Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaná černošská fotografka Theresa Jonesová se rozhodne zavolat z New Yorku rodičům. Ti žijí na předměstí New Jersey, právě chystají stříbrnou svatbu a od dcery se dozvědí, že jim hodlá představit snoubence Simona Greena. Když se do telefonu rozplývá, jak je hodný, šikovný a úspěšný burzovní makléř, zapomene zmínit podstatnou maličkost, že Simon je běloch. Což je v okamžiku, kdy se objeví na prahu, pro rodiče skutečný šok. Situaci nevylepší ani to, že když je nervózní, stává se nemotorným. Zatímco chápavá matka Marylin je sice překvapená, ale tolerantní, otec Percy je překvapen a zděšen. Podle dceřina chvalozpěvu očekával někoho podobného Denzelu Washingtonovi a místo toho má před sebou nepovedenou parodii Jima Carreyho. A protože chtěl vždycky pro dceru to nejlepší, rozhodne se Simona důkladně prověřit. Mladíka tak čeká opravdu ostrý víkend, během něhož Percy například zjistí, že právě přišel o práci, což se snaží před Theresou utajit, dokud víkendová sláva neskončí. Situace se ještě přiostří, když Percy chytí budoucího zetě v kompromitující situaci, zahrnující Theresu, postel a sexy spodní prádlo na těle, pro které nebylo určeno. Otec se rozhodne čest své dcery bránit a udělat vše proto, aby Simona znechutil a z rodiny vyštval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela ohraný téma - připomíný mi to FOTR JE LOTR a tohle je mnohem slabší. Některé scény mi přišly opravdu nereálný... Navíc Ashton Kutcher - kromě Osudového doteku - kde podal svůj výkon skvěle, tak tady akorát ukazuje, že neumí hrát a působí hrozně dětinsky a stále stejně. Otec je přehnaně přísný a jeho chování mi fakt vadilo. Hlavně nějak nechápu tu základní pointu a proč to vůbec zfilmovali, protože nakonec je to jen úplně zbytečný film, který ani není komedií, natož rodinnou. Toť můj verdikt. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co může být horšího, než když čekáte na zápraží Denzela Washingtona a on tam stojí albín, aneb fotr je černý lotr.. Nikterak zásadní komedie, v níž si dva lvi značkují teritoria, aby nakonec zjistili, že jsou v područí lvic, nicméně je tam přidaná hodnota, kvůli které to stojí za to vidět. Zatímco dřevnatý Ashton s hereckým rejstříkem ochrnutého gibona by už mohl ze zlatých malin zavařovat, Bernie Mac v roli starostlivého papá válí. Je tristní, že když se najde černošský komik, který kvalitou pronášeného slova dokáže pokořit kvantitu žvanění, tak umře.. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Seznámení s budoucím tchánem je stresující samo o sobě, jenže co když tchán je černoch a vy jste běloch? Pak prostě nezbývá nic jiného, než se řídit starým známým rčením "když nejde o život, tak nejde o nic". Já osobně když jsem vystresovaný na nejvyšší míru, tak mi právě tohle rčení pomáhá, ovšem těžko říct, jestli tohle rčení znal i hlavní hrdina v podání Ashtona Kutchera. Každopádně film je to zajímavý, to musím uznat, bavil jsem se u něj skoro stejně dobře jako u filmu "Fotr je lotr", zkrátka tenhle film mě dokázal zaujmout a to je jen a jen dobře, nicméně po určité době, kdy film jede pořád po stejných kolejích a nepřichází žádné vybočení, tak má pozornost začala trochu upadat. Zkrátka jsem měl pocit, že film neumí a nedokáže udržet mou pozornost, a to mě docela mrzelo, protože to byl zajímavý a vtipný film, jen prostě možná až příliš jednotvárný. Nicméně celkově jsem s výsledkem i docela spokojený, po herecké stránce to bylo zvládnuté dobře, po dějové stránce téměř také, ve výsledku film vnímám jako průměrný a proto jsem se rozhodl mu udělit průměrné tři hvězdy. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Byla nebyla jedna černoška, která byla zasnoubená s bělochem. Jednoho dne si ho přivedla domů, že ho teda jako představí rodičům. Neměli ponětí, že jejich holčička chodí s bílým. Černému tátovi se to samozřejmě nelíbilo a chtěl je rozeštvat. Nakonec se díky tátovi pohádali, rozešli, ale to by to nebyla klišoidní komedie, kdyby to neskončilo tak, že se právě díky tátovi opět dali dohromady. Upřímně jsem se nezasmála, nenašla nic, co by nebylo pomalu v každé druhé komedii, ale Kutcher mě baví (a dřív bavil) a ve spojení se Zoe, s černou partnerkou (a vůbec, Ashton je bílej až moc) to je docela fajn podívaná na nudné propršené víkendové odpoledne. A zlý pohled Bernieho taky stojí za to. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fotr je lotr v trochu jiném balení, se slabším obsazením a doufající, že Bernie Mac to celé nějak uhraje sám. Bohužel ani sebekrásnější a sympatičtější Zoe Saldana nedokáže zabránit nudě a hrozně topornému Ashtonu Kutcherovi, který už asi nikdy nezopakuje výkon z Butterfly effectu. Jako velmi jemný komediální náhled do "tradičních" amerických rasových problémů je to fajn, ale na nic víc tahle komedie opravdu nemá. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Ashton Kutcher navrhoval, aby jeho postava byla Židem, což by podle něj ještě vygradovalo problémy, které má s Christianem Percym Jonesem. Nápad byl ovšem zamítnut, protože tvůrci se chtěli zaměřit spíše na problémy mezirasového románku než na problémy víry. (HappySmile)
  • Pracovní název filmu byl "The Dinner Party". (HappySmile)
  • Proč režisér natočil tento film? "Mám nádhernou 12ti letou dceru a jsem si jistý, že jednou přijde domů s nějakým litevským punk-rockovým bubeníkem, a říkal jsem si, že když udělám tenhle film, budu se moct vypořádat se svými problémy, než ten den nastane." (HappySmile)

Související novinky

Eddie Murphy je Norbit

Eddie Murphy je Norbit

14.05.2005

Rawson Marshall Thurber (na obr.), režisér mimoriadne úspešnej športovej komédie Vybíjaná, chce vo svojej pripravovanej snímke NORBIT zhasnutú hviezdu filmovej zábavy Eddieho Murphyho. Má stvárniť… (více)

Reklama

Reklama