu a voda ho vzala. Týnejdři mě ve výsledku až tolik nezajímali, ale strašně moc mě zaujala plejáda dospělých s drobnokresbou svých mikroosudů. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)
  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno