Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Ano, Jak na věc, není žádný světoborný příběh s přesahem. Je to pohodovka, ve které všechno funguje jak má. A to se nevidí zase tak často. Kombinace vytuňěného playboye Granta (a jak mu to sluší, když se nezakoktává!), loserského šikanovaného chlapečka s příšernou hippie matkou, britského suchého humoru a trochu té romantiky a životních mouder jede na sto procent. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz .. Jak na věc? Jak přežít tento osaměle fungující svět? Skvělé glosování pustého života, hledání sebe, hledání ženy, hledání čehokoliv, aby život dostal smysl. Hugh Grant je bezvadný, jeho podání samotářského, arogantního starého mládence je více než výstižné. Bratrská dvojice Weitz zajímavě adaptuje a perfektně, citlivě režíruje. Vynikající počin! ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který má v podstatě dost široký záběr, hravě se pohybuje na linii od komedie po sociální drama aniž by to bylo nějak rušivé a aniž by sklouzával k sentimentálnosti či moralizování. Navíc se tu inteligentní svěží scénář, jež rozesměje i dojme, a skvělé obsazení. Co dodat? Je to za plný počet bodů :) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn vztahovka (romantické je to jen trochu - ve finále - a není to ani žádná řachanda) s tradičně fajn Grantem který se tady přehrál z dosavadních rolí roztomile nesmělých romantiků do sexy hajzlíků, viz. Bridget Jones. Jeho sebestředný rentiér je docela zábavná postava a v době uvedení ještě nebylo poselství o nutnosti dospět tak zprofanované jako už o pár let později. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle me fakt dostalo. Hodne netradicni romanticka komedie, ale jako drama bych to v zadnym pripade nevidel, protoze jsem se skoro furt smal. Hugh Grant tu predvadi jeden ze svych nejlepsich vykonu a jakkoliv ho moc nemusim, tak tohle zahral fakt dokonale a je to nejspis nejlepsi film ve kterem hraje v hlavni roli. Ty jeho kecy nemeli chybu a trosku mi pripomnel Lepsi uz to nebude. Skoda, ze pribeh, ktery je ze zacatku fakt svizny a proste bajecny, zacne postupne ubirat na vtipech a vic se venovat napraveni Granta. Nastesti to neni nijak moc a na konci to s pisnickou Killing me Softly fakt hodne rozjede. Pro me byl tenhle film velke prekvapeni a skvela zabava, za kterou si zaslouzi 5*. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Hoci v tomto filme dostal prvú významnejšiu rolu, Nicholas Hoult má skúsenosti s filmom, divadlom a televíziou už od svojich ôsmich rokov. (Smok)
  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)
  • Když mluví Will o trávení času na webu, tak ho vidíme, jak píše adresu "supermodelswithseethroughtops.com" - stránka skutečně funguje, vyzkoušejte :-) (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama