Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a příjemné překvapení v podobě sice o všech stránkách konzervativní, ale koukatelné a inteligentní komedie o osamělém lovci dívčích srdcí a jeho postupném prozření skrze klukovské oči. Hornbyho bodrá poetika dělá hodně, takřka chybí trapné a kýčovité momenty, naopak vyvrcholení filmu je dokonalým vzorem scénáristické cudnosti a chytrosti. Postava Hugha Granta je v jádru dosti přesnou a citlivou karikaturou muže-lovce a v podobně uvěřitelném duchu pokračují i ostatní postavy. Potěšitelným doplňkem je výborná hudba a hodně nevlezlý situační humor. Ač nemám rád Granta ani žánr romantické komedie, About a Boy je dost vzácnou symbiózou za srdce beroucích momentů a satirických úšklebků. Velmi ostrovní a to já prosím mohu. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu vytecny a mimoradny film, ktery nezapada do skatulky typickych romantickych filmu a vzhledem k zanru je nestadardne jeho nejsilnejsi strankou scenar. Ale ne ze by ostatni stranky filmu upadaly - naopak! Hugh zde predvadi naprosto skvely a hlavne plne uveritelny vykon a podle me se jedna asi o jeho nejlepsi roli. Ostatni herci mu zdatne sekunduji a dotvari jedinecny a zvlastni pribeh, ktery stoji za to videt. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Výjimečně děj filmu zcela trefně popisuje oficiální text distributora, takže přistoupím k jádru pudla. Dílo tlačí na city diváka a to docela plánovitě. Jistá do očí bijící klišé naštěstí vyvažují vskutku nečekané okamžiky, které prosvěcují jinak nudnou a předvídatelnou zápletku. Nemohl jsem se rozhodnout mezi třemi a čtyřmi hvězdami, jelikož film není ani průměr ani světoborná záležitost. Nakonec jsem přeci jen přidal, ačkoliv po trýznivém happyendu se mi zkřivila ústa do bolestné grimasy. Jak na věc spadá do kategorie "odpočinkový", tak by se k němu mělo i přistupovat. 70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, Jak na věc, není žádný světoborný příběh s přesahem. Je to pohodovka, ve které všechno funguje jak má. A to se nevidí zase tak často. Kombinace vytuňěného playboye Granta (a jak mu to sluší, když se nezakoktává!), loserského šikanovaného chlapečka s příšernou hippie matkou, britského suchého humoru a trochu té romantiky a životních mouder jede na sto procent. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak dobrou komedii s Hughem Grantem sem snad ještě neviděl. Jeho ztvárnění povaleče je naprosto dokonalý, on v podstatě celej tenhle film táhne a nedělá mu to žádnou potíž. K tomu si ještě přičtěte nadprůměrnej a zajímavej příběh + výbroný výkony ostatních herců, obzvlášť Nicholas Hoult a Toni Collete mě překvapily a máme tu jednu z nej britských komedií ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Byt Willa (Hugh Grant) se nachází v Londýně na 16-18 St James Walk. (sator)
  • Hugh Grant a Nicholas Hoult sa počas nakrúcania spriatelili tak, že zostali v kontakte aj po jeho skončení. (Smok)
  • Hoci v tomto filme dostal prvú významnejšiu rolu, Nicholas Hoult má skúsenosti s filmom, divadlom a televíziou už od svojich ôsmich rokov. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama