Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Čtyřicetiletý zhýralý rentiér a snob se spřátelí s dvanáctiletým outsiderem, jehož děti šikanují a matka páše sebevraždy. Tedy, odrazit se od takové zápletky a přitom se vyhnout sentimentu, to je práce pro vraha. Vzpomeňte, jak dopadl Velký táta nebo vyloženě trapný Kid s Brucem Willisem. Filmy sladké a lepkavé jako sirup z lesních plodů. Ne tak Jak na věc. Někdo může namítnout, že je to předlohou Nicka Hornbyho, ale já jsem ji četl a musím říct, že film je LEPŠÍ NEŽ KNIHA! V předloze se na hlavní zápletku věší ještě řada vedlejších, jako nějací žebráci, škemrající o almužnu. Scénáristé je nemilosrdně srazili k zemi a tím celý příběh krásně pročistili. Především pak změnili k lepšímu celou poslední třetinu, která je v knize dost nemotorná. Myslím, že takhle nějak by dnes točil mistr vypravěčské věcnosti Billy Wilder. 100% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Za prvé - Hugh Grant, kterého jsem po všech těch přitroublých a připitoměle se usmívajících modrookých chudáčcích nemohla vystát a nechápala jeho oblibu - u žen, se tady narovnal, vypadal jak chlap a taky tak hrál, za druhé - klučík, který tu oproti knize nevyznával Nirvanu (škoda), ale i tak byl pro film velkou výhrou a za třetí - scénář, ač předlohu zkrátil, ponechal to nejpodstatnější a nejvtipnější. Tohle je film, který vyvrací stesky, že kvalita, vkus a skromný rozpočet nemůže naplnit kasy. ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu vytecny a mimoradny film, ktery nezapada do skatulky typickych romantickych filmu a vzhledem k zanru je nestadardne jeho nejsilnejsi strankou scenar. Ale ne ze by ostatni stranky filmu upadaly - naopak! Hugh zde predvadi naprosto skvely a hlavne plne uveritelny vykon a podle me se jedna asi o jeho nejlepsi roli. Ostatni herci mu zdatne sekunduji a dotvari jedinecny a zvlastni pribeh, ktery stoji za to videt. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Snímek About a Boy bratří Weitzových je další z řady volných adaptací knih mého oblíbence Nicka Hornbyho, nutno podotknout, že v tomto případě rozhodně těch zdařilejších. Hugh Grant jako Will ( bezstarostný chlapík žijící z tantiém zděděných z jediné vánoční písně svého otce, užívající si mládeneckého života v Londýně plnými doušky a rozdělující si den na časové úseky ) je naprosto přesvědčivý. Téměř by se chtělo podotknout... není to tak těžké, když " hrajete " sami sebe :o) Takto nerušeně a spokojeně si žije až do okamžiku, kdy se jednoho dne role vymění a je to on, kdo " dostane kopačky " . Paradoxně právě toto je okamžik, který přináší do jeho monotóního života další prvek a to sice...kouzlo v podobě svobodných matek, skýtající netušené možnosti.... :o) Základem tohoto snímku je neotřelý scénář a i když člověk od úplného začátku tuší, jak příběh dopadne, není to tentokráte překážkou a Hughovi i " odpustíte ". Kdo by také sympatické, krásné, bezelstné Rachel Weisz odolal....že pánové :o) Přesto to na plný počet ( narozdíl od knihy ) v mém případě není. Ten tolik typický nadhled Nicka Hornbyho se do filmu podařilo přenést tak z poloviny. Nicméně se jedná o příjemnou netradiční žánrovou vlaštovku. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ako skántriť kačku celozrnným chlebom či nájsť osudovú ženu cez "Spoločnosť osamelých rodičov"? Nehľadajte návod. Je tu Hugh Grant v úlohe narcistického snoba, ktorý všetko uvedie na správnu mieru. Množstvo vtipných situácií, množstvo sympatických hercov, pričom Grant v úlohe, aká mu svedčí najviac. Od režisérov Prcičiek veľké prekvapenie, About a boy je veľmi milou, sviežou a inteligentnou komédiou, ktorá spríjemní popoludnie a zároveň neurazí divákov intelekt. Nemám dôvod neohviezdičkovať plným hodnotením. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)
  • Po skončení natáčania dostal Nicholas Hoult od bratov Weitzovcov do daru bundu, v ktorej hral, škrečka a PlayStation. (Smok)
  • Hoci v tomto filme dostal prvú významnejšiu rolu, Nicholas Hoult má skúsenosti s filmom, divadlom a televíziou už od svojich ôsmich rokov. (Smok)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama