Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

*JIN 

všechny recenze uživatele

Daria má svůj 'nemocný svět' a nebojí se ho použít. V konkurenci sarkastických hrdinů typu Bernard z Black Books, Dr House, .. atd. vyčnívá nejen ostrými hranami animace. Tahle ryze konfekčně obléklá slečna je zrdcadlem, v jakém by se mnozí chtěli vzhlížet. A celkově celá její společnost dokresluje tu naší. Znovu a znovu se utvrzujeme v tom, že hloupost bolí a inteligence se nenosí. Hned prvních pár minut co se nám začne zase okysličovat mozek, začneme vnímat, začneme chápat, začínáme dýchat pro Dariu a sjíždět další díly, řady a filmy. Nenechte se znechutit všemi těmi ódami na Dariu a začněte od základů - SEBEVĚDOMÍ (díl 1.) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

I'm too smart and sensitive to live in a world like ours. Ještě v těch patnácti bych pravděpodobně dala plný počet, ale teď už si na Dariu připadám stará (je mi 20:)) ). Jednak je to šíleně nadabované, všichni dabéři mluví naprosto monotónně (jak v originálním tak českém znění) a především se mi nezamlouvá ta jednoduchá, lacině vyhlížející animace. To by se dalo odpustit, kdyby alespoň Daria nebyla tak prvoplánová pozérka povznesená nad všechny ostatní, pokaždé s nějakou ironickou poznámkou v rukávu. Takovéhle "outsidery" mám sice ráda, ale tady to působí až moc vynuceně, prostě rádoby "cool". Ani v těch amerických středních školách nejsou studenti takhle tupí, každopádně se jedná o úsměvnou přeháňku. Mezi všemi ostatními "pohádkami" to určitě vyčnívá a s Dariou se kdekdo ztotožní, ať už z mylného dojmu, že "jsem taky takhle chytrý" anebo jednoduše kvůli sympatiím s loosery - tak to má tedy úspěch zaručený. No,jako oddychovka fajn, jen toho nesmí být moc naráz :-) Každopádně hlášky Dariy nebo ještě lepší Jane jsou někdy opravdu pravdivé a trefné. ()

Reklama

Milky. odpad!

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu tu chválu tady, viděl jsem pár dílů a než aby mě svým inteligentním a sarkastickým humorem nějak nadchl, tak se spíš děl pravý opak. Po pár dílech mi Daria svým neustálým přístupem vyloženě lezla na nervy a velice brzo mi přišlo, že se tam vlastně nic jiného neděje, než se s ní někdo snaží komunikovat a ona ho pálkuje svým sarkasmem. Stereotyp a nuda jak pes. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím viděla jen českou verzi, na které se podílelo odhadem asi 5 dabérů (jestli je namlouvání více postav jednou osobou "uměleckým záměrem" jako třeba ve Futuramě, pak dle mého soudu hrubě nevyšel), i přesto jsem se docela dobře pobavila. Především absolutním nadhledem a nezúčastněností hlavní hrdinky. Na 5* ale Daria nedosáhne, protože občas válčí s načasováním, a tak některé fórky tolik nevyzní... Navzdory tomu se v každém dílu dočkáte solidní dávky ultrasuchých hlášek a kritiky té tuposti, která se nezadržitelně valí i k nám. P.S.: Všimli jste si, kolik jmen se shoduje s postavami z Glee? :-D ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla mladší, tak jsem se s Dariou docela ztotožňovala a naprosto chápala její názory a pocity ze své rodiny a spolužáků. Nedávno jsem se na seriál podívala po asi 8 letech znovu a můj dojem se skoro nezměnil:). Daria je naprosto sarkastický pozorovatel hodnotící archetypální existence okolo sebe s neokázalým vtipem. Já tu holku prostě žeru:). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)
  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)
  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama