Reklama

Reklama

Koyangireul butaghae

  • Jižní Korea 고양이를 부탁해 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Icheon je přístavní město plné průmyslu, taková „větší“ Ostrava, s hustší dopravou a ještě hustším vzduchem. V něm, krom tisíců jiných obyvatel, žije pět mladých dívek, kamarádek ze střední školy. Nejctižádostivější z nich je Hae-ju, která se snaží vyniknout hlavně nad ostatními. Úplným opakem je zamlklá Ji-yeong žijící v přístavním slumu s prarodiči. Třetí je rodinou nepochopená a nepřijímaná rebelka Tae-hee. Pětici doplňují lehce komická dvojčata Ohn-jo a Bi-ryu. Největší radostí všech jsou společná setkání, ale i ta jsou stále vzácnější. Jejich přátelství se ještě více naruší poté, co se Hau-ju odstěhuje do Soulu. Mladický elán a sny dívek se denně střetávají s neutěšenou realitou, za kterou může nejen město ve kterém bylí. Asi by se slušelo zmínit i o kočce. Tak tedy; je malá, černobílá a jmenuje se Čiči. Pěkně švihlý jméno, co? (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

May 

všechny recenze uživatele

Take Care of My Cat je film, ktery se prece jen od (temer) vsech ostatnich korejskych filmu (pominu-li Kim Ki-dukovu tvorbu) lisi jednim velkym, neprehlednutelnym faktem, ze ktereho si od sameho zacatku dela, a musim podotknout ze uspesne, ohromnou prednost. Ukazuje Koreu a korejsky zivot beznych, ne zrovna bohatych lidi z mest tak, jaky skutecne je. V Seoulu je velice vysoka nezamestnanost, coz obycejny clovek nema sanci postrehnout, pokud nezabloudi do zakazanych ctvrti, kde takovy zivot buji. Vsechny filmy, ktere jsem doposud videla, se takovemu tematu vyhybaly. Mozna ze v tom zamer nebyl, ale kdo vi.. Zivotni uroven je v Koree velice vysoka, je skutecne hodne jinde nez ta nase a presto tam vladne i takove podsveti, ktere v mnohych pasazich Take Care zobrazuje, az jednoho zamrazi. Clovek, co zdejsi pomery aspon okrajove zna, musi zasnout, jak se nezavazne na sobe tyhle dva elementy tlucou a zaroven jsou schopny na jednom stejnem kousku pudy v souladu zit, aniz by se jedna strana v zakladu sebe sama vyrazne odlisovala od te druhe. Take Care of My Cat je film o ceste k dospelosti, ktera prameni v obycejne snaze prezit s hlavou aspon trochu vztycenou . ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní snímek o partě kamarádek, které rok po skončení školy poznávají, co je to život. Film plyne občas možná pomaleji, než by bylo záhodno, na druhou stranu to bohatě vynahrazuje zobrazením nepřikrášlené, nestylizované reality (což je v korejských filmech spíš výjimka) a sympatickým obsazením. Take Care of My Cat je malý, ale nesmírně sympatický film o důležitých věcech. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh pätice spolužiačok, ktoré sa po škole ocitli v tvrdej realite dnešného sveta. Nezamestnanosť a chudoba versus luxus a bohatstvo. Dobrá téma, bohužiaľ nedotiahnutá. Sociálny podtón sa vo filme objaví až v poslednej tretine, dovtedy je to väčšinou iba bláznenie dievčat, ktoré sa občas stretnú, pobavia či rozhádajú. Každá má svoje problémy a to je i problém filmu. Päť rovnocenných hlavných postáv režisér akosi nedokázal utiahnuť a často len tak bezvýznamne preskakujem od jednej postave k druhe,j bez nejakého hlbšieho rozboru. A dej? Ten tu v podstate neexistuje. V závere sa k niečomu schyľovalo, ale nakoniec k ničomu závažnému nedošlo. Po záverečných titulkoch mi film prišiel tak nejak o ničom. Bez príbehu, bez pointy...60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe som videl niekolko pomalych filmov, ktore ma absolutne nebavili az som si pomyslel, ze ma uz tento typ filmov nebavi. Tymto filmom som si potvrdil, ze problem nebol v sposobe akym boli natocene, ale v pribehoch ktore by ma nezaujali aj keby boli natocene akokolvek dynamicky. Temto tohto filmu je fakt pomale a pokial vas nezaujmu postavy, tak to rovno vypnite. Mna si ziskali od zaciatku, dokonale som sa vzil do ich situacie a az do konca som sledoval ich osudy s porozumenim a dojatim. Velkou pridanou hodnotou je snaha vykreslit Koreu civilne bez prikraslenia, takze tentoraz film neposobi ako reklama cestovnej kancelarie ako to bezne v korejskych filmov býva. Na druhej strane sa ani netlaci na pilu a reziser sa nesnazil posobit za kazdu cenu depresivne. Cele to posobi skoro dokumentarne. Pre niekoho urcite aj nudne. Ale ja som spokojny. Jedine co ma mrzi, ze postavy dvojciat nedostali svoju vlastnu podzapletku, ale funguju len ako komedialne ozivenie pribehu. Rad by som sa aj o nich dozvedel nieco viac. 10/10. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Fajn, z první poloviny jsem měl kulový. Nevěděl jsem kdo je kdo, nic se ve filmu nedělo, holky si akorát volaj a smskujou. Nářez. Ve druhé polovině se začínám chytat, dostavuje se i děj, paráda. Film o postupném ztrácení životních iluzí, celkem pěkná reflexe moderní doby. Co se mi líbilo, že kamarádky jsou z různých sociálních vrstev, celkem pěkné srovnání životní úrovně. Taky závěr byl podařenej. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama