Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadná vražda svede dohromady soukromé očko, herečku snažící se prorazit a zloděje předstírajícího, že je herec. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (702)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

You don't get it, do you? This isn't "good cop, bad cop." This is fag and New Yorker. You're in a lot of trouble. Heh, asi v takovémto rytmu se nese celý film. Shane Black poprvé na stoličce režiséra a stále v prvotřídní formě. Ta smršt nápadů, vtipných hlášek a zesměšnování celého Hollywoodu okořeněná o překombinovaný a zamotaný detektivní příběh ze "staré školy" je neuvěřitelná. Dvojice Downey a Kilmer excelují na celé čáře. Jejich vzájemné popichování, jakožto i Perryho neustálé shazování jeho partáka při jakékoliv možné příležitosti, Downeyho New yorská neznalost Kalifornie a možná i jemná zaostalost, jakožto i krásná Monaghan dělají z tohoto filmu velmi chutnou pochoutku, která se jen tak nepřejí. A i když občas děj působil trochu nevyrovnaně a přepínání nálad taky nebylo úplně košer, máme tu určitě nejzajimavější a nejzábavnější noir buddy (já vím, už klišé, ale použiju to) komedii detektivku za posledních pár let. Přepísknutý Downeyho vypravěč a časté opakování toho, že je to vlastně jenom film, dává ehm filmu podivný nadhled. A pocit, že jsem viděl něco chytrého.. Závěr to pak potvrzuje ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Filmaři při natáčení ucucávali naftu a až příliš dodržovali pitný (alko) režim. I s gigantickou dávkou nadsázky je to nesympatický film. Velmi nesympatický. Škoda, ten film by se mi líbil, kdybych si byl cucnout nafty a dodržoval pitný (alko)režim. Prst-ruka z rakve-pes, co sežral prst --> klobouk dolů, Shane Black si musel fetnout pořádně! ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pořádná buddy-movie - skvěle sehraná ústřední dvojice, našlapanej Blackův scénář (super hlášky) + sympatické vedlejší postavy. Val Kilmer jako teplej detektiv je super a Downey Jr. taky, skoro mě až překvapilo, jak sympaticky jim to dohromady šlape. Michelle Monaghan, která se mi jinde moc nelíbí, tu taky docela uměla zaujmout. Tomu filmu sem se vyhejbal asi sedm let a rozhodně to byla škoda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní zkřížení žánrů. Noir se tu paroduje a zároveň získává pořádnou poctu a buddy-movie, jako prakticky mrtvý žánr, dostává vydatnou injekci na několik let dopředu. Hlavně ústřední dvojice "buzíka Perryho a Newyorčana Harryho" umí věrohodně přitvrdit, posadit osvědčené tvrďácké finty na hlavu a překvapivě se i dostat divákovi pod kůži hned od úvodních minut. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku velmi divné dialógy, ktoré mi vobec nedochádzali a vobec som z nich nemal pocit, že sú od Shanea Blacka. Keď sa ale film rozbehol, resp. keď som pochopil, o čo kráča, sa to zlepšilo a lepšilo sa to až do konca, čo je vždy lepšie ako naopak. Obsadenie sa tiež podarilo, takže 3,5. Film bol v USA myslím dosť velký prepadák, to ich tam už nezaujíma ani odtrhnutý prst jedený psom pred očami jeho povodného majitela? (toho prsta). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (32)

  • Vyzvánění Perryho telefonu je píseň „I will survive.“ (HellFire)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (více)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (více)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (více)

Reklama

Reklama